Hoorn Lokaal wil meer spreiding over het jaar van verkeerscontroles

Fractie stelt vragen hierover aan college van burgemeester en wethouders

HOORNGIDS HOORN | De fractie Hoorn Lokaal heeft de indruk dat er tegen het eind van het jaar meer verkeerscontroles in Hoorn plaatsvinden dan gemiddeld in de rest van het jaar. De fractie is blij met zichtbare controles, maar zou in het belang van de verkeersveiligheid graag zien dat de verkeerscontroles over het hele jaar gespreid plaatsvinden. 

Fractievoorzitter van Hoorn Lokaal, John Halsema, heeft daar schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over gesteld, zie de brief:

Hoorn, 4 december  2022
Betreft: Verkeerscontroles in Hoorn

Geacht college,

Hoorn Lokaal hecht veel waarde aan verkeersveiligheid. Onderdeel hiervan is dat de politie met regelmaat verkeerscontroles uitvoert, op snelheid, alcohol, fietsverlichting, bellen op de fiets of in de auto etc.. De afgelopen weken constateren wij dat er in Hoorn veel verkeerscontroles plaatsvinden en dat daarbij veel boetes worden uitgedeeld. Daar zijn we blij mee, zichtbare controles dragen bij aan verkeersveiliger maken van onze stad. We hebben echter de indruk dat deze controles dit jaar pas aan het einde van het jaar veelvuldig plaatsvinden. Hoorn Lokaal vindt het belangrijk dat verkeerscontroles gedurende het hele jaar gedaan worden, het lijkt nu op een eindsprint in 2022.

Naar aanleiding van de vele controles de laatste weken hebben wij de volgende vragen:

1. Klopt ons beeld dat dat er aan het einde van het jaar veel meer verkeerscontrole worden gehouden?

2. Wilt u bij de politie de acties opvragen welke acties er dit jaar hebben plaatsgevonden in onze gemeente?

3. Bent u het met ons eens dat verkeersveiligheidscontroles het hele jaar aandacht verdienen? Zo ja, wilt u daar bij de politie op aandringen

Met vriendelijke groet,
John Halsema, raadslid Hoorn Lokaal

Politie Politie