Opvang dak- en thuislozen gedurende de winter

13-12-2022

HOORNGIDS HOORN | Sinds 11 december vriest het ’s nachts matig en overdag licht dan wel blijft de temperatuur rondom het vriespunt. De fractie van ÉénHoorn trekt zich, net zoals vele anderen, het lot van de dak- en thuislozen aan. Om die reden heeft de fractie vragen gesteld aan het college van B&W, met daaraan gekoppeld het verzoek deze zo snel mogelijk te beantwoorden. 


Aart Ruppert, gemeenteraadslid namens EénHoorn: ”Wij willen graag weten of bij het Leger des Heils het winterregime voor de opvang van dak- en thuislozen is ingegaan en of er voldoende (slaap)plekken voor alle daklozen zijn die zich melden bij het Leger des Heils. Ook vragen wij of er daklozen zijn die ervoor kiezen om zich niet te melden bij het Leger des Heils en buiten willen blijven slapen. Deze mensen lopen een risico en wij willen graag dat ze in de gaten worden gehouden door GGD, Leger des Heils, politie, gemeente etc.”

De door de fractie van ÉénHoorn gestelde vragen over de opvang van dak- en thuislozen zullen hopelijk vanwege de kou spoedig leiden tot een warme oplossing.

Leger des Heils collectanten Leger des Heils collectanten