Bestemmingsplan Hoorn De Vrijheid alsnog aangenomen

Raadsvergadering 13 december

HOORNGIDS HOORN | In de voorafgaande vergadering van de raadscommissie kon het onderwerp over de aanpassing van het bestemmingsplan rond het bouwproject De Vrijheid nog niet als hamerstuk op de agenda worden geplaatst. Fractie Tonnaer heeft een amendement toegezegd.

De fractie meent uit het overleg met de bewoners te mogen concluderen dat er bezwaar bestaat tegen een bouwhoogte van 10 bouwlagen. De fractie stelt voor de bouwhoogte te beperken tot zeven bouwlagen. In het huidige voorstel is de bouwhoogte al teruggebracht tot acht bouwlagen.

Niet alle fracties nemen aan dat dit de wens is van alle inwoners die hebben deelgenomen aan gesprekken hierover en het aantal woningen dat hiermee wegvalt is veel te groot.

Menno Jas stelt voor het amendement te wijzigen met een bouwhoogte van 20 verdiepingen. Cees Maas betreurt het dat aanvankelijk de bedoeling was er enige tientallen woningen voor de sociale sector in te bouwen en dat die er nu helemaal niet meer in zitten. Dit wordt door meerdere fracties gedeeld.

Roger Tonnaer voorzag al dat een grote meerderheid van de raad tegen zijn amendement zal stemmen. Fractie Tonnaer kreeg alleen de steun van Liberaal Hoorn. Het raadsvoorstel wordt alsnog aangenomen.

Hoorn De Vrijheid Hoorn De Vrijheid