Niet minder maar juist meer subsidie voor duurzaam energiepakket

Raadsvergadering 13 december

HOORHGIDS HOORN | De pot voor het vergroten van duurzaamheid op gebied van energie is snel leeg. Het voorstel om het subsidieplafond te verlagen ontmoet weerstand van de fracties PvdA en CDA. Zij willen het juist op het oude niveau houden en het bedrag voor de subsidie verhogen.

Roy Drommel van GroenLinks wil wel de motie steunen, maar wijst de raad op het feit dat zonnepanelen niet leiden tot minder energieverbruik. Men verdient de panelen door de hoge energietarieven nu sneller terug en hij pleit daarom voor afschaffing van de subsidie hiervoor.

Wethouder Arthur Helling voelt ervoor mee te gaan met het argument van GroenLinks. De raad heeft echter eerder beslist wel te subsidiëren. De regeling om voor de zonnepanelen € 250,- beschikbaar te stellen blijft overeind. De gemeente steekt er een ton in en het Rijk betaalt hierboven nog extra om subsidies uit te kunnen keren. In het tweede kwartaal volgend jaar komt hij met een aangepaste regeling. Het geld is niet alleen bestemd voor zonnepanelen.

De motie wordt ingetrokken.

Zonnepanelen Zonnepanelen