Aangehouden verdachte in Zwaag was politieagent

ingevoerd op 22-5-2006

De Amsterdamse recherche heeft zondag in Zwaag een 43-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van de hoogzwangere Deborah Rosiek bijna drie jaar geleden. De verdachte is Hans P., een oud-politieagent die jarenlang een relatie met Rosiek had. Dit meldt het AD.nl maandagmiddag. 

De politie vermoedt dat P. de 39-jarige vrouw, die zwanger was van een tweeling, in juni 2003 heeft omgebracht. Haar stoffelijk overschot is mogelijk gedumpt in het IJsselmeer en wel in het watergebied tussen de haven van Muiden en het aldaar gelegen eiland Pampus. Een grote zoekactie leverde begin dit jaar echter niets op.

In 2004 heeft P. al eens drie maanden in de gevangenis doorgebracht in verband met de zaak. Wegens gebrek aan bewijs moest de politie hem toen laten gaan.

Deborah Rosiek is sinds 15 juni 2003 vermist. Op 18 juni 2003 had ze in het ziekenhuis moeten verschijnen voor een keizersnee. Zij kwam daar nooit aan. Een arts sloeg al snel alarm na de gemiste afspraak omdat Rosiek in geen geval zonder medische begeleiding kon bevallen. Bij het ontbreken van medische hulp bij de bevalling zou er direct levensgevaar voor moeder en kinderen bestaan.

De politie verzoekt mensen die informatie hebben over de zaak Rosiek telefonisch contact op te nemen met het rechercheteam via 020-5592421 of met de Criminele Inlichtingen Eenheid via 020-5593300.