Straatnaamborden Holenkwartier worden vervangen

22-12-2022

HOORNGIDS HOORN | Columnist Wally Ooms van o.a. het Hoorns Nieuwsblad en HoornGids besteedde in november aandacht aan de onvolledige straatnaamborden in het Holenkwartier op het voormalig Philipsterrein aan de Holenweg. Onvolledig, omdat eerder door de gemeente Hoorn besloten was de volledige voor- en achternaam te gebruiken, maar bij plaatsing van de straatnaambordjes pronkten alleen de voorletter en de familienaam op de splinternieuwe borden.

Het vormde voor Fractie Tonnaer de aanleiding om wederom vragen te stellen aan het college van B&W van Hoorn om aandacht te besteden aan de straatnaamborden, daar ook aanvullende informatie over de vernoemde personen op de borden een wens is van de partij. Ook in andere wijken. 

Vervangen
Het college van B&W zal alle straatnaamborden vervangen waar sprake is van een onjuiste vermelding. De bewoners van het Holenkwartier kunnen binnenkort medewerkers van de uitvoerende dienst van de gemeente Hoorn verwachten. Aan het verzoek van Fractie Tonnaer tot het feestelijk onthullen van straatnaamborden, samen met familieleden, kan door de gemeente niet worden voldaan. Dat laat men over aan de projectmanager van het betreffende nieuwbouwproject. 
In dezelfde reactie van de gemeente op de vragen van Fractie Tonnaer werd toegezegd in de nabije toekomst straten te vernoemen  naar verzetsmensen uit de Tweede Wereldoorlog, mensen uit de sportwereld en personen/bestuurders uit Blokker en Zwaag. Dit alles in samenspraak met de Adviescommissie Naamgeving Openbare Ruimte.

Straatbord Holenkwartier Straatbord Holenkwartier