Nieuwe baas bij Westfries Gasthuis

ingevoerd op 24-5-2006

De hoofdinspecteur Curatieve Gezondheidszorg Patrick Edgar gaat per 1 september weg bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Hij wordt lid van de Raad van Bestuur van het Westfries Gasthuis in Hoorn. Vanaf 2007 wordt hij voorzitter van diezelfde Raad van Bestuur.

Edgar zegt over zijn vertrek: ‘Ik heb vanaf het begin aangegeven dat ik tijdelijk bij de inspectie zou blijven. Ik vind het belangrijk dat inspecteurs ervaring met het veld hebben en blijven houden. Vandaar dat ik nu na drie jaar vertrek.’

Edgar was bij de inspectie verantwoordelijk voor de totstandkoming van een groot aantal rapporten over onder andere de IC-afdelingen, SEH-afdelingen en huisartsen­posten. Ook was hij verantwoordelijk voor het bevel tot sluiting van de intensive care in het St. Jans Gasthuis te Weert en de afdeling Hartchirurgie van het UMC St Radboud in Nijmegen.

 

Reacties
Reactie: (smeer)
10-7-2006, 16:37
Tja, het is maar goed dat iemand zijn eigen specialist kan kiezen als e bent doorverwezen door een arts. Want het is een mooi nieuw gebouw. Maar qua kwaliteitsstandaard nog steeds ver onder het gemiddelde.

Reactie: (Jan)
28-5-2006, 08:26
Wat een reactie van deze ongelofelijke e...l.
verschrikkelijk dat dit soort commentaar erop komt te staan van zon figuur.

Reactie: (devries)
25-5-2006, 21:03
Weer een overtbetaalde zakkenvuller erbij. hij zal best goed zijn maar verdient net zoals vele anderen buitenproportioneel. liever 30 of 40 verpleegkundige erbij dan zon figuur.