Open Schuit op 15 januari met Axel Boomgaars

06-01-2023

HOORNGIDS HOORN | Op zondag 15 januari organiseert het centrum voor kunsteducatie De Blauwe Schuit de zogeheten ’Open Schuit’. Van 13.00 tot 16.00 staan de deuren voor iedereen open, waarbij je docenten kunt ontmoeten, meedoen aan korte workshops en demonstraties bijwonen. Speciale gast is de wethouder Kunst & Cultuur van de gemeente Hoorn, Axel Boomgaars, die een uur lang model zit tijdens ‘Wethouder op het doek’. 

De Blauwe Schuit is open voor iedereen die ‘iets’ creatiefs wil gaan doen in het nieuwe jaar. Bezoek alle ateliers en laat je verrassen door wat je onderweg tegenkomt in het cursusaanbod van De Blauwe Schuit. Je kunt docenten de hemd van het lijf vragen over cursussen, cursisten aan het werk zien en zelf meedoen aan korte teken-,  schilder- en fotografieworkshops die gegeven worden. 

Peuterdans
Ook kinderen zijn deze middag van harte welkom. Ga aan de slag met speksteen of maak een klein schilderijtje in het kinderatelier. Ben je tussen de 2 en 4 jaar oud, dan kun je meedoen aan de Peuterdans onder leiding van Grete Cordes in de theaterzaal.
Aansluitend om 16.00 uur opent de wethouder Axel Boomgaars van Kunst & Cultuur de nieuwe cursistenexpositie. De expositie bestaat uit diverse beeldhouwwerken, tekeningen, schilderijen van verschillende cursistengroepen en keramiek gemaakt door de jongste cursisten van De Blauwe Schuit. 
De Blauwe Schuit is gevestigd in het oude zwembad aan de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het gebouw. Het cursusaanbod is te vinden op www.blauweschuit.nl (http://www.blauweschuit.nl).

Open Schuit 2 Open Schuit 2
Open Schuit Open Schuit