Sportinstituut Frits van der Werff sluit de deuren per 1 mei

Veel emoties bij directie, personeel en leden

HOORNGIDS HOORN | In een mail aan de leden deelt de directie van Sportinstituut Frits van der Werff mee de deuren te gaan sluiten met ingang van 1 mei aanstaande. Zware financiële tegenslagen liggen ten grondslag aan dit besluit. ”Een beslissing die niet met het hart, maar met het verstand is genomen”, aldus de tekst in de mail aan de leden.

De verplichte sluiting vanwege de coronapandemie, een periode van bijna een jaar zonder inkomsten, was een financiële tegenslag. Er waren geen inkomsten, wel gingen de kosten gewoon door. De toen nog 2500 leden hoefden tijdens de coronastop het lidmaatschap niet te betalen. Er werd hierdoor een flinke bres in de reserves geslagen. Inmiddels hadden veel leden opgezegd, bang om met corona besmet te raken. De tegenslagen daarna zoals de torenhoge energiekosten, inflatie en tekort aan personeel, waardoor lessen moesten worden afgezegd, gaven uiteindelijk de doorslag om de deuren te sluiten.

Sportinstituut Frits van der Werff is in 1969 begonnen in de Grote Kerk als judoschool, groeide in de 53 jaar van haar bestaan uit tot dé sportschool in Hoorn.

Het sportinstituut is gevestigd in panden aan de Draafsingel 58 en 61. Het ook in bezit zijnde tussenliggende pand op nummer 59 is verhuurd aan Inloophuis Pisa. Deze oude panden moeten verplicht verduurzaamd worden van energielabel G naar C. De financiële buffer van het sportinstituut is niet meer toereikend om dat te bekostigen. De panden zijn in de stille verkoop gedaan en reeds verkocht aan een particulier die nog onbekend wil blijven. De huur van Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59, is opgezegd. 

Sportinstituut Frists van der Werff Sportinstituut Frists van der Werff

Reacties
Reactie: (Frits Bruin)
9-1-2023, 20:43
Wat zonde; Frits v/d Werf’s prachtige sportschool draait al zó lang in Hoorn!! Dit gaat meer richting faillissement van de de stad Hoorn, want Hoorn zakt steeds verder weg de leemte in; de criminaliteit en overlast blijven toenemen. En de gemeente Hoorn verspilt graag vele tonnen aan draaideur-criminele nietsnutten, die herkansing op herkansing krijgen. Wat een diepe treurnis… Zucht…

Reactie: (Jos groot)
8-1-2023, 19:05
Zal wel weer te maken hebben met het terug betalen van de coronasteun. Zoals vele bedrijven zgn dicht en onder andere naam of eigenaar doorstarten.

Reactie: (kees)
8-1-2023, 17:47
Lees eerst het NHD over dit artikel, al die regeltjes tijdens de corana verplichte sluiting enz.

Reactie: (Bert Laan)
8-1-2023, 12:39
Op welke manier wil jij het college en de burgemeester hier dan voor verantwoordelijk stellen, Kees? Wat hebben die precies gedaan aan de beëindiging van een sportschool?

Reactie: (Kees)
7-1-2023, 22:24
Ik heb daar nog een mooie en gezellige tijd gehad, conditie training met een gemengde groep en een hele goeie instructrice Irus en als de les af was kon je douchen en de sauna in. Ik vind het heel erg voor Frits kan je zien met wat voor oogkleppen het college en burgemeester loopt. Het hele verhaal kun je lezen in het NHD.