Raadscommissie bespreekt zendtijdtoewijzing

12-01-2023

HOORNGIDS HOORN | Op dinsdag 17 januari bespreekt de Algemene Raadscommissie de zendtijdtoewijzing voor de lokale omroep. Ook wordt gesproken over de bouwontwikkelingen aan het Pelmolenpad. 

Zendtijdtoewijzing lokale omroep
De commissie spreekt deze avond over de zendtijdtoewijzing voor 2023 – 2027. Iedere vijf jaar wijst het Commissariaat voor de Media zendtijd toe aan een lokale omroep. De gemeente mag hiervoor een omroep voordragen. Er hebben zich vier kandidaten aangemeld, waarbij inmiddels duidelijk is geworden dat veel raads- en commissieleden een voorkeur hebben voor HoornRadio, een lokale omroep die al 10 jaar is gegrondvest in de Hoornse samenleving. Onderdeel van HoornRadio is ook de nieuwswebsite HoornGids.   

Ontwikkelingen Pelmolenpad
De gemeente heeft plannen om op het Pelmolenpad circa 600 woningen te realiseren. Op dit moment is het Pelmolenpad voornamelijk een parkeerterrein. Om de nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken buigt de commissie zich over het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en de grondexploitatie voor dit gebied.

Volg de commissie
De commissievergadering start om 20.00 uur en vindt plaats in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1. Op www.hoorn.nl/raad vindt u de agenda en alle voorstellen. Publiek is welkom. De commissie kan ook vanuit huis gevolgd worden. Dit kan via de livestream op www.hoorn.nl/raad (http://www.hoorn.nl/raad). Over bovenstaande punten neemt de gemeenteraad op 7 februari definitief een besluit. De commissie adviseert de raad hierover.

Stadhuis Hoorn Stadhuis Hoorn