Johannes Passion zondag 26 februari in Oosterkerk

12-01-2023

HOORNGIDS HOORN | Het Bach Ensemble Amsterdam brengt de Johannes Passion, het meesterwerk van Johann Sebastian Bach, voor het eerst in de Oosterkerk in Hoorn. De aanwezigen kunnen genieten van de vertrouwde versie met het aangrijpende Herr, unser Herrscher als openingskoor.

Johannes Passion
Bach componeerde zijn Johannes Passion voor Goede Vrijdag 1724 in een nog redelijk conventionele stijl: solisten, vierstemmig koor, 2 fluiten, 2 hobo’s, violen resp. viola d’amore, altviool, viola da gamba, luit en basso continuo. De Johannes duurt circa 2 uur en heeft intimiteit als kenmerk. Iedere liefhebber heeft zijn eigen favoriete passiemuziek, maar de Johannes en de Matthäus Passion zijn ongeveer even populair. Het Bach Ensemble Amsterdam is verheugd om op 26 februari iedereen te kunnen laten genieten van deze mooie uitvoering van de Johannes Passion.

Kaarten
De uitvoering door het Bach Ensemble Amsterdam, met als vertrouwde dirigent Paulien Kostense, vindt op zondag 26 februari plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost 58-60 in Hoorn. De aanvang is om 15.00 uur, zaal open om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 35 (begunstigers), € 25 (normale prijs) en € 20 voor jongeren onder 18 jaar. Toegangskaarten kunnen worden gekocht via Podiumplein of door te bellen met 064910 8889. Alle informatie: www.oudemuzieknu.nl (http://www.oudemuzieknu.nl) .

Bach Ensemble Amsterdam B Bach Ensemble Amsterdam B