Hoorn Lokaal stelt vragen over onveilige oversteekplaats kruising Maasweg - IJsselweg

Geen zichtbare verandering sinds vorige vragen om aandacht

HOORNGIDS HOORN | Met regelmaat zijn er op de kruising Maasweg - IJsselweg aanrijdingen op het daar aanwezige zebrapad. Hoorn Lokaal heeft voor de onveilige situatie op die plek al eerder aandacht van het college gevraagd. Tot op heden is er niets zichtbaars veranderd en is er donderdag weer een voetganger aangereden en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

In onderstaande brief met artikel 36 vragen, vraagt de fractie om maatregelen om de oversteekplaats veiliger te maken. Zij doet hiervoor verschillende suggesties, zie de brief:  

College van Burgemeester en Wethouders te Hoorn

Hoorn, 13 januari 2023
Betreft: Veiligheid kruising Maasweg - IJsselweg

Geacht college,
Op donderdag 12 Januari 2023 was het weer raak op de kruising Maasweg – IJsselweg. 
Wederom een voetganger aangereden op de oversteekplaats. Het is helaas niet de eerste keer dat er ernstige ongevallen gebeuren, Hoorn Lokaal heeft hier meermalen aandacht voor gevraagd.
Tijdens de laatste begrotingsbehandeling heeft Hoorn Lokaal een voorstel gedaan om meer geld vrij te maken voor verkeersveiligheid.
Op sociaal media worden terechte vragen gesteld waarom moet het allemaal zo lang duren en moeten er nog meer slachtoffers vallen. Ze vragen zich af of de gemeente weg kijkt van de problemen. Kortom de onrust neemt toe. 
Wij hebben de volgende vragen aan het college:
1.    Deelt u onze mening dat het vrij lang duurt alvorens er iets zichtbaars wordt gedaan?
2.    Bent u bereid om op zeer korte termijn aanvullende maatregelen te nemen zoals b.v. een snelheidsverlaging instellen totdat er een goede oplossing is gevonden.? Zo nee, waarom niet?
3.    Is het technisch mogelijk om op de IJsselweg voor de kruising ribbels op het wegdek aan te brengen om zo de snelheid te verlagen en de attentie op de kruising te verhogen. Graag een toelichting als dit niet kan.
4.    Bent u bereid om de inwoners duidelijkheid te geven waarom aanpassingen zo lang moeten duren en zo meer laat zien dat het u ernst is met deze situatie
Wij verwachten een spoedige actie van het college om de inwoners te laten zien dat we de veiligheid aldaar serieus nemen

Met vriendelijke groet,
John Halsema, raadslid Hoorn Lokaal

Weer aanrijding op zebrapad kruissing Maasweg-IJsselweg Weer aanrijding op zebrapad kruissing Maasweg-IJsselweg

Reacties
Reactie: (Marie-Luise Stegmann)
13-1-2023, 23:46
STOPLICHT PLAATSEN