Axel Boomgaars finalist voor beste jonge bestuurder 2022

"Ik hoop dat ik op veel stemmen kan rekenen"

HOORNGIDS HOORN | Axel Boomgaars, wethouder in Hoorn namens GroenLinks, is genomineerd voor Beste Jonge Bestuurder van Nederland 2022. Axel was de afgelopen vier jaar wethouder in Ouder-Amstel, waar hij zich onder meer succesvol hard heeft gemaakt voor het verduurzamen van die gemeente en het toevoegen van betaalbare woningen. In Hoorn heeft hij onder meer financiën en subsidies, de Poort van Hoorn, diversiteit en inclusie en kunst en cultuur in zijn portefeuille. 

Axel is vereerd dat hij genomineerd is voor de titel. “2022 was een roerig jaar, zowel politiek als persoonlijk. In januari was ik nog wethouder in Ouder-Amstel, waar we grote stappen hebben gemaakt in het verduurzamen van de gemeente en de bouw van betaalbare woningen”, deelt de 32-jarige Axel trots. “Inmiddels ben ik uit de startblokken in Hoorn en is het al gelukt extra financiële ondersteuning te geven aan inwoners met bescheiden inkomens, mag ik met de Poort van Hoorn verdere stappen zetten voor betaalbare woningen, en zet ik me in om cultuur na corona weer een boost te geven.”

In juni 2022 maakte Axel de overstap naar Hoorn. “Dat was spannend, maar dat heeft nu al heel veel moois gebracht. Kennismaken met de nieuwe plek, meteen vol aan de slag en samen met mijn vriend Jesper verhuizen naar Hoorn Kersenboogerd. Ik voelde me vanaf dag één erg welkom.” Ook is er inmiddels een kindje op komst.

Axel besluit: “2022 mag gerust een achtbaan genoemd worden, maar dan vooral een hele leuke. Ik vind het echt een eer om specifiek voor dat jaar genomineerd te zijn als beste jonge bestuurder. Nu ik in de finale sta zou ik natuurlijk ook graag winnen. Ik hoop dat ik op veel stemmen kan rekenen.” 

Stemmen op Axel kan via de site: klik hier (https://www.bestebestuurder.nl/welkom-bij-de-beste-bestuurder-2/genomineerden-2022/)

Axel Boomgaars genomineerd voor beste jonge bestuurder van Nederland Axel Boomgaars genomineerd voor beste jonge bestuurder van Nederland