Wethouder op het doek bij Blauwe Schuit

16-01-2023

HOORNGIDS HOORN | Wethouder Kunst & Cultuur van de gemeente Hoorn, Axel Boomgaars, is zondag 15 januari door 14 amateurtekenaars vereeuwigd op het doek. Tijdens de Open Schuit van De Blauwe Schuit gingen de tekenaars de ’strijd’ aan om het meest indrukwekkende portret van de wethouder te tekenen. 

Axel Boomgaars was te gast op de open dag van De Blauwe Schuit voor het evenement ‘Wethouder op het doek’. Cursisten, beginners én gevorderden, en belangstellenden voor de cursus model tekenen portretteerden hem. Uiteindelijk koos de wethouder het portret van cursist Adriënne de Bruin – Folgerts, waar hij zichzelf het meest in herkende om mee naar huis te nemen. 

Veelzijdig aanbod
Naast de Wethouder op het doek konden bezoekers van de Open Schuit kennismaken met de docenten van De Blauwe Schuit en het veelzijdige aanbod cursussen. Bezoekers hebben meegedaan aan korte workshops verf maken en tekenen met inkt of een maakten een praatje met de vele cursisten die hun kunsten lieten zien op het gebied van beeldhouwen, pottenbakken en schilderen. Kinderen hebben zich creatief kunnen uitleven met speksteen, schilderen en peuterdans. Tijdens de middag zijn vele bezoekers geïnspireerd om zelf creatief aan de slag te gaan. 

Cursistenexpositie 
De wethouder opende om 16.00 uur die middag tevens de nieuwste cursistenexpositie bij De Blauwe Schuit. Onder het genot van live muziek, een hapje en een drankje werd de middag feestelijk afgesloten. In de week van 16 t/m 22 januari zijn er gratis proeflessen voor een aantal kindercursussen. Kijk voor meer informatie op www.blauweschuit.nl (http://www.blauweschuit.nl). De Blauwe Schuit is gevestigd in het oude zwembad aan de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het gebouw. 
Foto Viènna Dekker: Modeltekenaar Adriënne de Bruin - Folgerts met wethouder Axel Boomgaars en het winnende portret

Winnaar wethouder op het doek Winnaar wethouder op het doek