Een 'Vlaamsche wetenschapper' in het Foreestenhuis

19-01-2023

HOORNGIDS HOORN | De vijfde zondag van een maand vindt in het Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn ‘Het Foreestenhuis’ altijd iets bijzonders plaats. Traditiegetrouw wordt de dienst op een vijfde zondag verzorgd door gemeenteleden en -vrienden waarbij, zoals bij alle diensten, iedereen welkom is. Januari begint meteen goed met een vijfde zondag: 29 januari, waarbij Frederik de Groot is uitgenodigd. Hij is acteur en heeft gespeeld in vele toneelstukken en televisieseries. Ook vertelt hij in Hoorn als Scrooge ieder jaar het verhaal van  ‘A Christmas Carol’. 

Het mirakel van den Christus Jezus
Als de Vlaamsche wetenschapper H.J. Grotius neemt hij de bezoekers deze middag mee op een wonderbaarlijke reis in ‘Het mirakel van den Christus Jezus’. Langs o.a. Toon Hermans, de Messiah van Händel en American football. Wat dat met ‘den Christus Jezus’ te maken heeft, daar wil hij na afloop graag over praten.  
De voorstelling in het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn begint zondag 29 januari om 13.30 uur en duurt incl. nagesprek, koffie en thee zo’n 1,5 uur. Een kleine bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Frederik de Groot in Foreestenhuis Frederik de Groot in Foreestenhuis