Burghers Orquestra + SHOOT THE MOON in Manifesto op zaterdag 28 januari

19-01-2023

HOORNGIDS HOORN | Op zaterdag 28 januari komt de Hoornse punklegende Niels de Wit met z’n formatie Burghers Orquestra een dubbelshow doen samen met Wieb Zigtema’s SHOOT THE MOON en in de toegift zullen ze samen ook nog wat van The Rousers spelen. Het belooft een fijne avond te worden.

Burghers Orquestra
Het Hoorns/Amsterdamse Burghers Orquestra verrastte dit najaar vriend en vijand met hun debuutalbum, waarin de koers die ze als Burghers – zonder Orquestra dus – volgden radicaal werd omgegooid: van harde gitaarpop/punk naar… ja, wat? Een eclectisch geluidspalet met invloeden uit filmmuziek, exotica en psychedelica vormt nu het decor voor hun als vanouds pakkende, je af en toe op het verkeerde been zettende, composities. Orquestra-leden Niels de Wit en Simone Mansveld, die we ook zouden kunnen kennen uit bands als Johan, Electric Tears en The Bugs, worden sinds kort bijgestaan door Jochem van Drunen op drums

Shoot the Moon pakt draad weer op
SHOOT THE MOON, de band van rasmuzikant Wieb Zigtema uit het Noordhollandse Langedijk, is nieuw leven ingeblazen. Wieb Zigtema zou zichzelf niet zijn zonder ‘eigen‘ band. Vandaar de heroprichting van SHOOT THE MOON. Hij heeft twee muzikale zielsverwanten aan zijn zijde staan in de personen van bassist Daniel van Amersfoort en drummer Paul Bruijn. De muziek is als vanouds. Heftige popmuziek met een flinke punkinslag. De gitaar speelt de hoofdrol, vooral live, waarbij de van Zigtema bekende transparante geluidsmuur nog steeds recht overeind staat. Opzwepende, soms melancholieke muziek.
Dit alles is te bewonderen op zaterdag 28 januari in Manifesto aan de Holenweg in Hoorn van 20.00 tot 1.00 uur. Entree: voorverkoop € 10 (ex fee 1.70 per bestelling) / deur € 12,50. Ga voor verdere info en tickets naar www.manifesto-hoorn.nl (http://www.manifesto-hoorn.nl)

Burghers Burghers
Shoot the moon Shoot the moon