De Carrousel blij met bakfiets van Jan en Lida Kooijman

19-01-2023

HOORNGIDS HOORN | In de lange lijst gelukkige ontvangers van een gratis fiets kan weer een naam worden bijgeschreven: De Carrousel aan de Vredehofstraat viel ditmaal in de prijzen en mocht vandaag uit handen van Jan en Lida Kooijman van de organisatie die gratis fietsen ter beschikking stelt aan de minima een bakfiets ontvangen, waar het orthopedagogisch dagcentrum zeer blij mee is.

Lida en Jan Kooijman en hun team Ralf Desmit en Johan van Velsen en Jack en Frank van de www.fietsjesvoorminima.nl kregen van een donateur een tweedehands bakfiets aangeboden. Dit met de bedoeling om deze weg te geven aan iemand die de bakfiets goed kon gebruiken. Hun idee was om de fiets te schenken aan een school, een stichting, een kinderdagverblijf of kinderopvang. Om die reden werd op vrijdag 13 januari een bericht op facebook geplaatst, waarna de aanmeldingen direct binnen kwamen. 

Ruim 100 berichten
Jan Kooijman: ”Ook individuele aanmeldingen kregen we via berichten binnen. Wel meer dan honderd. We hebben veel mensen moeten teleurstellen en uitgelegd dat het jammergenoeg niet voor hen was bedoeld. Maar uiteindelijk waren er maar liefst 17 gegadigden voor de gratis bakfiets. Uit Hoorn, maar ook ver daarbuiten. Afgelopen zondag heeft Lida het lootje getrokken en de winnaar was geworden De Carrousel uit de Vredefstraat 1 in Hoorn, die werd opgegeven door Alie de Vries omdat haar zoon op deze school zit.”

Ontzettend blij mee
De bakfiets komt zeer goed terecht, want De Carrousel kan het vervoermiddel uitstekend gebruiken. Bij De Carrousel kan men terecht voor dagbesteding voor kinderen met een verstandelijke beperking. Juf Marloes Trilling: ”We zijn er ontzettend blij mee. Hiermee kunnen kinderen van en naar De Carrousel worden gebracht en het stond dan ook hoog op ons verlanglijstje.” De juf was dan ook maar wat graag bereid gelijk maar samen met Demi een rondje over het schoolplein te maken.

De Carrousel - Juf Marloes op de bakfiets De Carrousel - Juf Marloes op de bakfiets
De Carrousel ontvangt gratis bakfiets De Carrousel ontvangt gratis bakfiets