Mogelijk onrechtmatige jaarcontracten in Binnenhaven Hoorn

20-01-2023

HOORNGIDS HOORN | Volgens Arnold Wegner van de PvdA-Hoorn zou er in de Hoornse Binnenhaven sprake kunnen zijn van mogelijk onrechtmatige afspraken aangaande jaarcontracten tegen gereduceerd tarief. Hij verzoekt het college van B&W antwoorden te geven op vragen om duidelijkheid te krijgen over een aantal zaken.

Zie hieronder het schrijven aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoorn.

Geacht college,
Wij hebben vernomen dat, ondanks de jaren geleden al gemaakte afspraak dat het niet meer zou gebeuren, er in de Hoornse binnenhaven toch weer al enige tijd een schip ligt op basis van een jaarcontract tegen gereduceerd tarief. Dat roept bij ons de volgende vragen op:

Klopt het dat er in de Hoornse binnenhaven een schip op een relatief nieuw jaarcontract tegen gereduceerd tarief ligt en -zo ja- is dat er een of zijn er meerdere?
Sinds wanneer ligt dit schip op een dergelijk contract in de Hoornse binnenhaven en waarom heeft het college voor de eigenaar van dit schip een uitzondering gemaakt?
Andere schepen wilden natuurlijk ook onder deze voorwaarden in de Hoornse binnenhaven liggen, maar dat werd de gemeente Hoorn niet toegestaan. Kunt u ons uitleggen waarom niet en hoe dit zich verhoudt tot het gelijkheidsbeginsel?
Zou de eigenaar van dit schip rechten kunnen ontlenen aan het feit dat hij al langere tijd tegen gereduceerde tarief in de binnenhaven ligt en -zo ja- welke?
Wij verzoeken u deze vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden, zodat we snel zicht krijgen op deze situatie.
Met vriendelijke groet,
Arnold Wegner,    PvdA Hoorn

Binnenhaven Binnenhaven

Reacties
Reactie: (H. Spanger)
20-1-2023, 17:57
Dit is de Karperkuil en niet de Binnenhaven