Resultaten voetbal 21 en 22 januari

Ongelukkig Hollandia thuis ten onder tegen RKAVV

HOORNGIDS REGIO | Hollandia voetbalde meer tegen zichzelf dan tegen opponent RKAVV, dat heel gelukkig in 13e minuut op 0-1 kwam. Een vrije schop op links werd goed ingekopt door Asim Metin, die ook de openingstreffer scoorde in Leidschendam. Hij werd daarbij overigens geheel vrijgelaten door de verdediging van Hollandia.

De geschorste Bart Spil (nog één wedstrijd) en ook Sam Biezen werden node gemist. Datzelfde geldt voor doelpuntenmaker Stezo Knott. Hij loopt stage bij het Spaanse Real Valladolid. Hollandia was enkele dagen op trainingskamp in het Marokkaanse Marrakesh en speelde daar een enkele wedstrijd, die overigens werd verloren.
Voor de 0-1 van RKAVV, kwamen de beide vleugelverdedigers van Hollandia goed op, zoals gelegenheidsaanvoerder Romeo Funcunda. Zijn goede voorzetten werden niet door de spitsen benut of door goed ingrijpen van de verdediging van RKAVV onschadelijk gemaakt. Met als sluitpost Mike ten Kroode. Vooral Michael Lanting ging voorop in de strijd. Ook de stevig spelende Mouad Ben Chekh, die ten onechte tegen een gele kaart opliep door de vooral veel theater makende speler van RKAVV.
Het ontbrak Hollandia ook aan geluk. Ballen kwamen net even tekort of niet op maat. Ook voetbaltechnisch ontbrak het aan Hollandia-zijde. Een bal eenvoudig doodmaken op het middenveld lukte gewoon voor sommige niet. Ook had Hollandia te  maken met het simuleren van ernstige overtredingen aan RKAVV zijde. Scheidsrechter Eric van der Vaart, die overigens correct floot, trapte daar volledig in. Het vertragen, zoals in de thuiswedstrijd in Leidschendam, werd ook nu weer toegepast. Ron van der Gracht haalde vier spelers naar de kant en vooral invaller Dirk de Jong had met zijn aanvalsdriften meer verdiend. De op maat gegeven voorzetten van Romeo Fecunda werden niet verzilverd.
Bij het scheiden van de markt kreeg Hollandia nog een vrije schop op links, zelfs doelman Dirk Bakker kwam naar voren. Ook dit hielp niet. Het harde schot van Denzel Inyamah daarna uit 2e lijn had meer verdiend. Inyamah speelde net als Delano Woud een puike wedstrijd. Ondanks de geflatteerde nederlaag - “We speelden tegen een van de kampioenskandidaten en speelden een goede wedstrijd” - was trainer Ron van der Gracht trots op zijn spelers.
Verslag: Bert Putters
=================================================================================

Always Forward - Hauwert ’65 5 – 0

Always Forward is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. De ploeg behaalde thuis een mooie 5–0 zege tegen laagvlieger Hauwert ’65, dat in voorgaande jaren nogal eens een uiterst lastig te nemen obstakel bleek te zijn. Vooral in de eerste helft, die Forward met een 3–0 voorsprong afsloot, legde de ploeg een prima partij op de mat.

Zoals te verwachten viel trok Hauwert, met in de gelederen de ex-Forward-spelers Robert van Noort en Jordy Hoving, zich vanaf het begin van de wedstrijd terug op eigen speelhelft, gokkend op een succesvolle counter. In de zesde minuut deed zich zo’n mogelijkheid voor toen Jordy Hoving een actie op rechts besloot met een schot dat eindigde in de handen van Timo Bakker, de in JO18-1 uitkomende doelman die zijn debuut maakte in Forward 1. Na ongeveer een halfuur spelen drongen de bezoekers plotseling met een aantal spelers diep door op de Forward-speelhelft om de thuisploeg onder druk te zetten. Toen de Forward-defensie zich hier onderuit had gespeeld, werden de eerder ingenomen stellingen snel opnieuw betrokken.
De eerste mogelijkheid die Forward kreeg betrof een vrije trap van Jeffrey de Moel op zo’n 30 meter recht voor het Hauwert-doel. De bal stuitte tegen het opgetrokken muurtje. Even later bereikte een diepe pass Lucas Laan, wiens doelpoging door de Hauwert-doelman met een goede ingreep werd verijdeld.
De openingstreffer van Forward viel in de 17e minuut. Een aanval over links leverde een corner op. Jeffrey de Moel bracht de bal voor het doel, waar Gilles Duiveman McEwan, die enkele minuten daarvoor zijn schot uit de rebound uitstekend verwerkt had zien worden door de keeper van Hauwert, bij de eerste paal staande diagonaal binnen kopte (1–0).
De Forward-aanvallen werden veelal over links opgezet, maar ook over rechts werd voor het nodige gevaar gezorgd. In de 26e minuut forceerden Danilo van der Woude en Terence Alberg op die vleugel een corner. Cemil Zaal hanteerde een korte variant, waarbij de bal bij Nick Bot terechtkwam en uit diens voorzet kopte Patrick Tap via de onderkant van de lat hard binnen (2–0). De Hauwert-doelman behoedde zijn ploeg daarna voor een grotere achterstand met een knappe redding op een schot van uitblinker Clyde Limbach en met een dito ingreep bij een pass op Jeffrey de Moel. In de 36e minuut viel de derde treffer alsnog: Nick Bot bereikte Terence Alberg op rechts met een fraaie steekbal en uit de voorzet van de snelle vleugelverdediger kon Danilo van der Woude de bal van dichtbij eenvoudig tegen het net tikken (3–0).

Tweede helft
In de tweede helft mocht Tristan Detmers zijn plaats onder de lat weer overnemen van Timo Bakker en kwam Joeri Kerkhoven in het veld voor Nick Bot. Verheugend was de terugkeer van Mick v.d. Gulik, die zijn rentree maakte na te zijn hersteld van zijn in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen opgelopen blessure.
Weer was het Jordy Hoving die als eerste de doelman van de tegenpartij werk bezorgde, in dit geval uit een vrije trap die in de handen van Tristan Detmers eindigde. Het zou lang duren voordat hij opnieuw serieus in actie moest komen en weer was dat bij een schot uit een vrije trap van grote afstand. Verder kwam Hauwert rond een uur spelen enkele malen op de Forward-helft, waarbij een vrije trap en een corner mogelijkheden tot het stichten van gevaar boden.
Forward speelde in het tweede bedrijf wat minder gedreven dan voor de pauze. Niettemin deden zich wel diverse mooie spelmomenten voor. In de 47e minuut betrof dat een fraaie combinatie tussen Tom de Weerd en Mick v.d. Gulik (voorzet prooi voor de Hauwert-doelman) en een prachtige pass van Joeri Kerkhoven op Danilo van der Woude, waarbij een Hauwert-verdediger echter op fysieke kracht de Forward-spits van scoren wist af te houden. In de 56e minuut maakte Danilo van der Woude plaats voor Daimy Mac Donald die voor de eerste maal in beeld kwam bij een fraaie combinatie met Clyde Limbach. Enkele minuten later nam Daimy Mac Donald de mooiste individuele actie van de wedstrijd voor zijn rekening toen hij bij de achterlijn op luttele vierkante meters drie tegenstanders afschudde. Zijn inzet werd echter gepareerd door de doelman van de bezoekers. Twee acties van Clyde Limbach werden besloten met resp. een schot dat net naast vloog en een voorzet die knap werd gepakt door de Hauwert-doelman. Ook Tom de Weerd stuitte na een goede actie door het centrum op deze keeper. Even later, nadat Jurgen Adamus in het veld was gekomen voor Jeffrey de Moel, bereikte Tom de Weerd met een mooie actie Daimy Mac Donald, die zich fraai in schietpositie manoeuvreerde en de bal hard tegen het net knalde (4–0). Nadat een voorzet van Clyde Limbach en opnieuw een combinatie tussen Tom de Weerd en Daimy Mac Donald wel gevaar maar geen treffer hadden opgeleverd, kreeg Tom de Weerd de kans aan te leggen met een vrije trap, toegekend wegens een overtreding waarvoor de zondaar een tweede gele kaart, dus rood kreeg voorgetoverd. Het schot stuitte af tegen het Hauwert-muurtje. Kort daarna werd Mick v.d. Gulik op links vrijgespeeld door Clyde Limbach. Uit de voorzet schoot Daimy Mac Donald tegen de Hauwert-doelman, waarna de bij de tweede paal staande Patrick Tap gemakkelijk zijn tweede treffer van de dag kon laten aantekenen (5–0). In de slotminuten was scheidsrechter Van der Ploeg mild voor de bezoekers toen een verdediger de doorbrekende Daimy Mac Donald aan zijn shirt vasthield en zag Jurgen Adamus een afstandsschot knap verwerkt worden door de keeper van Hauwert.

Always Forward -  Hauwert ’65 5–0 (3–0).  17, Duiveman McEwan 1–0; 26, Tap 2–0; 36, Van der Woude 3–0; 80, Mac Donald 4–0; 86, Tap 5–0.
Always Forward: Timo Bakker (46, Tristan Detmers), Terence Alberg, Gilles Duiveman McEwan, Patrick Tap, Clyde Limbach, Nick Bot (46, Joeri Kerkhoven), Cemil Zaal, Jeffrey de Moel (76, Jurgen Adamus), Danilo van der Woude (56, Daimy Mac Donald), Tom de Weerd en Lucas Laan (46, Mick v.d. Gulik).
Verslag: Hans Smit

Winst voor Zwaluwen’30 thuis tegen OSV met 2-1

De meeste toeschouwers waren het wel eens na afloop zaterdagmiddag van de wedstrijd Zwaluwen’30 tegen het Oostzaanse OSV; een rommelige wedstrijd waarbij Zwaluwen’30 tweemaal tot scoren kwam aan het begin van de wedstrijd en bij het begin van de tweede helft. Vooral in de laatste tien minuten had de score verder kunnen (en moeten) oplopen dan de benauwde winst van uiteindelijk 2-1.

Het resultaat was wel voldoende om alleen de 2e plaats op de ranglijst in te nemen. Het Amsterdamse AFC (zat) staat met 27 punten en een doelsaldo van 33-08 uit 11 wedstrijden op de 1e plaats. Zwaluwen’30 volgt nu met 21 punten en een doelsaldo van 27-17 uit 11 wedstrijden op de 2e plaats. De directe achtervolger is DVVA met 20 punten. Jong Holland, Kon. HFC, ASV Arsenal en EVC hebben 17 punten. Van belang is dat AFC en de Kon. HFC niet kunnen/mogen promoveren naar de 1e klasse vanwege de aanwezigheid van de zondagafdeling van deze verenigingen op een hoger niveau.
Zwaluwen’30 begon de wedstrijd zonder haar zieke aanvoerder Calvin den Boer en de geblesseerde Jorg Ooievaar. De wedstrijd was nog geen 3 minuten oud toen Jim Nelen heel attent reageerde op balverlies in de verdediging van OSV. Hij kreeg vrije doorgang richting doel van OSV en zocht de goede hoek uit voor de 1-0. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd, waarin 2 oud-spelers van Zwaluwen’30 bij OSV hun opwachting maakten. Koen Verlaat stond in de basis als verdediger voor OSV en in de 2e helft kwam ook Dave Severins nog in het veld.
De eerste grote kans voor OSV was in de 13e minuut bij een foute terugspeelbal van de Zwaluwen’30-defensie. De bal verdween net naast de voor Zwaluwen’30 goede kant van de paal. In de 19e minuut een strak schot van OSV, dat goed werd verwerkt tot corner door doelman Tobias Droomers. In de 34e minuut bediende Jim Nelen met een uitstekende pass Jerven Devid. Uit goede positie schoot deze de bal over. De gelijkmaker kwam in de 40e minuut; een verre vrije trap van OSV werd in de verdediging van Zwaluwen’30 niet op waarde geschat en ook doelman Droomers kwam te laat om de goede kopgoal te voorkomen.
Waar Zwaluwen’30 aan het begin van de eerste helft nog vooral het initiatief had, moesten ze toezien dat in het vervolg van de wedstrijd hun spel erg rommelig en onrustig werd. Stand bij rust 1-1.

Een onveranderd Zwaluwen’30 kwam in de tweede helft weer vroeg (50e minuut) op een voorsprong (2-1). Nu mocht Diovaris Balentina een verre vrije trap nemen waar de doelman van OSV niet geheel kijk op had. De bal verdween, zonder aangeraakt te zijn, onder hem door in het doel. OSV had regelmatig het initiatief, maar de verdediging van Zwaluwen’30 speelde geconcentreerd zodat er weinig kansen ontstonden. De enige echte kans voor OSV was in de 65e minuut toen Thom Nelen nog net een vrije bal over de deklat wist te tillen voor een corner. In dezelfde minuut een grote kans van dichtbij voor Jim Nelen. Hij schoot via de deklat over.
Het laatste kwartier was vooral voor Zwaluwen’30; diverse 100%-kansen (van dichtbij) voor Jim Nelen en Jerven Devid konden niet worden omgezet in de bevrijdende 3-1, waardoor het tot de laatste moment spannend bleef. Het eindsignaal van scheidsrechter Jesse Knetsch werd van Zwaluwen-zijde dan ook met gejuich begroet.
Er volgen nu twee uitwedstrijden voor Zwaluwen’30; op 28 januari uit tegen DWS in Amsterdam en op 4 februari in Haarlem tegen de Kon. HFC. De eerstkomende thuiswedstrijd is op 11 februari tegen AMVJ.

Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni, Adi Moric (68e, Caio Chioccarelli), Gregory Scheltens (68e, Robin Meijer), Encho Margaritha, Diovaris Balentina, Leon Schipper, Jerven Devid, Samet Cetin, Thom Nelen, Jim Nelen. Verdere wissels: Davy v.d. Meer, Jarie Koning en Milon den Boer. Geel: Diovaris Balentina en Adi Moric.

Verslag: Leo H. van der Voort
Hollandia - RKAVV 0-1
Always Forward - Hauwert’65 5-0
Westfriezen - KFC 3-2
Zwaluwen’30 - OSV 2-1
VVS’46 - Spartanen 1-0
FC Den Helder - SEW 3-0