Voorstellingen in Theaterkerk Wadway

30-01-2023

HOORNGIDS REGIO | Vrijdag 3 februari Kim Schuddeboom (Cabaret) Ongeschreven

Kim Schuddeboom gaat haar eerste avondvullende stand-up show maken. De inhoud is ongefilterd en voor sommige mensen absoluut niet herkenbaar, maar dat geeft niet. Uit ervaring weet Kim dat je prima kunt functioneren in een omgeving waar je de mensen niet begrijpt. En dat gunt ze iedereen. Waarom zou je proberen anderen te begrijpen als je zelf werkelijk geen idee hebt? 

Kim (Alkmaar, 1985) heeft een bliksemcarrière. Ze speelt pas een paar jaar maar vond razendsnel haar plek bij het prestigieuze collectief Comedytrain.

Aanvangstijd 20.30 uur.

Vrijdag 10 februari Luca Warmer (Muziektheater)
Appelstroop met tranen

Deze voorstelling is niet zomaar in een hokje te stoppen. Het is een rauwe, persoonlijke stortvloed van muziek, klanken, ritme en taal; het relaas van een zoektocht in troebele tijden, soms minutieus voorbereid, soms vrijuit improviserend. Luca Warmer speelt geen rol op het podium. Ze is het zelf, in hoogsteigen persoon.

De voorstelling leent zich bij uitstek voor een intieme setting en zal vooral binnenkomen bij mensen die het aandurven hun kwetsbare zelf aan te raken. Van toeschouwer naar deelgenoot. Kracht en kwetsbaarheid als twee kanten van dezelfde medaille. Luca componeerde zelf de muziek en schreef ook de teksten van de liedjes. Haar stem en haar lichaam zijn de instrumenten, waarmee ze een authentieke, warmbloedige stijl neerzet. De verbindende teksten tussen de liedjes zijn niet de bekende praatjes tussen de plaatjes, maar veel meer een poëtische, verbale prelude op de muziek.

Aanvangstijd 20.30 uur.

Zaterdag 11 februari Martijn Crins (Cabaret)
Mesthoop

Martijn Crins won de jury- en publieksprijs op het Cameretten Festival 2009, maar ging als acteur en muzikant verder. Zo trok hij de wereld in. Via theater, film, muziek, voetbalkantines, de nodige kroegen, natuurgebieden en gemoedstoestanden is hij terug als cabaretier.

In Mesthoop smijt Crins zich met plezier in de drek van het leven. Hij speelt gitaar, zingt, acteert en vertelt. Over opgroeien in een Limburgs dorp en je verloren voelen in de grote stad. Van feestterrein Ripupulo, Alfons de Moppenman, het bevrijden van een beer tot aan een ode aan de anus. Alles komt voorbij.

Mesthoop is een bonte aaneenschakeling van sketches, liedjes en verhalen. Geen braaf afgerond verhaal, maar een energieke, associatieve zoektocht naar het antwoord op die ene vraag: hoe moet dat eigenlijk, leven?

Aanvangstijd 20.30 uur.

Kik - Martijn Crins - Mesthoop - foto Vincent van den Hoogen Kik - Martijn Crins - Mesthoop - foto Vincent van den Hoogen
Kim-Schuddeboom_Foto-Manon-van-der-Zwaal Kim-Schuddeboom_Foto-Manon-van-der-Zwaal
Theaterkerk Wadway Theaterkerk Wadway