Manodj B. bekent doodsteken Sumanta Bansi

30-01-2023

HOORNGIDS HOORN | De 22-jarige Sumanta Bansi is in februari 2018 door haar minnaar Manodj B. (43) in haar slaapkamer in Hoorn doodgestoken. Dat heeft B. tijdens verhoren verklaard nadat in september vorig jaar op zijn aanwijzingen het lichaam van Sumanta, bijna vier jaar na haar verdwijning, op Hoorn80 werd gevonden. 

Bij een inleidende zitting bij het gerechtshof in Amsterdam verklaarde B. maandagochtend: ”Ja, ik ben verantwoordelijk voor haar dood en ja ik heb haar lichaam dezelfde nacht zoek gemaakt.” Sumanta zou met haar minnaar B., van wie ze zwanger was, ruzie hebben gehad over geld.

Zelfverdediging
Volgens B. zou het gaan om zelfverdediging. Ook heeft hij verklaard alleen te hebben gehandeld. Studente Bansi woonde in bij het gezin en kreeg een geheime relatie met Manodj B. De rechtbank in Alkmaar veroordeelde Manodj B. vorig jaar juli conform de eist tot vijftien jaar celstraf voor het ombrengen van de Surinaamse Sumanta Bansi. Vader Dwarka B. werd vrijgesproken.
Sumanta verdween in februari 2018 van het ene op het andere moment en was tot vorig jaar september spoorloos. Haar lichaam werd gevonden op Hoorn80. Op het moment van haar verdwijning was de studente biomedische wetenschappen acht weken in verwachting van Manodj B., bij wiens gezin zij na haar overkomst vanuit Suriname inwoonde. Tegen dit vonnis is namens B. door zijn advocaat Theo Hiddema hoger beroep ingesteld. Vandaag vindt daarover bij het gerechtshof in Amsterdam een uitgebreide inleidende zitting plaats.
Het gerechtshof buigt zich nog onder meer over de vraag of B. ter observatie wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

Bron: Robert Vinkenborg - De Telegraaf

Sumanta Bansi Sumanta Bansi