Resultaten voetbal 28 en 29 januari

Hollandia met overmacht langs Heino

HOORNGIDS REGIO | Hollandia is er in de uitwedstrijd in en tegen Heino in geslaagd een overwinning uit het vuur te slepen. Met prima gecontroleerd voetbal had Hollandia gedurende de hele wedstrijd een overwicht tegen de ploeg uit Overijssel en de eindstand van 1-3 was dan ook volkomen verdiend.

In de eerste helft was het de ontketende Daniël Meijers die de handen van de toeschouwers op elkaar kreeg. Hij scoorde in de 7e minuut met een prachtige omhaal in het kruis de 0-1.  In de 18e minuut deed hij het nog eens dunnetjes over. Bart Spil werd onreglementair gestopt door een Heino-verdediger, scheidsrechter Wiedijk paste goed de voordeelregel toe en Daniël Meijers schoot de bal langs de uitstekende doelman Kevin Reimink. Hollandia dat met goed spel acteerde als een ploeg gaf niets weg en bleef gevaarlijk op de helft van Heino voetballen. De score had in deze fase hoger kunnen uitvallen, echter doelman Reimink was en bleef een sta in de weg.

De tweede helft ging Hollandia op dezelfde voet verder met prima voetbal. Heino dat het wel probeerde werd wat meer op de helft van Hollandia gesignaleerd, echter de verdediging bleef moeiteloos overeind. In de 83e minuut was het invaller Kevin Roddenhof die de toegekende strafschop langs Dirk Bakker schoot: 1-2. Heino probeerde in de resterend minuten nog een gelijkmaker te forceren, maar gaf in die drang veel ruimte achter weg. Invaller Omar Nait Aicha wist er wel raad mee en bracht op randje buitenspel de eindstand op 1-3 voor Hollandia.

Hollandia: Dirk Bakker, Denzel Inyamah, Delano Woud, Joep Rive, Enes Kar, Dennis Jansen (80e Omar Nait Aicha), Michael Lanting, Romeo Fecunda, Daniël Meijers (90e Dirk de Jong), Bart Spil en Mouad Ben Chekh.
Zaterdagavond 4 februari komt Be Quick 1887 op bezoek in het Julianapark. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur.
Verslag en foto: Peter van Lobberegt
=================================================================================
Spartanen - Always Forward 2-5

Always Forward is er zondag in geslaagd in zijn vijfde topduel in het lopende seizoen (de eerdere betroffen uit tegen VVS ’46 in de vierde speelronde, thuis tegen VVW in de vijfde, uit tegen DWOW in de achtste en thuis tegen Schagen United in de elfde) in Wognum tegen Spartanen zijn vierde overwinning te behalen. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Değirmenci stonden de cijfers 2-5 op het scorebord.

Beide ploegen gingen gretig van acquit. Hierdoor kreeg de wedstrijd een open karakter en ontstond er direct een aantrekkelijk schouwspel. Al in de eerste minuut kon Lucas Laan van links een voorzet afleveren die door de Spartanen-doelman werd onderschept. Kort daarna zag dezelfde doelman Joost Ruttenberg aan zich voorbijkomen, maar de hoek waarin Forwards rechtervleugelspeler terecht kwam was te lastig voor een treffer en een corner was het eindresultaat van de actie. Dat was de eerste van een ware regen aan corners in de openingsfase. Bij een daarvan kwamen de schoen van Gilles Duiveman McEwan en het hoofd van een centrale verdediger van de thuisploeg met elkaar in aanraking. Na een oplapbeurt kwam de Spartaan even later weer binnen de lijnen met een verband om zijn hoofd. In de tweede helft zou deze verdediger toch de strijd moeten staken.
Een Forward-aanval in de 12e minuut leverde via Lucas Laan weer een hoekschop op. De door Jeffrey de Moel voor het doel gebrachte bal bleef ‘hangen’ in het strafschopgebied van Spartanen, dat even veranderde in een schiettent, maar een kopbal en diverse schoten stuitten alle af en de thuisploeg bleef schadevrij. In de 14e minuut scoorde Lucas Laan wel, na een combinatie van Joost Ruttenberg en Terence Alberg, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Enkele minuten later werd een overtreding tegen Terence Alberg bestraft met een vrije trap, waarmee Cemil Zaal zich belastte. De Spartanen-doelman bokste de bal weg en Nick Bot scoorde uit de rebound. Ook deze treffer werd echter geannuleerd, in dit geval wegens aanvallen van de keeper in het doelgebied.
In de 23e minuut kwam voor Forward een domper. Uit een hoekschop voor de thuisploeg kon een verdediger bij de tweede paal ongehinderd binnenkoppen (1-0). Forward richtte zich echter snel op en in de volgende fase van de wedstrijd gierde een orkaan genaamd Forward over het veld. Gilles Duiveman McEwan bereikte vijf minuten na de openingstreffer met een prachtige diepe pass Lucas Laan op links. De Spartanen-doelman onderschepte en loste zijn voorzet en Daimy Mac Donald maakte gretig gebruik van de kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen (1-1). Drie minuten later ontdeed Gilles Duiveman McEwan zich bij de middenlijn met en knappe actie van een spits van de thuisploeg. Vervolgens lanceerde hij Lucas Laan die eerder bij de bal was dan de uitgelopen Spartanen-doelman. Wellicht beroerde Lucas Laan de bal, maar de doelman greep in ieder geval mis, waarna de Forward-spits eenvoudig kon binnentikken (1-2). Weer drie minuten later werd een overtreding tegen Joost Ruttenberg bestraft met een vrije schop. Uit de trap van Cemil Zaal daalde de bal en kwam bij de tweede paal op de grond. De Spartanen-doelman was weer niet overtuigend met zijn ingreep en Gilles Duiveman McEwan was dat wel met zijn afronding (1-3). Daarna luwde het Forward-offensief en kwam Spartanen terug in de wedstrijd. De beste aanval van de thuisploeg in het eerste bedrijf werd besloten met een zoevend schot dat over het doel van Tristan Detmers verdween. Op slag van rust gaf Joost Ruttenberg de stand een voor Forward nog prettiger aanzien toen hij na een fraaie combinatie tussen Patrick Tap, Nick Bot en Jeffrey de Moel richting doel kon gaan. Met een diagonaal schot passeerde hij de Spartanen-keeper voor de vierde maal (1-4).

In het tweede bedrijf kwam, zoals te verwachten viel, de thuisclub stormachtig uit de startblokken. De Spartanen wonnen vrijwel alle individuele duels en bij Always Forward ging van alles mis. Goed keeperswerk van Tristan Detmers bij enkele voorzetten en vooral bij een doorbraak door het centrum en een uitstekende ingreep van Gilles Duiveman McEwan hielden de ploeg nog overeind, maar in de 50e minuut scoorden de gastheren hun tweede treffer met een kopbal uit (weer) een corner (2-4).  Forward herpakte zich geleidelijk. Na een kwartier was het Wognumse offensief geluwd en kantelde de strijd weer in het voordeel van de bezoekers. Tom de Weerd kwam in het veld voor Daimy Mac Donald.
In de 73 minuut besliste Joost Ruttenberg de wedstrijd definitief toen hij op rechts doorbrak en een kopie produceerde van de treffer die hij vlak voor de rust scoorde (2-5). Nick Bot en Lucas Laan maakten plaats voor Jurgen Adamus en O23-speler Jim Aurik, die zijn debuut voor Forward 1 maakte. Gilles Duiveman McEwan maakte met een geweldige dubbele ingreep een einde aan een gevaarlijke Spartanen-aanval, waarna de daaruit voorkomende hoekschop nog wel enige hectiek maar geen treffer voor de thuisploeg opleverde. In de slotfase werden Jeffrey de Moel en Joost Ruttenberg vervangen door Danilo v.d. Woude en Joeri Kerkhoven, die in vrijwel de laatste actie van de wedstrijd zijn vanaf de rand van het strafschopgebied ingeschoten bal gestopt zag door de doelman van de thuisploeg.

Spartanen - Always Forward 2-5 (1-4).  23, 1-0; 28, Mac Donald 1-1; 31, Laan 1-2; 34, Duiveman McEwan 1-3; 44, Ruttenberg 1-4; 50, 2-4; 73, Ruttenberg 2-5.
Always Forward: Tristan Detmers, Terence Alberg, Gilles Duiveman McEwan, Patrick Tap, Clyde Limbach, Nick Bot (82, Jurgen Adamus), Cemil Zaal, Jeffrey de Moel (88, Joeri Kerkhoven), Joost Ruttenberg (88, Danilo v. d. Woude), Daimy Mac Donald (55, Tom de Weerd) en Lucas Laan (82, Jim Aurik).
Verslag: Hans Smit
DWS - HCSV Zwaluwen’30 0-3

Zwaluwen’30 moest een uitwedstrijd spelen op sportpark Sloten in Amsterdam tegen DWS, een bekende en grote club opgericht 11 oktober 1907 onder de naam Hercules. De naam werd op 22 maart 1909 veranderd in Door Wilskracht Sterk (DWS) en heeft ook vele jaren betaald voetbal mogen spelen o.a. samen met Blauw Wit in het Olympisch Stadion te Amsterdam. De afgelopen jaren speelde deze vereniging op sportpark Spieringerhorn, maar omdat dit sportpark gerenoveerd wordt en daarbij ook een groot woningencomplex wordt gebouwd, moest DWS voor een aantal jaren verhuizen naar Sportpark Sloten. DWS en Blauw Wit, ook een grote en bekende vereniging, die ook betaald voetbal heeft gespeeld, spelen nu samen op dit complex en delen een clubhuis. Dus veel historie bij elkaar.

Nadat de scheidsrechter had gefloten nam Zwaluwen’30 het heft in handen en probeerde DWS onder druk te zetten. DWS gaf echter goed tegenspel, want er liepen bij DWS  toch een aantal voetballers rond die een goede balbeheersing hadden. In de 15e minuut kwam Zwaluwen’30 goed voor het doel van DWS na een fraai opgezette aanval, die eindigde in een schot op de paal van Leon Schippers. Vlak daarop brak DWS door, maar een knappe redding van de keeper van Zwaluwen’30, Tobias Droomers, voorkwam dat de thuisclub op voorsprong kon komen. Zwaluwen’30 bleef wel de betere partij wat resulteerde in een behoorlijke kans in de 25e minuut voor Zwaluwen’30, maar de keeper van DWS redde bekwaam. Het was een leuke wedstrijd om te zien, want beide ploegen probeerden goed te voetballen, waarbij Zwaluwen’30 wel de betere partij was. Men kreeg ook kansen maar die werden niet benut. In de 44e minuut kwam Zwaluwen’30 toch op voorsprong. Na een knappe opgezette aanval werd de bal door Jim Nelen voorgetrokken en fraai onhoudbaar afgerond door Jerven Devid 0-1, wat ook de ruststand werd.

Bij aanvang van de tweede helft was Bilal el Guennouni bij Zwaluwen’30 vervangen door Adi Moric. Caio Chioccarelli kwam voor Jerven Devid. DWS zocht meteen de aanval maar in de 49e minuut kwam Zwaluwen’30 al op een 0-2 voorsprong na een vlotte aanval: een voorzet van Gregory Scheltens die uitstekend met het hoofd werd afgerond door Leon Schipper. Zwaluwen’30 had nu duidelijk het initiatief en de keeper van DWS voorkwam in de 50e en 51e minuut met goede reddingen dat Zwaluwen’30 de voorsprong nog verder kon uitbreiden. Ook DWS wisselde spelers om het tij te keren, maar Zwaluwen’30 bleef eenvoudig overeind. In de 54e minuut volgde een diepe bal richting Gregory Scheltens, die goed doorliep en bekwaam scoorde: 0-3. De wedstrijd was gespeeld. Zwaluwen’30 bleef fier overeind en speelde de wedstrijd rustig uit. Een mooi resultaat van een goed spelend Zwaluwen’30.

Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni (46e, Adi Moric), Calvin den Boer,  Gregory Scheltens (75e, Davy v.d. Meer), Encho Margaritha, Diovaris Balentina (88e, Milon den Boer), Leon Schipper, Jerven Devid (46e, Caio Chioccarelli), Samet Cetin, Thom Nelen, Jim Nelen (80e, Fabian Juan). Wissels: Robin Meijer, Jarie Koning. Geel: Bilal el Guennouni, Thom Nelen en Richard Bulterman.
Verslag: Jan den Hooglander
Always Forward (zat) - HCSC 8-0

Always Forward (zat) heeft in zijn eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2023 een overtuigende overwinning behaald tegen middenmoter HCSC uit Den Helder. De cijfers 8-0 die na 90 minuten op het scorebord prijkten, betekenden voor de ploeg de grootste zege tot nu toe in het lopende seizoen.

Zoals de uitslag van de wedstrijd al suggereert, had Forward gedurende vrijwel de hele speeltijd een veldoverwicht. HCSC kwam slechts enkele malen in de buurt van het Forward-doel. Bij de daaruit voortkomende doelpogingen belandde de bal steeds in de handen van Forward-doelman Brian van der Werff. Wel kregen de bezoekers twee levensgrote kansen. In de eerste helft, bij de stand 2-0, kreeg een Helderse spits na een misverstand in de Forward-defensie vrije doorgang richting doel, maar tot verbijstering van de HCSC-aanhang schoof hij de bal naast het doel. In de slotfase van de wedstrijd, toen het scorebord de stand 7-0 toonde, eindigde de mooiste aanvallende actie van de bezoekers – een spits speelde zich met een solo in kansrijke positie – eveneens met een schuiver langs de voor de bezoekers verkeerde kant van de paal.

Verder was het alles Forward wat de klok sloeg. De doelman van HCSC moest voor de eerste keer in actie komen met een fraaie redding op de naar de rechterbenedenhoek draaiende inzet uit een vrije trap van Leon Machielse. Boyd Stevens vuurde na een klein kwartier spelen uit een teruglegger van Stefan Schipper net naast. In de volgende minuut kwam Forward op voorsprong en voor de derde maal in de competitie was het Nick de Wit die met een kopbal uit een corner – deze keer genomen door Leon Machielse –  zijn ploeg aan de belangrijke eerste treffer hielp (1-0). Ook uit de volgende corner van Leon Machielse, vier minuten na de openingstreffer, kwam een goede kans voort, maar nu wist de Helderse doelman op de inzet van Darren Johnstone in twee instanties redding te brengen.
Het tweede doelpunt van Always Forward viel in de categorie ‘soft goals’. Milco Leijen veroverde de bal op het middenveld en bediende Kevin van Gasteren op links. De voorzet raakte een HCSC-verdediger die de bal richting eigen doel deed rollen en de doelman was niet snel genoeg bij de bedreigde hoek om een treffer te voorkomen (2-0). Na een halfuur spelen moest de geblesseerd geraakte Darren Johnstone zich laten vervangen door Matthijs Greenan. Forwards derde doelpunt ontstond toen Stefan Schipper op links werd bereikt na een combinatie met Kevin van Gasteren en Matthijs Greenan. Hij draaide zich om een tegenstander en scoorde met een schot in de korte hoek (3-0).

In de eerste fase van het tweede bedrijf gebeurde er weinig noemenswaardigs, maar daarna volgde een explosie aan kansen en mogelijkheden, maar doelpunten bleven nog geruime tijd uit. Kevin van Gasteren maakte plaats voor Jimmy Bouwhuis, die de positie van Boyd Stevens in het centrum van de verdediging overnam. Boyd Stevens zelf schoof een linie naar voren. Direct na de wissel werd Leon Machielse bereikt met een dieptepass. Zijn breedlegger bood de meegelopen Jouke Huitema een eenvoudige kans om de stand naar 4-0 te tillen. In de volgende minuut bracht een combinatie in het Helderse strafschopgebied Boyd Stevens in ideale scoringspositie en met een schuiver liet hij de vijfde treffer van Forward aantekenen. Nadat Joey Papamelodias in het veld was gekomen voor Jouke Huitema werd een Forward-aanval besloten met een voorzet van links van Milco Leijen en weer was Boyd Stevens op de juiste plek om – deze keer met het hoofd – voor een doeltreffende afronding te zorgen (6-0).
Het zevende doelpunt kwam op naam van Leon Machielse, die in schietpositie werd gebracht met goed voorbereidend werk van Stefan Schipper en een beslissende pass van Boyd Stevens. Stefan Schipper scoorde in de laatste minuut van de wedstrijd zijn tweede en Forwards achtste treffer toen hij de bal op zo’n 30 meter van het HCSC-doel veroverde en dreunend hard raak schoot (8-0).
Always Forward (zat) - HCSC 8-0 (3-0).  16, De Wit  0-1; 26, HCSC eigen doel 2-0; 39, Schipper 3-0; 65, Jouke Huitema 4-0; 66, Stevens 5-0;  69, Stevens 6-0; 74, Machielse 7-0; 90, Schipper 8-0.
Always Forward: Brian v.d. Werff, Perry Vlasman, Nick de Wit, Boyd Stevens, Darren Johnstone (33, Matthijs Greenan), Milco Leijen, Jelle Huitema, Jouke Huitema (67, Joey Papamelodias), Kevin van Gasteren (65, Jimmy Bouwhuis), Stefan Schipper en Leon Machielse.
Heino - Hollandia 1-3
SEW - Westfriezen 1-2
DWS - Zwaluwen’30 0-3