Doorrijder na aanrijding aangehouden

ingevoerd op 28-5-2006

Zondagmorgen omstreeks 08.20 uur vond er op de afrit van de A7 naar Avenhorn een aanrijding met letsel plaats tussen een 45-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard en een 32-jarige bestuurder van een motorfiets en zijn 23-jarige passagier, beiden uit Hoogwoud.
 
De automobilist vertoonde, aldus getuigen, opvallend rijgedrag. Hij deed aan bumperkleven en haalde vreemd in. Hij kwam uit de richting van Hoorn en nam op het allerlaatste moment de afslag Avenhorn. Op de afrit reed een 32-jarige motorrijder uit Hoogwoud met achterop een 23-jarige vrouw uit die plaats . Zij botsten door nog onbekende oorzaak achterop de auto en kwamen ten val.  De passagiere liep hierbij hoofdletsel op en werd met zwaar letsel opgenomen in het ziekenhuis. De motorbestuurder kon na behandeling naar huis.
De automobilist reed zonder te stoppen weg van het ongeval. Zijn kenteken was bekend en daardoor konden agenten hem een half uur later in zijn woning in Heerhugowaard aanhouden. Hij had drank gebruikt. Aan het bureau blies hij 745 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs is ingenomen. Zijn auto is in beslag genomen en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.