Hoorns vertrouwen in WerkSaam (+ Radio interview met Robert Vinkenborg)

Commissievergadering 31 januari

HOORNGIDS HOORN | ”Het glas is meer dan halfvol”, zegt Robert Vinkenborg van ÉénHoorn over de vraag die vanuit WerkSaam naar de Hoornse raad komt. De werkzaamheden van WerkSaam zijn wat veranderd op het gebied van de Participatiewet en de Wet aanpak meervoudige problematiek sociaal domein. Er moet meer worden ingezet op ontwikkeling, begeleiding en nazorg.

Gesprek met Robert Vinkenborg (ÉénHoorn) over Werksaam

LUISTEREN NAAR HET INTERVIEW (2.55 min.) (https://www.hoorn-online.nl/interview/Gesprek met Robert Vinkenborg over Werksaam 2023-01-31.mp3)

Er komt ook een andere financieringssystematiek in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Daarom wordt Hoorn gevraagd meer geld uit te trekken, wat kan leiden tot een nadeel van € 681.000 in dit jaar. Voor 2024 wordt gevraagd om een budget (afgerond) € 3.206.000. Er is ook geld nodig om de beveiliging op peil te houden. Fracties benoemen de beoordeling van WerkSaam als beste overheidsinstelling van Nederland. Wellicht heeft dit diverse fracties ertoe aangezet om instemming te overwegen.

Wethouder Axel Boomgaars is blij met de complimenten voor het werk van WerkSaam, hij staat daar helemaal achter. De overschrijding van het budget zal eerder minder worden dan meer. Hij constateerde tot zijn ongenoegen ook het overschot op het bedrag dat Hoorn niet heeft gebruikt voor de ‘couleur locale’, de eigen inbreng van Hoorn in de ondersteuning van het participatiebeleid. Daar gaat alsnog iets mee gebeuren.

Wethouder Axel Boomgaars over Werksaam Wethouder Axel Boomgaars over Werksaam