Inkoop jeugdhulp en WMO (+ Radio interview met wethouder Van der Ven)

Commissievergadering 31 januari

HOORNGIDS HOORN | De Westfriese gemeenten kopen gezamenlijk de ondersteuning jeugdhulp en WMO in. Er zijn regionaal uitgangspunten geformuleerd en de Hoornse raad mag laten weten of zij zich hierin kunnen vinden. Er zijn speerpunten genoemd:

1. Lokaal waar het kan, regionaal waar dat beter is
2. Eigen kracht versterken en normaliseren
3. Verminderde administratieve lasten en versimpeling van de keten
4. Data gedreven werken en sturen op resultaat
5. Overzichtelijk en beheersbaar aantal zorgaanbieders

Gesprek met wethouder Marjon van der Ven over jeugdhulp en WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)

LUISTEREN NAAR HET INTERVIEW (3.58 min) (https://www.hoorn-online.nl/interview/Gesprek met wethouder Van der Ven over jeugdhulp en WMO 2023-01-31.mp3)

De verschillende fracties kunnen zich in grote lijnen vinden in de speerpunten. Toch zijn er nog wat zorgen. Gaat er beter worden samengewerkt tussen de gemeenten en zorginstellingen? Is er een tarievenonderzoek? Denkt men binnen de regio hetzelfde over de speerpunten? Wordt voorkomen dat de zogenaamde zorgcowboys aan het werk gaan?

Wethouder Marjon van der Ven maakt duidelijk dat de zorgen worden opgepakt binnen een goed regionaal overleg. Er gaat gewerkt worden met minder aanbieders van zorg en dat bespaart veel administratief werk.

Commissievergadering 31 januari 2023 Commissievergadering 31 januari 2023

Reacties
Reactie: (Kees)
2-2-2023, 12:36
Die inkoop zou door professionals moeten gebeuren niet door een gemeenteraad en ook niet iedere keer veranderen van zorgaanbieder maar als er iets niet goed gaat oplossen zonder te wisselen.