Nog ruim 120 voorstellingen in Schouwburg Het Park

02-02-2023

HOORNGIDS HOORN | Schouwburg Het Park luidde vorig weekend op kleurrijke en succesvolle wijze het tweede deel van het theaterseizoen in, tijdens een Nationaal Theaterweekend vol activiteiten. Nu wordt vooruit gekeken naar de 120 diverse voorstellingen die nog op de planning staan voor de komende maanden. 

De trouwe theaterbezoeker kan rekenen op een aantal verrassingen. Zo is Anne Wil Blankers bijgeboekt op 26 april 2023. ‘Anne Wil Blankers vertelt’ in deze voorstelling over haar 60 jaar als Nederlands grootste actrice. Ook extra bijgeboekt is de immens populaire cabaretier Jay Francis (voorheen bekend als Tisjeboy Jay) op 3 mei. 

Tineke Schouten, Richard Groenendijk en meer
Uiteraard staat er meer cabaret op het programma. Zo komt Patrick Nederkoorn op Wereld Water Dag (22 maart) met een interessante, grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering. Verder staan er grote namen als Tineke Schouten (6 april), Richard Groenendijk (11 en 12 april) en Nienke Plas (21 april) op de planning. Het wordt bovendien lachen bij de allerlaatste show van Jon van Eerd als zijn alter ego Harrie Vermeulen in ‘Zo Vader Zo Zoon’ op 30 maart. 

Indrukwekkend toneel
Op toneelgebied valt er ook genoeg te beleven in Het Park. Neem ‘Coriolanus’ van het Nationale Theater op 7 maart, Shakespeares scherpste stuk over de gespannen relatie tussen volk en politiek. Uiteraard met een bijpassend modern jasje. Ook indrukwekkend zijn ‘De Kersentuin’ op 20 mei met o.a. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger en ‘Nureyev’ op 16 mei met o.a. Jan Kooijman. 

Grootse shows en kinderhelden op toneel  
Het Park kijkt uit naar grootse producties zoals ‘Mozarts Zauberflöte – the next generation’ (3 en 4 juni) en de musical Checkpoint Charlie (19 april). De 3JS vieren op 16 maart en 17 mei dat ze 15 jaar samen muziek maken en ‘ABBA the music’ brengt op 8 april de beste nummers van de Zweedse supergroep. Ook aan de kleintjes wordt gedacht, met bijvoorbeeld ‘Kikker is Verliefd’ (3+, 11 februari), Assepoester de Musical (4+, 6 mei) en ‘De Regels van Floor’ (8+, 22 april). 
Het gehele programma is te bekijken op www.hetpark.nl (http://www.hetpark.nl).

Schouwburg Het Park Schouwburg Het Park