Volt doet mee aan Provinciale statenverkiezingen in Noord-Holland met lijsttrekker Maik de Weerdt

04-02-2023

HOORNGIDS REGIO | Volt doet officieel mee met de verkiezingen in Noord-Holland. Het is voor het eerst dat Volt meedoet met de Provinciale Statenverkiezingen in Nederland, en daarom moesten er ondersteuningsverklaringen ingeleverd worden. Op 3 februari was de zitting van de kiesraad waarop Volt kreeg te horen dat ze voldoende ondersteuningsverklaringen heeft gekregen om mee te mogen doen. Volt Noord-Holland heeft de13e plaats op de totale kieslijst geloot.

Toekomstgerichte politiek
Volt zet in Noord-Holland in op drie punten: Betrokken burgers en bestuur, versnelling van de energietransitie en een eerlijk sociaal woonbeleid. Hiermee wil men zorgen dat het vertrouwen in de politiek wordt hersteld, dat we klimaatneutraal zijn in 2040 en dat er woonruimte is voor iedereen.
Of het nu gaat om klimaatverandering of de wooncrisis, Noord-Holland staat voor een aantal grote uitdagingen. Lijsttrekker Maik de Weerdt (30) benadrukt: “De huidige politiek kijkt veel te veel naar elkaar, en leeft met de waan van de dag. Politiek moet gaan over de toekomst, niet brandjes blussen. Samenwerken, niet tegenwerken. Dat geluid gaan wij vanaf 15 maart laten horen in de provincie.” Volt verwacht dat zowel Maik als de nummer 2, Julia Schneemann, de Staten in zullen komen namens Volt.

Maik de Weerdt
Lijsttrekker Maik de Weerdt is 30 jaar oud en werkt als beleidsadviseur voor jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning bij gemeente Amsterdam. Hij is gewend om in een politieke omgeving te werken. Daarnaast is hij student staatsrecht met een specialisme in democratische vernieuwing. In zijn vrije tijd is hij regelmatig te vinden op de voetbalclub. Op het veld of aan de bar. Maik kan niet wachten om het Volt geluid te laten horen in de provincie, en te werken aan positieve verandering.

Klimaatverandering
Volt wil de energietransitie zo snel mogelijk voltooien om klimaatverandering te stoppen. ”De EU maakt standaarden voor de uitstoot van stikstof, voor de kwaliteit van water en lucht en de provincie zorgt voor een goede uitvoering. Samen hebben zij een sleutelpositie in handen om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Wij kunnen niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek. Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Volt brengt optimisme in de politiek met een radicaal positief geluid. Het is tijd om dat geluid ook op lokaal niveau te laten horen. Volt doet in Noord-Holland mee met acht kandidaten.” 
Wie meer wil weten over de kandidaten of de standpunten kan kijken op https://noord-holland.voltnederland.org/ (https://noord-holland.voltnederland.org/)

Volt nummer 1 en 2 op de lijst Maik de Weerdt en Julia Schneemann Volt nummer 1 en 2 op de lijst Maik de Weerdt en Julia Schneemann