Voetpad Provincialeweg tussen Keern en Maelsonstraat

06-02-2023

HOORNGIDS HOORN | Bij bewoners van de Toren van Hoorn, de naastgelegen appartementen en medewerkers van organisaties aan de Leemhorststraat is er een ernstige behoefte aan een voorziening die het mogelijk maakt om veilig naar Hof van Hoorn aan de overzijde te kunnen. De enige optie op dit moment is om lopend via de Maelsonstraat en van de Dedemstraat naar het Keern of naar Hof van Hoorn te gaan. De kortste route naar het Keern is te voet over het fietspad van de Provincialeweg. 

Lopen over het fietspad van de Provincialeweg is, vooral in het donker, onwenselijk en zelfs levensgevaarlijk. De aanleg van een bruggetje geniet niet de voorkeur van de bewoners. Om een sluiproute te voorkomen voor fietsers kan dit worden tegengegaan door het plaatsen van fietssluizen bij het bruggetje. Fractie Tonnaer begrijpt de problemen en de wensen van de bewoners en heeft bij monde van gemeenteraadslid Renzo van Houten om die reden onderstaand schrijven verzonden aan het college van Burgemeester en Wethouders van Hoorn. 

Geacht College,
Onder bewoners van de Toren van Hoorn en naastgelegen appartementen met circa vierhonderd bewoners leeft de wens om een voetpad aan te leggen parallel aan het fietspad van de Provincialeweg, tussen kruispunt Maelsonstraat en kruispunt Keern. Bewoners van de Toren van Hoorn e.o. en medewerkers van organisaties aan de Leemhorststraat kunnen alleen lopen via de Maelsonstraat en van de Dedemstraat naar het Keern of naar Hof van Hoorn. De kortste route naar het Keern is lopende over het fietspad van de Provincialeweg. 
Lopen over het fietspad van de Provincialeweg is, vooral in het donker, onwenselijk en zelfs levensgevaarlijk. Onze fractie wil daarom dat er parallel aan het fietspad van de Provincialeweg tussen kruispunt Keern en kruispunt Maelsonstraat een voetpad wordt aangelegd. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan valt te overwegen een bruggetje in combinatie met een kort voetpad aan te leggen tussen kruispunt Keern en parkeerterrein Toren van Hoorn. 
De aanleg van een bruggetje geniet niet de voorkeur van de bewoners. Bewoners vrezen dat een bruggetje veel gebruik gaat worden als sluiproute door scholieren van het Horizoncollege. Onze fractie begrijpt het bezwaar van de bewoners enigszins. Het gebruik van een bruggetje door fietsers kan eventueel worden tegengegaan door fietssluizen te plaatsen bij het bruggetje. 
Voor de aanleg van een voetpad of voetbrug stellen wij de volgende vragen:
Bent u bereid om in overleg met de bewoners van de Toren van Hoorn en met het Horizon College de mogelijkheid te onderzoeken van de aanleg van een voetpad parallel aan het huidige fietspad van de Provincialeweg?
Bent u in tweede instantie bereid te onderzoeken of het mogelijk is om een voetgangersbruggetje in combinatie met een kort voetpad aan te leggen bij het Keern, voor de circa vierhonderd bewoners van de Toren van Hoorn en voor andere gebruikers?
Wilt u voor de aanleg van voetpad of kort voetpad met voetbrug een bedrag reserveren in de gemeentelijke begroting 2024?
Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer, 
Renzo van Houten, gemeenteraadslid

Voetpad Provincialeweg tussen Keern en Maelsonstraat Voetpad Provincialeweg tussen Keern en Maelsonstraat

Reacties
Reactie: (kees)
6-2-2023, 13:42
stop licht klaar