Resultaten voetbal 4 en 5 februari

Kansloze uitnederlaag voor Zwaluwen’30 tegen de Kon.HFC met 3-0

De 13e wedstrijd van de competitie was de eerste returnwedstrijd. Voor Zwaluwen’30 een heel belangrijke wedstrijd gezien de stand op de ranglijst. Zwaluwen’30 had wat goed te maken, want de eerste wedstrijd thuis tegen deze tegenstander werd een kansloze nederlaag met 1-3. Het Hoornse team wist wat er te doen stond in Haarlem. De goede instelling werd echter niet beloond. De Kon. HFC was de gehele wedstrijd superieur en besloot de wedstrijd met de stand van 3-0 op het scorebord.

Kon. HFC was vanaf de eerste minuut het betere team. Zwaluwen’30 had de eerste helft van deze wedstrijd grotendeels niets in te brengen en de verdediging moest alle zeilen bijzetten om de nul vast te houden Mede door goed optreden van keeper Tobias Droomers lukte dat aardig. Maar in twee minuten tijd kwam Zwaluwen’30 toch achter met 2-0. In de 40e en 41e minuut werd uit twee corners gescoord door de thuisclub. Een behoorlijke domper voor de club uit Hoorn. Zeker met de wetenschap dat de corner waaruit de eerste goal viel geheel onnodig werd weggegeven.

Zwaluwen’30 wist wat men moest doen in de tweede helft om toch nog met een goed resultaat weg te komen: doelpunten maken. Zwaluwen’30 probeerde het wel, was zeker strijdbaar, maar de thuisclub was en bleef de betere partij. Zwaluwen’30 wisselde nog enkele spelers maar HFC bleef duidelijk de bovenliggende partij en in de 86e minuut scoorde HFC, na een knappe aanval, nog de 3-0.
Voor Zwaluwen’30 zijn er nog voldoende wedstrijden te spelen om er een mooi seizoen van te maken. Te beginnen komende zaterdag 11 februari thuis tegen AMVJ.

Opstelling: Tobias Droomers, Encho Margaritha, Davy v.d. Meer (84e, Fabian Juan), Calvin den Boer, Bilal el Guennouni, Leon Schipper, Samet Cetin, Caio Chioccarelli (75e, Jerven Devid), Jim Nelen, Gregory Scheltens (55e, Thom Nelen), Diovaris Balentina. Verdere wissels: Jarie Koning en Milon den Boer. Geel: Leon Schipper.
Verslag: Jan den Hooglander
=================================================================================
Hollandia - Be Quick 1-4
Always Forward - KGB 5-1
Westfriezen - SV Enkhuizen 1-1
Zwaagdijk - HSV Sport 0-1
VVW - Spartanen 2-1
VVS’46 - Hauwert’65 2-0