Wooncompagnie verduurzaamt 3.000 huurwoningen met zonnepanelen van Zonzo

Afschaffing verhuurderheffing leidt tot versnelde verduurzaming van huurwoningen en lagere energiekosten voor bewoners

HOORNGIDS REGIO | Binnen nu en tien jaar voorziet Wooncompagnie het merendeel van haar huurwoningen van een duurzame warmtebron en zonnepanelen. De afschaffing van de verhuurderheffing leidt daarmee direct naar het nog sneller verduurzamen van woningen.

Woningcorporatie Wooncompagnie en Zonzo intensiveren de al bestaande samenwerking. Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie en Ruud Vriend, eigenaar van Zonzo, tekenden daarvoor een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hierin spreken partijen af dat Zonzo de komende drie jaar in totaal 3.000 woningen van Wooncompagnie voorziet van zonnepanelen.

Woningen sneller verduurzamen
”Vanaf 2019 werken we samen met onze vertrouwde partner Zonzo. Inmiddels zijn ongeveer tweeduizend van onze woningen van zonnepanelen voorzien”, aldus Stefan van Schaik. ”De afschaffing van de verhuurderheffing geeft Wooncompagnie meer bestedingsruimte. Dat stelt ons in staat de woningen van onze huurders nog sneller te verduurzamen, onder meer door jaarlijks 1.000 woningen te voorzien van zonnepanelen.”

Het verlagen van de energierekening
Ruud Vriend van Zonzo: ”Steeds meer woningcorporaties kiezen voor zonnepanelen. Logisch, want de opbrengst van zonnepanelen verlaagt de kosten voor energie drastisch. We zijn trots dat we een belangrijke bijdrage mogen leveren aan het verduurzamen van de woningen van Wooncompagnie. Daarnaast is het fijn om te zien dat bewoners betrokken zijn bij groene energie en erg enthousiast zijn over de plaatsing van zonnepanelen.”

Vakkennis en onderling vertrouwen
Zonzo is een familiebedrijf in Hem met eigen medewerkers die goed zijn opgeleid en de klant kennen. Wooncompagnie en Zonzo werken graag samen: er is onderling vertrouwen met ruimte voor elkaars vakkennis en de lijnen zijn kort. De keuze voor een lokale partner draagt ook bij aan duurzaamheid.

Wooncompagnie en Zonzo Wooncompagnie en Zonzo

Reacties
Reactie: (Kee)
7-2-2023, 13:20
Zonzo hebben mijn zonnepanelen ook gelegd en ook alles geregeld met de aanvraag en de belasting perfect gedaan. Alleen die opmerking "en de klant kennen" snap ik niet zo volgens mij zijn alle klanten nieuw en onbekend.