Noord-Hollandse GGD’en dagen inwoners uit in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder

07-02-2023

HOORNGIDS REGIO | Steeds duidelijker wordt wat het belang is van een gezonde leefstijl. Met de actie 30dagengezonder stimuleert GGD Hollands Noorden inwoners om het heft in eigen hand te nemen voor een gezonde leefstijl. Door van 1 tot en met 30 maart mee te doen aan de actie 30dagengezonder, kunnen mensen ervaring opdoen met een gezondere leefstijl. 

Iedereen, jong en oud, kan mee doen. Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om 30 dagen vol te houden. Denk aan elke dag een ommetje of 10.000 stappen, koud afdouchen, 30 dagen vegetarisch eten, niet snoepen, alcoholvrij of elke dag je smartphone een uurtje uit. Meer ideeën staan op www.30dagengezonder.nl (http://www.30dagengezonder.nl). Vorig jaar deden 6 GGD’en mee en dat leverde gezamenlijk ruim 8000 deelnemers op. Dit jaar wordt de actie door 7 GGD’en uitgezet die het aantal deelnemers van vorig jaar hopen te overtreffen.

Samen is leuker
Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hem/haar gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpt de GGD jou om samen met veel anderen in maart in actie te komen voor je gezondheid. Samen is nog leuker en het werkt. Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen volhoudt. Op de website www.30dagengezonder.nl (http://www.30dagengezonder.nl) vind je diverse ideeën voor uitdagingen en kun je je aanmelden.

Gezonde leefstijl belangrijk
Directeur Edward John Paulina van GGD Hollands Noorden over het belang van deze actie: “Er is steeds meer aandacht voor het belang van preventie, het voorkomen van ziek worden. Een gezonde leefstijl is hierbij erg belangrijk. Mensen die regelmatig bewegen, buiten zijn, gezond eten en tijd nemen voor ontspanning, blijven langer fit en vitaal en zitten beter in hun vel. Deze actie geeft mensen een zetje in de rug om daadwerkelijk in actie te komen voor hun gezondheid. Daarom adviseer ik iedereen om mee te doen met de actie 30 dagen gezonder. Meld je aan op www.30dagengezonder.nl (http://www.30dagengezonder.nl) en de GGD ondersteunt je om het vol te houden. Ik zelf heb vorig jaar meegedaan met als doel 10.000 stappen per dag en ga daar gewoon mee door.” 

Ondersteuning 
Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot 1 maart 2023 aanmelden via www.30dagengezonder.nl (http://www.30dagengezonder.nl). Door je aan te melden ontvang je de hele maand maart inspirerende tips en adviezen. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers je om vol te houden. Volg de actie ook op www.facebook.com/30dagengezonder (http://www.facebook.com/30dagengezonder) en maak kans op mooie en gezonde prijzen. Deelname is gratis.

Alleen of samen. Wie daag jij uit? 
Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en je houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld tijdens de lunch samen wandelen. Iedereen kan ook kiezen voor een eigen uitdaging.

Steeds meer GGD’en doen mee
De actie is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek. In 2023 wordt de actie ook uitgezet in GGD Hollands Noorden, GGD Zaanstreek Waterland, GGD Kennemerland, GGD West Brabant, GGD Hart voor Brabant en GGD IJsselland. In Noord Holland wordt de actie ondersteund door Groen Kapitaal van de provincie Noord Holland.

30dagengezonder 30dagengezonder