Pelmolenpad: bouwen prima maar hoe parkeren?

Raadsvergadering 7 februari

HOORNGIDS HOORN | Het inrichten van het Pelmolenpad ontmoet over het algemeen weinig weerstand. Sociaal Hoorn vindt het nog steeds jammer dat er in verhouding te weinig woningen voor de sociale huursector komen. De schop moet echter zo snel mogelijk in de grond.

Wat wel speciale aandacht vraagt is het parkeren. De verlaging van de parkeernorm kan volgens een aantal partijen een goede zaak zijn, omdat er dan iets meer groen behouden kan blijven.  De PvdA noemt de mogelijkheid van ondergronds parkeren. Daarnaast zijn er ook fracties, zoals VVD, CDA en DRP, die vrezen dat het aantal parkeerplaatsen voor bezoekers van de stad in het gedrang gaat komen. 

Wethouder Axel Boomgaars is blij dat de raad positief denkt over de positieve houding ten opzichte van het bestemmingsplan. Hij kan het amendement over de parkeernorm steunen. Hij ziet hierdoor mogelijkheden om de groenstrook bij de Kometenstraat te behouden. Het ondergronds parkeren is aangetoond zoveel duurder dat hij dit blijft afraden. De suggestie van Roger Tonnaer (Fractie Tonnaer) dat men op een of andere manier ondergronds parkeren geen kans wil geven terwijl dat in andere steden wel wordt mogelijk gemaakt wordt wederom gepareerd met de opmerking, dat vanuit partijen die er verstand van hebben aangeven dat het ontzettend duur is.

Het amendement over de parkeernorm haalde het ruim, evenals het bestemmingsplan. De groenstrook bij de Kometenstraat krijgt de steun van de meerderheid. De motie waarin de vrees wordt uitgesproken dat parkeren voor de bezoekers van de binnenstad in het gedrang gaat komen, haalde het niet. Het ondergronds parkeren krijgt geen steun van een meerderheid.

Pelmolenpad Hoorn Pelmolenpad Hoorn