Invulling verlaten snackkiosk in de haven blijft uit

EénHoorn stelt vragen over (gebrek aan) voortgang rond snackkiosk in Hoornse haven 

HOORNGIDS HOORN | De inmiddels lang geleden gestopte exploitatie van snackbar ’t Hoofd in het Havenkwartier heeft nog steeds geen vervolg gekregen. De snackbar is bij velen een begrip. Niet alleen voor mensen uit Hoorn zelf, maar zeker ook voor toeristen die per boot of te voet het Havenkwartier bezoeken. Fysiek lijkt er niets te gebeuren, er is sinds vorig jaar zomer geen nieuwe informatie gedeeld en het toeristenseizoen staat weer voor de deur.

De fractie van ÉénHoorn heeft afgelopen dinsdag artikelvragen gesteld over de voortgang of het gebrek daaraan in het proces rond de snackkiosk ’t Hoofd in de Hoornse haven. Ook andere kramen of laagdrempelige voorzieningen zijn verdwenen en dit komt de sfeer in de haven volgens fractievoorzitter Guido Breuker niet ten goede. De brief aan het college van B&W is hieronder te lezen. 

Geacht college,
In de commissie van 23 juni 2022 besprak de raadscommissie het raadsvoorstel ‘Snackkiosk ’t Hoofd’ dat vervolgens op 5 juli 2022 door de raad werd vastgesteld.
De kiosk was door de gemeente aangekocht en door het college was besloten om het gebouw van de snackkiosk te slopen en de functie van horeca terug te brengen door voor de locatie een standplaats op de markt te zetten. 
We zijn ondertussen een half jaar verder en ondanks dat er in het voorstel wordt gesproken dat het gebouwtje door leegstand snel verloedert en het wenselijk is op korte termijn ‘invulling’ te geven, is er in de afgelopen 6 maanden niks veranderd. Het gebouwtje staat nog volledig in originele staat leeg, van sloopwerkzaamheden geen spoor en van de door de raad gewenste vervangende voorziening is nog niks bekend.
Dat leidt tot de volgende vragen:   

Wat is nu de stand van zaken rond de sloop van de snackkiosk ‘Hoofd?’ 
Hoe ver zijn we nu met ‘het in de markt zetten’ van deze standplaats en een vervangende horeca gelegenheid?
Zoals gezegd heeft de raad aangegeven dat een vervangende voorziening op deze plek, waar bewoners en bezoekers terecht kunnen voor een patatje en/of een snack gewenst is. We zijn nu al weer 6 maanden verder en over een paar maanden begint het nieuwe seizoen.
Kan het college aangeven wanneer een vervangende voorziening van de Snackkiosk kan openen? Liefst al voor aanvang van het nieuwe zomer- c.q. toeristenseizoen.
Door meerdere omstandigheden is het aanbod in de haven sinds dit besluit al verder verschraald. Graag zouden wij zien dat het voor onze bewoners en bezoekers zo snel mogelijk weer mogelijk wordt in onze prachtige haven laagdrempelig een patatje of een ijsje te kopen.    

Wij zien uw antwoorden graag zo snel mogelijk, maar zeker binnen de gestelde termijn tegemoet.
Met vriendelijke groeten,
ÉénHoorn - Guido Breuker

Snackbar 't Hoofd Snackbar 't Hoofd

Reacties
Reactie: (Nico)
10-2-2023, 15:44
Fijne reactie, Jos! Ook zo goed onderbouwd en opbeurend. Nee, Hoorn boft maar met jou in zijn midden! Ga vooral zo door!

Reactie: (jos)
9-2-2023, 22:20
we hebben een burgervader die meer een mannetjesputter is dan iemand met een normaal functionerend brein dus mijn vermoeden is HELAAS dat het, mede door een bestuur wat gewoon centjes zit te vangen zonder betrokken te zijn, nog lang gaat duren. eigenlijk is deze stad wat mij betreft failliet. succes ermee.