Burgemeester Jan Nieuwenburg op de bakfiets in het Dijklander ziekenhuis

Fietsestafette voor 75 jarige Rotaryclub in Hoorn

HOORNGIDS HOORN | Burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn beklom vanmiddag de bakfiets in het Dijklander ziekenhuis in het kader van de actie estafettefietsen van Rotaryclub Hoorn. Daarna is het op zaterdag rond 12 uur de beurt aan burgemeester Michiel Pijl van de Gemeente Drechterland, die de bakfiets tegemoet kan zien bij het Beatlesmonument in Blokker.

Aansluitend wordt de bakfiets in estafette doorgefietst naar de Molen Ceres in Bovenkarspel, waar deze rond 13.15 uur wordt opgewacht door burgemeester Ronald Wortelboer van de Gemeente StedeBroec.

Mijlpalen
De festiviteiten vinden plaats daar Rotary Nederland 100 jaar bestaat en de lokale afdeling Rotaryclub Hoorn 75 jaar. Het thema van district Noord Holland is Preventie en Behandeling van Ziekten. Op maandag 6 februari arriveerde Rotary Koggenland met de bakfiets in Hoorn bij het Dijklander ziekenhuis, waar de drie Hoornse Rotaryclubs klaar stonden om het ‘stokje’ over te nemen.

Estafettefietsen
Om aandacht te vragen voor de actie worden de drie Rotaryclubs gesteund door maar liefst drie burgemeesters die zelf een stukje zullen gaan fietsen. Vanuit Enkhuizen gaat de bakfiets in estafette door de rest van Nederland, verder op weg naar verbinding tussen de Rotaryclubs in Nederland.

Feest in de Noorderkerk
Op 13 mei wordt door Rotaryclub Hoorn een feest georganiseerd in de Noorderkerk in Hoorn om het 75-jarig bestaan van de club te vieren. Tijdens dit event wil de club geld ophalen voor hun grootste project: het 6T-project in Kenia. Dit wordt omlijst door lekker eten, drinken en een gezellig dansje op de dansvloer.

Burgemeester Jan Nieuwenburg op de bakfiets in Dijklander Burgemeester Jan Nieuwenburg op de bakfiets in Dijklander