Resultaten voetbal 11 en 12 februari

Hollandia knokt zich naar gelijk spel tegen koploper HBS

HOORNGIDS REGIO | Bart Spil speelde zondag in ’s Gravenhage tegen het 130-jarige HBS zijn 200e officiële wedstrijd voor Hollandia. Dit jubileum werd deze middag gevierd met een gelijkspel tegen de huidige koploper. Nadat Hollandia eerst op voorsprong wist te komen kwam HBS tweemaal tot scoren, waarna Hollandia de score volkomen terecht ook weer gelijk wist te trekken. Eindstand 2-2.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd had Hollandia de handen vol aan HBS. De kraaien zorgden voor eigen publiek voor hachelijke taferelen in het doelgebied voor Huub Schuurman, die verdienstelijk de geblesseerde Dirk Bakker verving. In de 24e minuut speelde Hollandia zich knap onder de druk van HBS uit en bracht de watervlugge Dennis Jansen vrij voor HBS-doelman Delano Kortstam. Dennis Jansen was eerder bij de bal en schoof deze beheerst in het HBS-doel. Hollandia begon in deze fase beter te spelen en won op het drukke middenveld meer duels. De mannen van trainer Ron van der Gracht werden echter op slag van rust geconfronteerd met twee goals van Luca van Leeuwen die geheel door de Hollandia verdediging over het hoofd werd gezien en de ruststand op 2-1 bracht.

De tweede helft kreeg Hollandia wat meer aanvallende impulsen door het inbrengen van Omar Aicha Nait en later Sem Biezen, die een verdienstelijke opwachting na lang blessureleed maakte. Hollandia werd meer en meer gevaarlijk waarbij een inzet van Daniël Meijers door doelman Delano Kortstam met de punt van zijn schoen naast het doel werd gewerkt. In de 88e minuut kreeg Hollandia loon naar werken. Sem Biezen loerde op een bal van rechts en schot de bal in de verre hoek in het HBS-doel en bracht daarmee de eindstand van 2-2 op het scorebord.

Hollandia: Huub Schuurman, Denzel Inyamah, Delano Woud (46e Omar Naid Aicha), Joep Rive, Ene Kar (64e Sem Biezen), Dennis Jansen, Michael Lanting, Romeo Fecunda,  Daniël Meijers, Bart Spil en Mouad Ben Chekh (84e Timur Demirkiran).
Volgende week het carnavalsweekend geen programma voor de mannen van Ron van der Gracht. Op zaterdag 25 februari komt VOC op bezoek in het Julianapark, deze wedstrijd begint om 19.00 uur.
Verslag: Peter van Lobberegt

=================================================================================
Geel-Zwart ’30 - Always Forward 0-6

Always Forward heeft zondag in ’t Zand voor de vierde keer na de winterstop een fikse overwinning behaald. Net als in de wedstrijd van vorige week tegen KGB en in iets mindere mate tegen Hauwert ’65, liep de score in het laatste kwart van de wedstrijd snel op.

Forward had vrijwel de gehele wedstrijd een veldoverwicht en ook het leeuwendeel van het balbezit. Nick Bot kwam al in de tweede minuut hard in botsing met een tegenstander en hield daar een pijnlijk bovenbeen aan over, maar hij kon de wedstrijd voorlopig wel voortzetten.
Het eerste gevaarlijke moment voor het doel van de gastheren ontstond in de 13e minuut toen Cemil Zaal van rechts een voorzet kon afleveren die net iets te hoog bleek voor Joost Ruttenberg. De bal werd door de defensie van de thuisploeg half weggewerkt, waarna Nick Bot van buiten het strafschopgebied een schot kon afvuren waarop de Geel-Zwart-doelman knap reageerde. Twee minuten later lanceerde Nick Bot op rechts Terence Alberg die met zijn voorzet de op de rand van het strafschopgebied staande Joost Ruttnberg bereikte. Ook op diens schot verrichtte de doelman een fraaie redding. De volgende diepe pass van Nick Bot bracht Tom de Weerd in stelling. Zijn schot vloog via een verdediger naast het doel en uit de corner was het Nick Bot zelf die de bal langs de verkeerde kant van de paal liet verdwijnen.
In de 25e minuut besloot Daimy Mac Donald een actie met een schot dat tegen de lat van het Geel-Zwart-doel spatte. De doelman en Mick v.d. Gulik probeerden de dalende bal resp. weg en tegen het net te werken en kwamen daarbij in botsing, waardoor de keeper off-balance hard met de paal in aanraking kwam en daarbij een schouderblessure opliep. Na een langdurige oplapbeurt kon hij verder spelen, hetgeen hij aantoonde met een mooie redding op een afstandsschot van Nick Bot.
Na ongeveer een half uur spelen verscheen de thuisploeg voor de eerste keer serieus op de speelhelft van Forward. Een aanval over links werd besloten met een voorzet, waaruit een spits de bal niet goed kon raken. Even later kregen de gastheren, volgend op een vrije trap, een tweetal corners, maar bij de tweede maakte een handsbal van een Geel-Zwart-spits een einde aan het gevaar.
Joost Ruttenberg kon de bal uit een voorzet van Clyde Limbach evenmin goed raken, waardoor de doelman van de thuisploeg kon ingrijpen. Even later werd Joost Ruttenberg bij een actie op rechts binnen het strafschopgebied tegen het gras gewerkt. Hij benutte zelf de toegekende penalty (0-1).
In de toegevoegde speeltijd van de eerste helft werden twee pogingen gedaan om Tom de Weerd in scoringspositie te brengen, maar eerst een verdediger en later de doelman van Geel-Zwart wisten dat met goede ingrepen te voorkomen.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef ongewijzigd. In de beginfase kreeg de Geel-Zwart-doelman heel wat werk te verrichten bij een afstandsschot van Joost Ruttenberg en een reeks corners. Uit een van die corners kopte Cemil Zaal de bal net langs het doel. Na een uur spelen forceerde Daimy Mac Donald opnieuw een corner. Voor die genomen werd maakte Nick Bot plaats voor Jurgen Adamus en die kon van dichtbij getuige zijn van Forwards tweede doelpunt. Mick v.d. Gulik leverde de voorzet af; de bal bleef even ‘hangen’ in de doelgebied, waarna Cemil Zaal voor afronding kon zorgen (0-2).
Enkele minuten later kon Daimy Mac Donald op een steekbal doorbreken. Hij stuitte echter op de Geel-Zwart-doelman die daarbij opnieuw last kreeg van zijn schouder. Ondanks fysiotherapeutische hulp van Hélène van Rooij moest hij zich laten vervangen. Bij afwezigheid van een reservedoelman nam een veldspeler plaats onder de lat.
Een voorzet van Clyde Limbach, na een combinatie met Cemil Zaal, bleef net buiten bereik van Daimy Mac Donald, maar even later, nadat Joeri Kerkhoven in het veld was gekomen voor Tom de Weerd, werd hij met een pass van rechts wel bereikt door Joost Ruttenberg. Met een fraaie afwerking liet de centrumspits de 0-3 aantekenen. Twee minuten daarna kwam de 0-4 op het scorebord, toen Joost Ruttenberg na een door Clyde Limbach geforceerde corner, waarbij de defensie van de thuisploeg er niet in slaagde de bal weg te werken, zijn tweede doelpunt op het scorebord bracht.
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwamen Mark Stam en Remco Loos in het veld voor Daimy Mac Donald en Patrick Tap. Kort na hun entree leverde Terence Alberg na een aanval over rechts een voorzet af. Deze werd half weggewerkt, maar de bal kwam voor de voeten van Joeri Kerkhoven terecht. Die schoot de bal vlak langs de paal in het doel, maar de reactie van de invaller-doelman maakte wel duidelijk dat hij geen echte keeper was (0-5). Even later brak Joost Ruttenberg door na een actie op rechts. Zijn inzet werd door een verdediger van de doellijn weggewerkt en de doelman kreeg de daaropvolgende hakbal van Mick v.d. Gulik in handen.
In de slotminuten stond Jurgen Adams aan de basis van twee Forward-aanvallen. Bij de eerste zette hij Terence Alberg aan het werk, maar diens voorzet bereikte Mark Stam net niet. Bij de tweede bracht Jurgen Adamus Joost Ruttenberg in stelling. De doelman pareerde het schot, waarna Mark Stam uit de rebound zijn doelpunt kon meepikken (0-6).

Geel-Zwart ’30 - Always Forward 0-6 (0-1).  42, Ruttenberg (strafschop) 0-1; 60, Zaal 0-2; 72, Mac Donald 0-3; 74, Ruttenberg 0-4; 77, Kerkhoven 0-5; 89, Stam 0-6.
Always Forward: Tristan Detmers, Terence Alberg, Gilles Duiveman McEwan, Patrick Tap (77, Remco Loos), Clyde Limbach, Nick Bot (60, Jurgen Adamus), Cemil Zaal, Mick v.d. Gulik, Joost Ruttenberg, Daimy Mac Donald (77, Mark Stam) en Tom de Weerd (62, Joeri Kerkhoven).

Verslag: Hans Smit

Opnieuw nederlaag voor Zwaluwen’30 tegen AMVJ (0-2)

De allereerste twee wedstrijden van de competitie 2022/2023 in september 2022 tegen Kon. HFC en tegen AMVJ verloor Zwaluwen’30. De geschiedenis in de tweede competitiehelft herhaalde zich; vorige week verloor Zwaluwen’30 van de Kon. HFC en afgelopen zaterdag was het niet anders tegen het Amstelveense AMVJ. Een verlies thuis met 0-2 was het resultaat.

De eerste tien minuten zag het hier niet naar uit want al in de 7e en 8e minuut waren er twee levensgrote kansen voor Zwaluwen’30. Samet Cetin brak door en kwam geheel vrij voor de doelman van AMVJ. Deze redde met zijn benen zijn team. Jim Nelen herhaalde dit kunststukje, maar opnieuw was de doelman van AMVJ de overwinnaar. In de 11e minuut een nieuwe poging van Jim Nelen met een strak schot. De doelman was wederom de baas en stompte de bal tot corner. Het is dan een voetbalwet: zelf niet scoren, dan weet de tegenstander het wel beter.
De allereerste kans voor AMVJ in de 12e minuut was dan ook meteen raak. Het was wel een heel mooi doelpunt; Zwaluwen’30-doelman Tobias Droomers stond redelijk ver voor zijn doel. Dit werd gezien door AMVJ-aanvaller Devery Boldewijn en zijn doelpoging van zo’n dertig meter had meteen resultaat en bracht een 0-1 achterstand voor Zwaluwen’30. Onmiddellijk was ’de schwung’ uit het team van Zwaluwen’30. Veel spelers gingen nu te veel lopen met de bal om zo iets te creëren in plaars van te kiezen voor een rustige opbouw en te profiteren van het voetballend vermogen van het Hoornse team. Tot de rust gebeurde er weinig opzienbarends aan beide kanten. Zwaluwen’30 probeerde van alles maar AMVJ kon nu rustig achterover leunen en het spel op zich af laten komen. Hun snelle voorwaartsen rekenden op een counter-mogelijkheid.

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30 dat verhardde in te veel loopwerk in plaats van de bal het werk te laten doen. De passing werd steeds moeizamer en het elkaar vinden duurde te lang om echt gevaar te stichten. De doorgaans snelle buitenspelers Jim Nelen en Gregory Scheltens kwamen niet toe aan een bruikbare voorzet voor de spitsen van Zwaluwen’30. Leon Schipper kwam in de 50e minuut tot een hard schot van afstand maar hij zocht het doel te hoog. Verdediger Bilal el Guennouni werd in de 63e minuut vervangen door Kayra Kaplan, die daarmee zijn debuut maakte. De beslissing in de wedstrijd kwam in de 65e minuut; een goed uitgevoerde counter van AMVJ over vier schijven werd prima afgerond door AMVJ voor een 0-2 tussenstand.
Fabian Juan kwam in de 68e minuut voor Caio Chioccarelli. Samet Cetin zocht met een strak en hard schot het dak van de Zwaluwen’30-sporthal in de 70e minuut. De grootste kans kwam in de 77e minuut van Diovaris Balentina. Al ruim in de zestien werd hij achterhaald door een snelle actie van een AMVJ-verdediger en zo ging ook deze kans verloren. Aan de andere kant moest de Zwaluwen’30-verdediging attent zijn bij enkele snelle counters. Doelman Droomers bleef de baas. In de blessuretijd nog twee kansjes voor Zwaluwen’30; Gregory Scheltens schoot goed in; de doelman deed zijn werk en stompte de bal tot corner. Ook Leon Schipper kon de doelman van AMVJ niet passeren met een strak schot. Bij de laatste counter van AMVJ, in de laatste minuut van de wedstrijd, wist doelman Droomers een doelpunt te voorkomen.
Een teleurgesteld thuispubliek moest vaststellen dat, met uitzondering van de eerste tien minuten van de wedstrijd, Zwaluwen’30 redelijk kansloos deze wedstrijd verloor met 0-2. De eerstvolgende thuiscompetitiewedstrijd aan de Berkhouterweg is op zaterdag 11 maart tegen DVVA.

Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni (63e, Kayra Kaplan), Calvin den Boer, Gregory Scheltens, Encho Margaritha, Diovaris Balentina, Leon Schipper, Samet Cetin, Thom Nelen, Caio Chioccarelli (68e, Fabian Juan), Jim Nelen. Verdere wissels: Davy v.d. Meer, Jarie Koning en Milon den Boer. Geel: Encho Margaritha, Caio Chioccarelli en Fabian Juan.

Verslag: Leo van der Voort

Always Forward (zat) - FC Castricum 5-1

Always Forward (zat) 1 heeft zaterdag in eigen huis een royale 5-1 overwinning behaald tegen FC Castricum. De cijfers doen een gemakkelijker zege vermoeden dan in de praktijk het geval was. Net als in oktober in Castricum, bleek de tegenstander lange tijd uiterst taai. Bij de rust was de stand 0- 1 in het voordeel van de bezoekers en pas na een kwartier in het tweede bedrijf kwam Forward op voorsprong. Drie doelpunten, rond de 70e minuut gescoord binnen vijf minuten, gaven de stand voor Forward onverwachts een prettig aanzien en daar kwam geen verandering meer in.

De gasten konden niet het verwijt krijgen dat zij zich in de wedstrijd tegen de koploper ingroeven. Als het even kon zochten zij de aanval en zij slaagden erin Brian van der Werff zijn drukste middag uit de lopende competitie te bezorgen. Wat voor Forward vervelender was, was dat de Castricummers er, in de 14e minuut, ook in slaagden de score te openen. Dat doelpunt ontstond uit een aanval over rechts. De voorzet ging voor het Forward-doel langs, maar op links kon een Castricum-spits de bal vlakbij de doellijn nog binnen houden. Vervolgens manoeuvreerde hij zich in een gunstiger schiethoek en schoot de bal hard tegen het net (0-1). Forward had op dat moment, zonder succes, driemaal voor een gevaarlijk moment bij het Castricum-doel gezorgd. Een vrije trap, door Leon Machielse van links genomen, zorgde al in de eerste minuut voor enige verwarring in het Castricums doelgebied, maar de bal kon worden weggewerkt. De doelman van de bezoekers stompte even later een voorzet van Marijn Sterk boven het hoofd van Stefan Schipper weg en Leon Machielse brak op links door uit een combinatie met Marijn Sterk en Jelle Huitema, maar zijn schiethoek was nogal scherp en de doelman pareerde de inzet.
In de 24e minuut mocht Boyd Stevens een vrije trap nemen op zo’n 30 meter recht voor het doel. Zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de rechterpaal. Aan de andere kant van het veld ging de bal bij een vergelijkbare situatie ver over en naast. De defensie van Castricum bleef overeind bij diverse Forward-voorzetten en kon opgelucht ademhalen toen Stefan Schipper, na een fraaie combinatie met Jouke Huitema en Kevin van Gasteren, de bal met een volley over in plaats van in het doel werkte. De bezoekers kregen zelf een mogelijkheid uit een corner waarbij de bal in het strafschopgebied bij een spits belandde, maar die kwam niet tot een schot. Verder maakten Nick de Wit en Boyd Stevens knap een einde aan een gevaarlijk ogende Castricum-counter.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Stefan Schipper en een Castricum-speler elkaar met het hoofd raakten. De klap leek weliswaar niet al te hard, maar beiden liepen een bloedende wond op en zij moesten de strijd staken voor verdere medische verzorging. Mirko Boukens kwam voor Stefan Schipper in het veld.
Een mooie actie van Yannick Kuijpers voerde hem op rechts langs enkele tegenstanders, maar zijn schot vormde geen al te groot probleem voor de Castricum-doelman. Een vrije trap, dicht bij de punt van het strafschopgebied op rechts genomen door Boyd Stevens, deed dat in de 55e minuut wel. Hij krulde tot verrassing van de keeper de bal in de korte hoek (1-1). Nadat Kevin van Gasteren een gele kaart had gekregen na een akkefietje met de doelman van de bezoekers begon een fase waarin Forward op volle toeren draaide. Uit een afgeslagen corner van Leon Machielse kon Mirko Boukens uit de rebound inschieten, maar de bal stuitte af op een verdediger. Even later bereikte Nick de Wit met een diepe pass Leon Machielse, die bij de doellijn doorbrak. Zijn voorzet ging langs de keeper, maar een verdediger wist nog voor opruiming te zorgen. Kort daarna was het Boyd Stevens die een knappe verdedigende actie afrondde met een diepe pass op Leon Machielse. Die passeerde de doelman, waarna zijn voorzet door de Castricum-verdediging tot corner werd verwerkt. Deze werd afgeslagen, maar nadat de bal opnieuw werd ingebracht kon Yannick Kuijpers van dichtbij binnentikken (2-1). Bij de volgende Forward-aanval werd Kevin van Gasteren op links bereikt en bij zijn vleugelschot stond de doelman op zijn post.
Nadat Joey Papamelodias voor Jouke Huitema in het veld was gekomen, anticipeerde Kevin van Gasteren uitstekend op een terugspeelbal in de Castricum-defensie. Hij was eerder bij de bal dan de uitlopende doelman en kon vervolgens eenvoudig scoren (3-1). Direct na de aftrap kregen de bezoekers een vrije trap te nemen. Brian van der Werff plukte de voorzet uit de lucht en bediende met een verre trap Kevin van Gasteren die kon toezien hoe Leon Machielse zijn voorzet op fraaie wijze tot doelpunt verhief (4-1). Drie minuten later, nadat Brian van der Werff zich over een afstandsschot had ontfermd, bereikte Nick de Wit met een prachte dieptepass Kevin van Gasteren en die tilde de score naar 5-1.
Always Forward (zat) - FC Castricum 5-1 (0-1).  14, 0-1; 55, Stevens 1-1; 62, Kuijpers 2-1; 69, Van Gasteren 3-1; 71, Machielse 4-1; 73, Van Gasteren 5-1.
Always Forward: Brian v.d. Werff, Matthijs Greenan, Nick de Wit, Boyd Stevens, Marijn Sterk (75, Perry Vlasman), Yannick Kuijpers, Jelle Huitema, Jouke Huitema (68, Joey Papamelodias), Kevin van Gasteren, Stefan Schipper (47, Mirko Bouwens) en Leon Machielse.

HBS - Hollandia 2-2
Geel Zwart - Always Forward 0-6
JVC - Westfriezen 1-0
HSV Sport - Berkhout 1-1
Hauwert’65 - VVW 0-2
Spartanen - RKEDO 1-0
Spirit’30 - Saenden 1-8