Arielle Vernède in Theater het Park op 19 februari

14-02-2023

HOORNGIDS HOORN | Arielle Vernède was de eerste vertolker en mede-ontwikkelaar van de befaamde Canto Ostinato, gecomponeerd  door Simeon ten Holt. Afgelopen 24 januari was het 100 jaar geleden dat deze bijzondere man geboren is. Hij was bekend door de vele jaren die hij in Bergen doorgebracht heeft en daar componeerde.

Arielle Vernède doorleeft Canto Ostinato zondag 19 februari in Het Park Hoorn. Zij was een van de prijswinnaars van onder meer het Robert Casadesus Concours in Cleveland. Ook won ze een Zilveren Vriendenkrans van de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw Amsterdam en het Koninklijk Concertgebouworkest. Haar solorepertoire omvat een omvangrijk piano-oeuvre van Bach tot 20e-eeuwse componisten. Haar muziekkeuze wordt als weloverwogen maar ook als verrassend ervaren. Ze heeft CD’s opgenomen met werken van Debussy, Szymanowski, Schumann en de Goyescas van Granados. Deze zijn ook te beluisteren op Spotify en andere streamingdiensten.

Programma 19 februari
Arielle Vernède – piano
J.S. Bach        Praeludium en fuga nr. 12, uit das Wohltemperiertes Klavier deel 1
Simeon ten Holt    Aforisme nr.2
Frédéric Chopin       Nocturne, opus 62 nr.1
                                       Nocturne, opus 27 nr.2
Pauze
Simeon ten Holt     Canto Ostinato 

Simeon ten Holt schreef Canto Ostinato oorspronkelijk voor vier toetsinstrumenten. Arielle Vernède maakte deel uit van het oerkwartet dat ervoor zorgde dat destijds Canto Ostinato in één klap doorbrak voor het grote publiek. In 2012 kreeg zij toestemming van de componist om Canto Ostinato in een soloversie uit te voeren en een cd-opname te maken. 
Aanvang 14.30 uur. Zie ook www.hetpark.nl (http://www.hetpark.nl) .

Arielle Vernède Arielle Vernède