Hoorn Lokaal bezorgd over gokverslaving bij jongeren

14-02-2023

HOORNGIDS HOORN | Hoorn Lokaal heeft het college van B&W vragen gesteld over de reclame voor kansspelen. De fractie maakt zich al langer zorgen over het aantal mensen dat te maken heeft met gokverslaving door aanbod van kansspelen, alsmede over de toename ervan bij jongeren. John Halsema van Hoorn Lokaal: ”De mogelijkheden om te gokken zijn online sterk toegenomen en het lijkt wel bijna normaal te zijn om te gokken.”

Om de animo iets terug te dringen heeft de de landelijke overheid reclame hiervoor door BN’ers aan banden gelegd. Toch zien we steeds meer sponsoruitingen verschijnen op shirts en billboards langs de sportvelden. ”Hoorn Lokaal vindt dit verontrustend, zeker nu we ook deze borden langs de openbare weg in onze gemeente zien.”

Vragen
Om die reden heeft Hoorn Lokaal bij monde van fractievoorzitter John Halsema de volgende vragen gesteld aan het college van B&W.

1. Herkent u de toename van reclame voor kansspelen en vindt u dit toelaatbaar binnen de gemeente? Zo nee, waarom niet?
2. Deelt u onze mening dat we zo min mogelijk moeten meewerken en aandacht geven aan deelname aan kansspelen? Zo nee, waarom niet?
3. Kan de gemeente beperkingen opleggen aan reclame-uitingen binnen onze gemeentegrenzen?
4. Is er inzicht in het aantal gokverslaafden in Hoorn die een beroep op de gemeente (moeten) doen omdat zij het financieel niet meer kunnen bolwerken?

Kansspelen Kansspelen