Luchtbehandelingsinstallatie Theater Het Pakhuis nog duurder

Commissievergadering 14 februari

HOORNGIDS HOORN | Het besluit uit 2021 om extra geld uit te trekken om de luchtbehandelingsinstallatie in Theater Het Pakhuis te kunnen laten verbeteren, wordt nu gevolgd door een nieuw verzoek om extra geld voor de installatie.

De installatie is nog steeds niet geplaatst en dit verbaast de meeste fracties. Het Pakhuis is een historisch pand, dat niet zo eenvoudig aan te passen is. De fracties reageren verdeeld. Is dit de laatste aanvraag voor uitbreiding van het budget? Is het niet beter een ander pand te zoeken voor het theatertje? Daarnaast zijn er fracties die het begrijpelijk vinden en willen dit graag mogelijk maken. Theater Het Pakhuis vervult een duidelijke rol in het culturele leven van Hoorn. Ook moet rekening gehouden worden met plannen die Vereniging Oud Hoorn heeft met hun pand naast het theater. Ook wordt er duidelijk gezegd dat de gemeente nee moet verkopen.

Wethouder Arthur Helling laat weten dat het chagrijn ook bij hem ligt. Bij de verplichte inspecties van het gebouw zijn een paar zaken gezien die moesten worden aangepakt om het brandgevaar te verkleinen. Dat is nu in orde. Bij het installeren van de luchtbehandelingsinstallatie bleek dat dit niet kon gebeuren zoals dat ingeschat was. Tevens werden de apparaten veel duurder. Bij het realiseren van de installatie wordt er ook aan voorwaarden voor de toekomst voldaan. De verwarming zal in de komende jaren moeten worden aangepakt, zodat er ook minder stookkosten zullen zijn. Wethouder Axel Boomgaars deelt het gevoel dat het wel erg lang duurt.

Wethouder Boomgaars Wethouder Boomgaars