Herinrichting Kerkplein wordt afgerond

Commissievergadering 14 februari

HOORNGIDS HOORN | In 2020 is het vernieuwde Kerkplein opgeleverd, maar het afronden van de werkzaamheden is nog niet gebeurd. Zoals het plein er nu uitziet, is er tevredenheid over de verandering, maar er zijn nog wat zaken die aangepakt moeten worden. Er is navraag gedaan bij bewoners, ondernemers en bezoekers van het plein en Bureau Ongehinderd heeft het plein bekeken. Hierdoor werd duidelijk wat verbeterpunten zijn.

Parkeren en een openbaar toilet worden genoemd. Hoewel in eerdere vergaderingen duidelijk werd dat het inrichten van een toilet een kostbare zaak is. De commissie wordt voorgesteld voor de verbeterpunten een aanvullend krediet van € 88.000,- beschikbaar te stellen. Na het verbeteren van de laatste puntjes kan het project worden afgesloten. De fracties zijn over het algemeen bereid om in te stemmen. De discussie over het toilet gaat verder. Wanneer gebruik gemaakt kan worden van een toilet in de kerk, dat scheelt in de kosten.

Wethouder René Assendelft is blij met de positieve reacties over de metamorfose van het Kerkplein. De bloembakken stonden tijdelijk op een andere plek. Dat zal worden hersteld. De fontein functioneert niet bij sterke wind, maar functioneert nog zoals het hoort. Bomen blijven nog even in de bakken, omdat nu nog niet duidelijk is of ze zullen aanslaan wanneer ze in de grond worden geplaatst. De parkeerplekken worden wel iets beter aangegeven en de vuilniscontainer keert terug. Het toilet wordt gebouwd in het gebouw van de kerk en daarover is men nu aan het onderhandelen. Er wordt wel bekeken hoe de toegankelijkheid van de looproutes door de stad zijn voor rolstoelen en mensen met een visuele beperking.

Wethouder Assendelft over het Kerkplein Wethouder Assendelft over het Kerkplein

Reacties
Reactie: (buisman)
16-2-2023, 15:01
welken idioot heeft dit bedacht loop je van de blokker naar de Roode plein breek je nek over de stenen die daar zijn maak eens alles goed ik werk niet daar in de buurt maar kom er soms ik kom zelf uit blokker dorp en werk voor u maar ik snap dit niet collega's !!

Reactie: (Frank Kuipers)
15-2-2023, 08:05
Wordt het oorlogs monument ook nog opgeknapt? Het ziet er niet uit !!