Na een jaar is het zover: Himmler is verwijderd

16-02-2023

HOORNGIDS HOORN | Een jaar lang heeft de gevel van een appartementencomplex aan de Liornestraat velen gestoord vanwege de aangebrachte graffiti, waarop met koeienletters HIMMLER 1488 was aangebracht. Himmler is de oorlogsmisdadiger die verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op honderduizenden joden. Ook de cijfers 1488 vormen een verwijzing naar de nazi’s.

De verontwaardiging leidde tot reacties van het bestuur van de VVE van de flat aan de Rotiusstraat. Ze wilden graag de kosten verhalen op de gemeente Hoorn. Die gesprekken leidden tot niets. De gemeente gaf aan dat het hier om particulier bezit gaat waar geen verantwoordelijkheid voor kan worden gedragen. Oplossingen vanuit de gemeenschap leidden tot heftige reacties van de inmiddels afgetreden voorzitter van de VVE. 

Nieuw bestuur
Het nieuwe bestuur van de VVE heeft de zaken voortvarend en geheel voor eigen rekening aangepakt, hetgeen heeft geresulteerd in de verwijdering van de aangebrachte vervuiling. De gevel is overgeschilderd en er zal binnenkort ook nog een tweede laag worden aangebracht. Het bestuur gaat ervan uit dat de zaak hiermee voorgoed zal zijn opgelost. 

Himmler op de muur Himmler op de muur
Himmler verwijderd Himmler verwijderd