Gebrekkig onderhoud Julianapark leidt tot vragen

21-02-2023

HOORNGIDS HOORN | De fractie ÉénHoorn maakt zich zorgen over het onderhoud van het Julianapark. Gemeenteraadslid Aart Ruppert: ”Veel inwoners van Hoorn maken gebruik van het Julianapark: wandelen, hardlopen, hond uitlaten, spelen, skaten, suppen etc. Deze groene ‘long’ aan het Markermeer is een plaatje voor de stad. Het park is/wordt van nieuwe verlichting voorzien; een goede zaak in de ogen van de fractie van ÉénHoorn, omdat de veiligheid hiermee wordt vergroot.” 

”Echter, het park toont op een aantal plaatsen duidelijke tekenen van sleet en slecht onderhoud. Het betreft dan onder meer sloten, kanalen en vijvers die dringend uitgebaggerd moeten worden. Flora en fauna zijn hiermee gediend. Natuurlijk speelt het winterpeil van het Markermeer nu een rol, maar ook in de zomermaanden valt op dat er amper nog water in sloten en vijvers staat.
Daarnaast is een aantal verharde wandelpaden in zeer slechte conditie: scheuren, oneffenheden, gaten etc. Mindervaliden en ouderen lopen hierdoor een grote kans om te vallen en zich te blesseren.”

Daarom heeft ÉénHoorn bij monde van gemeenteraadslid Aart Ruppert schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W. Deze zijn: 
1. Herkent het college zich in het beeld wat onze fractie schetst? Zo nee, waarom niet?
2. Wanneer worden sloten, vijvers en kanalen uitgebaggerd? Indien nee, waarom niet?
3. Indien u besluit om te starten met baggeren, houdt u dan rekening met het amfibieën zoals kikkers en salamanders en vissen die zich in deze periode voortplanten?
4. Wanneer worden de slecht onderhouden verharde paden ‘aangepakt’?

Julianapark A Julianapark A
Julianapark B Julianapark B