Ruim 3000 euro van Copernicus voor giro 555

24-02-2023

HOORNGIDS HOORN | Scholengemeenschap De Copernicus kwam deze hele week in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. In de actieweek werden er allerlei activiteiten georganiseerd met als doel een zo hoog mogelijke opbrengst voor Giro 555.

Donderdag was er een bazaar op school. Er werd van alles verkocht. Docenten maakten grote pannen bami, er werden vleesspiesjes gebakken in school en de popcornmachine draaide overuren. Leerlingen verkochten zelfgemaakte cakepops, cupcakes, pannenkoeken en Syrische en Turkse hapjes. Ook werden er haren geknipt, sieraden en zelfgemaakte kunstkaarten verkocht en muziek gemaakt.

Prijzen
Er werd ook een loterij  georganiseerd. Personeel van de Copernicus, lokale samenwerkende bedrijven en ook veel ouders van leerlingen stelden geheel belangeloos geweldige, en soms zeer ludieke, prijzen beschikbaar. Zo was er een dag huiswerkvrij bij wiskundedocent Mw. Bontekoning te winnen, een workshop bij de brandweer, zelfgemaakte appeltaarten, kaarten voor Dijkpop en allerlei gedoneerde cadeaubonnen.
De sportdocenten organiseerden in de Copernicus crossfit zaal, een challenge voor de leerlingen, waarbij als die voltooid werd een uniek limited edition sportshirt ’verdiend’ kon worden.
Een statiegeldflessenactie werd door veel klassen met veel enthousiasme uitgevoerd in de buurt maar ook hele ladingen lege flessen werden van thuis meegenomen. 

Statiegeld
De bazaar, loterij en sportchallenge hebben tot dusver ruim € 3000,= opgebracht. De totale opbrengst is nog niet precies bekend in verband met de mega hoeveelheid statiegeldflessen die zijn opgehaald en nog moeten worden geteld. De uiteindelijke opbrengst wordt gepubliceerd na de voorjaarsvakantie.

Copernicus voor giro 555 A Copernicus voor giro 555 A
Copernicus voor giro 555 B Copernicus voor giro 555 B