Ria en Dick uit Middenmeer over onderhoudsproject Wooncompagnie: "Blij met moderne badkamer"

01-03-2023

HOORNGIDS REGIO | ”De badkamer was al dertig jaar oud en best oubollig. Ik hield de ruimte schoon, maar eigenlijk kon het gewoon niet meer. We zijn ook heel blij met de renovatie, de badkamer is prachtig geworden. Modern én praktisch.” Ria Elzinga (71) en haar man Dick Kieftenburg (74) uit Middenmeer staan met extra veel plezier onder de douche. 

Wooncompagnie liet in hun appartement de badkamer vernieuwen. ”De tegels, het sanitair, alles is gloednieuw”, zegt Ria Elzinga. ”Het is een wereld van verschil.” Bij seniorencomplex Kroonwaard werden in totaal zeventien badkamers gerenoveerd, in het hoofdgebouw en de nabijgelegen seniorenwoningen. In de loop van dit jaar worden nog negen badkamers onder handen genomen.

Gestript
De badkamers zijn volledig gestript en opnieuw betegeld. De wanden zijn voorzien van grote, witte tegels. Voor de vloer konden bewoners kiezen uit vier kleurstellingen. De achterwand van de douche kreeg eveneens deze accentkleur. De badkamers zijn voorzien van nieuw sanitair en een nieuwe radiator. Bij de wastafel is een wandcontactdoos gerealiseerd en het verouderde ‘trekkoord’ is vervangen door een moderne schakelaar. Verder werden extra voorzieningen aangebracht speciaal voor senioren, zoals een douche- en toiletbeugel.

Keurig gewerkt
”Toen de vloer eruit moest, zijn we een dagje weggegaan. Dat was best heftig. Maar voor de rest hebben we geen overlast ervaren. De mannen werkten keurig, alles werd afgeplakt en steeds netjes opgeruimd. Toen de badkamer klaar was, is de ruimte zelfs van top tot teen schoongemaakt. Ik wist niet wat ik zag”, aldus Ria Elzinga. Ze raakt niet uitgepraat over het eindresultaat: ”We hebben gekozen voor mooie, grijze vloertegels. Dat ook de achterwand die kleur heeft, staat heel strak. De vloer is gelijkvloers gemaakt en de afvoer werkt echt geweldig: het water in de douche loopt razendsnel weg, heel fijn. Dat was voorheen wel anders.”

Specifieke manier
De werkzaamheden werden uitgevoerd door Coen Hagedoorn Bouwgroep. ”We hebben de badkamers op een speciale manier gerenoveerd want het betreft een seniorencomplex”, vertelt werkorganisator Joey Broeren. ”We installeerden verhoogde toiletten, thermostaatkranen en een hendel-mengkraan bij de wastafel. Een badkamerrenovatie is redelijk ingrijpend, zeker als bewoners op leeftijd zijn. Zoals gebruikelijk hebben we de bewoners goed begeleid: ze wisten precies wie er op welk moment aan het werk waren. Verder konden ze terugvallen op een vast aanspreekpunt.”
De werkzaamheden namen per badkamer zo’n acht werkdagen in beslag. In die dagen konden bewoners gebruik maken van een eigen noodtoilet. ”De bewoners stelden zich heel flexibel op, we hebben geen wanklank gehoord”, zegt Joey Broeren. ”Het contact met de werklui was erg goed”, zegt Ria Elzinga. ”Dat hebben we uiteraard regelmatig beloond  met een kop koffie en iets lekkers. Want zo gaat dat.”

Wooncompagnie Ria en Dick Wooncompagnie Ria en Dick