Zicht op nieuwe snackkiosk in de haven

03-03-2023

HOORNGIDS HOORN | Het ziet er naar uit dat in de loop van de zomer weer een snackwagen te bewonderen en te bezoeken zal zijn in de Hoornse haven. Snackkiosk ’t Hoofd zal worden gesloopt, aansluitend zal de bestrating worden hersteld, waarna in april de aanbesteding kan gaan beginnen voor een zogeheten verplaatsbare snackwagen die past binnen de historische binnenstad.  

Zodra deze stappen zijn doorlopen kan hopelijk niets nog een geschikte invulling in de weg staan om op deze geliefde plek weer een horecavoorziening te hebben waar bewoners en bezoekers gebruik van kunnen maken. Fractie ÉénHoorn heeft deze informatie verkregen van het college van B&W naar aanleiding van vragen van fractievoorzitter Guido Breuker. 

Sloopvergunning
De benodigde onderzoeken voor de sloopvergunning van de huidige kiosk zijn (zo goed als) afgerond en de aanvraag voor een sloopvergunning wordt binnenkort ingediend. De behandeling van de vergunning heeft maximaal 6 weken nodig. Naar verwachting kan de sloop begin april beginnen. 
Als eerste is het aanvragen van een vergunning vanwege strijdig gebruik nodig. Op dit moment wordt de vergunningsaanvraag voorbereid en naar verwachting wordt deze uiterlijk 3 maart ingediend. Na indiening van een volledige vergunningsaanvraag gaat een wettelijke afhandelingstermijn in van 8 weken. In die tussentijd zullen de criteria en wijze van communicatie over de uitgifte van de standplaats worden bepaald, zodat omstreeks begin april gegadigden zich kunnen aanmelden.
Na toewijzing van de uitgifte kan de gegadigde een standplaatsvergunning aanvragen. Na afhandeling van deze aanvraag, uiterlijk binnen 8 weken, kan de standplaats daadwerkelijk worden ingenomen.

Snackkiosk in de haven Snackkiosk in de haven

Reacties
Reactie: (a buisman)
5-3-2023, 15:26
waarom doen mijn collega s zo moeilijk zet er n patat kar neer ijs kar 04 tot 10 van het jaar stroom hebben ze zelf klaar maar geen van ree he wat ik eerde mailden naar de gemeente dat is oplichters met kassa niet alles aan slang