Resultaten voetbal 4 en 5 maart

Hollandia speelt in Hoogeveen gelijk tegen de koploper

HOORNGIDS REGIO | In de uitwedstrijd in en tegen Hoogeveen speelde Hollandia een prima wedstrijd op een prachtige kunstmat. Na met 1-0 te zijn achter gekomen lukte het Hollandia laat in de wedstrijd om de stand weer gelijk te trekken en zo met 1-1 de wedstrijd te beëindigen tegen de koploper.

De eerste kans was voor Hollandia. Die werd echter onschadelijk gemaakt door doelman Stan Meekhof, al had hij daar ook de lat voor nodig. Hollandia en Hoogeveen hielden elkaar in evenwicht waarbij het spel van het goed voetballend Hollandia er wat verzorgder uitzag. In de 20e minuut was het de thuisclub die over links doorbrak en de bal vanaf de achterlijn voor het doel van Dirk Bakker bracht, in de scrimmage belandde de bal via het hoofd van Joep Rive in het Hollandia doel.
Hollandia liet zich door de ongelukkige treffer niet van de wijs brengen en schiep zich enkele kansen. Deze werden door de uitstekende doelman Meekhof onschadelijk gemaakt. Zo werd de ruststand bereikt men een 1-0 voor koploper Hoogeveen.

De tweede helft was Hollandia de betere ploeg, maar moest toch goed opletten want Hoogeveen kon het spel snel verplaatsen via enkele snelle spelers. Er werden in het laatste gedeelte van de tweede helft enkele opgelegde kansen door Hollandia gemist en toch waren de enkele trouwe meegereisde Hollandia supporters niet ongerust dat Hollandia geen doelpunt zou scoren in Drenthe. Om voor meer druk te zorgen kwam Stezo Knott in het veld voor Sem Biezen, die een goede wedstrijd speelde. Het leverde ook een aantal goede kansen op. Via Romeo Fecunda kwam de bal bij Stezo Knott, die de bal doorschoof naar Daniël Meijers, die krulde fraai de bal in de kruising van het Hoogeveense doel.  Beide ploegen gingen in de laatste fase voor de winst en ontstond er een echt voetbalgevecht en kon het alle kanten op. Stezo Knott stuitte nog op doelman Stan Meekhof en Daniël Meijers kwam na een fraaie actie net te kort om de bal in het lege doel te tikken. Gezien het totale spelbeeld was het de juiste uitslag, al had Hollandia met een beetje meer geluk met drie punten terug naar Hoorn kunnen gaan.

Hollandia: Dirk Bakker, Denzil Inyamah (68e Youssef Chaali), Joep Rive, Sem Biezen (46e Stezo Knott), Dennis Jansen (38e Milan Schipper), Michael Lanting (89e Enes Kar), Omar Nait Aicha, Bart Spil, en Mouad Ben Chekh.
Volgende week weer naar Drenthe, daar wacht VKW op sportpark ’De Perkenslag’ in Westerbork op Hollandia. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.
Verslag en foto: Peter van Lobberegt
=================================================================================
Strandvogels en Always Forward komen niet verder dan 0-0
Doelman Always Forward met ernstige hoofblessure naar ziekenhuis

Ook al was de weersverwachting behoorlijk negatief, het viel uiteindelijk behoorlijk mee. Voor Strandvogels ging de zon letterlijk en figuurlijk schijnen. Always Forward begon de wedstrijd stram en ook niet creatief. Egidio Oude Groen, de coach van Always Forward, had Jeffrey de Moel en Lucas Laan buiten de basisopstelling gelaten. Beide spelers waren afgelopen week op vakantie. Daarom was er ook geen ook creativiteit op het middenveld. De wedstrijd werd ontsierd door een charge halverwege de eerste helft. Doelman Tristan Detmers van Always Forward werd niet met opzet geraakt door een elleboog van een speler van Strandvogels. Het spel lag enige tijd stil en Tristan Detmers werd in de vervroegde rust per ambulance afgevoerd. Spelers en begeleiders van Always Forward waren behoorlijk aangedaan.
Bij de reguliere 45 gespeelde minuten verzocht trainer/coach Egidio Oude Groen de blessuretijd even te laten rusten om spelers tot rust te laten komen. Scheidsrechter Henk Borst uit Bergen voldeed aan dit verzoek. Voor die tijd waren er wel mogelijkheden voor Always Forward om te scoren maar de ballen gingen net naast of waren een prooi voor de uitstekend kepende Edwin Hoogland.

Na de rust begonnen de beide teams nog aan de 5 minuten blessuretijd en daarna werd er gelijk gewisseld. Always Forward had beter verdiend, maar paal en doelman Edwin Hoogland stonden in de weg. Zelfs een geldig doelpunt werd afgekeurd. En Mike van der Gulik baalde daar behoorlijk van. Net zoals in Hoorn paste vader Ted Broedersz regel11 niet goed toe. Het gaat erom dat een speler buitenspel staat wanneer de bal wordt gespeeld, niet wanneer hij deze ontvangt. Net zoals voor rust speelde Always Forward tegen een geel-rode muur van Standvogelsspelers. “We hebben geleerd van de wedstrijd in Hoorn”, zei Martin Glim na afloop. Na het inbrengen van Jeffrey de Moel en ook van Daimy Mac Donald werden goede kansen gecreëerd. Zoals eerder gemeld stonden de paal en keeper Hoogland een treffer in de weg. Zowel Mac Donald alsook De Moel liepen tegen een gele kaart op. Ook de Strandvogelspelers Merlijn Weel en Mitch Hofland werden door de goed leidende  scheidrechter Borst op geel getrakteerd. Strandvogels was blij met het punt, maar Always Forward vond dat zij hier 2 punten hadden laten liggen. Egidio Oude Groen “Het hele team heeft het gedaan. Strandvogels was op de counter levensgevaarlijk, maar in nu 16 wedstrijden hield Tristan Detmers en ook zijn vervanger Timo Bakker het doelgemiddelde 45-7 staan.”
VVW, dat KGB met 4-0 naar huis stuurde is de ploeg van Egidio Oude Groen op 2 punten genaderd.
“Maar wij krijgen VVW zaterdag 1 april hier thuis en die hebben ze nog niet gewonnen”, aldus trainer Glim van Strandvogels. Ook VVS  ’46 blijft in de race. Zij versloegen Geel Zwart ’30 met 5-1. Volgende week de topper Always Forward - VVS ’46 . Strandvogels neemt het volgende week uit op tegen Grasshoppers in Hoogwoud. Zij verloren nipt met 3-2 van Flevo.

Verslag en foto: Bert Putters
Zwaluwen’30 maakt 3-1 achterstand tegen Jong Holland in blessuretijd nog goed (3-3),
Eerste gelijke spel voor Horinezen in deze competitie

Zwaluwen’30 speelde zaterdag tegen Jong Holland in Alkmaar. Jong Holland had 2 punten meer verzameld dan Zwaluwen’30 en stond daarmee op de derde plaats (26 uit 14). Zwaluwen’30 stond op plaats vier (24 uit 14). De wedstrijd in Hoorn werd met duidelijke cijfers gewonnen (4-0).

Een goed combinerend Zwaluwen’30 was het eerste kwartier beter en gevaarlijker dan Jong Holland. De eerste kans was al in de 2e minuut voor Jerven Devid. Voor de goal was hij echter niet scherp genoeg. Leon Schipper zag in de 5e minuut een strak schot net langs de verkeerde kant van de paal gaan. In de 10e minuut was het juichen voor de Zwaluwen’30-aanhang; een schot op doel stuiterde via de onderkant van de lat weer terug in het veld. De scheidsrechter had echter geen doelpunt geconstateerd. Aansluitend aan de situatie bij het Jong Holland-doel kwam meteen de koude douche voor Zwaluwen’30. In de 17e minuut van de wedstrijd raakte Encho Margaritha de bal verkeerd en deze viel ongelukkigerwijze in het doel achter keeper Droomers. Stand 1-0.
Door Jong Holland kon in de 30e minuut met fortuin een Zwaluwen’30-bal van de lijn worden getrapt in een mêlee van spelers. Doelman Tobias Droomers meende in de 36e minuut een bal te kunnen onderscheppen op enkele meters van de hoekvlag. Een snelle Jong Holland-ingooi werd aansluitend verlengd op de Jong Holland-spits, deze schoot voorlangs een geheel leeg doel. In de 42e minuut redde Droomers in twee instanties bij de eerste paal. De grootste kans voor Zwaluwen’30 kwam in de blessuretijd van de eerste helft. Diovaris Balentina schoot in kansrijke positie van dichtbij snoeihard de bal tegen de paal.

Een onveranderd Zwaluwen’30 begon aan de tweede helft. Jorg Ooievaar werd in de 55e minuut vervangen door Caio Chioccarelli en in de 60e minuut kwam Jim Nelen voor Gregory Scheltens. Er waren kansen over en weer voor Jong Holland en Zwaluwen’30. Vooral Jim Nelen maakte het zijn directe tegenstander op de linkerflank behoorlijk moeilijk. In de 68e minuut speelde Jim Nelen op prima wijze de bal in de voeten van Leon Schilder, die wel raad wist met dit ’Schippertje’ en plaatste met een strak schot de bal linksonder in het doel. Stand 1-1.
Vijf minuten later (73e minuut) kwam Jong Holland weer op een voorsprong. De verdediging van Zwaluwen’30 stond niet goed en werd simpel uitgespeeld door de Alkmaarders. Stand 2-1. Een minuut later werd het zelfs 3-1. Weer werd de Zwaluwen’30-defensie simpel uiteen gespeeld en kon de 3-1 op het scorebord.
Maar Zwaluwen’30 had deze middag wel iets onverzettelijks. Met volle energie werd de weg naar voren gezocht en vooral via Jim Nelen werd de defensie van Jong Holland onder druk gezet. Tussendoor verwerkte keeper Droomers van Zwaluwen’30 nog een een verre bal van Jong Holland tot hoekschop. In de 79e minuut opnieuw een prima loopactie van Jim Nelen. Zijn voorzet op de opgekomen Diovaris Balentina was nagenoeg perfect en de kopbal van dichtbij van Balentina Diovaris was een prima afronding van deze actie. Stand 3-2.
Tot de 90e minuut een aanvallend Zwaluwen’30 en een op de counter loerend Jong Holland. Jong Holland wist de mogelijkheden echter niet te benutten en zo kwam het dat Zwaluwen’30 ook nog in de blessuretijd mocht blijven hopen op ten minste een gelijkspel. Dit gelijkspel kwam er in de 95e minuut. Caio Chioccarelli werd op de linkerzijkant prima aangespeeld en zijn strakke schot op doel in de verre hoek was meer dan uitstekend; keeper ten Broeke had het nakijken. Scheidsrechter Van Twiller vond het hierna genoeg en floot voor het einde. Eindstand 3-3.
Volgende week speelt Zwaluwen’30 thuis tegen opnieuw een concurrent voor de bovenste plaatsten: het Amsterdamse DVVA. Voor de Districtsbeker werd deze week geloot tussen de laatste 16 teams. Zwaluwen’30 speelt op dinsdagavond 21 maart (20.00 uur) tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard.
Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni, Calvin den Boer, Kayra Kaplan (78e, Milon den Boer), Gregory Scheltens (60e, Jim Nelen), Encho Margaritha, Diovaris Balentina, Leon Schipper, Jorg Ooievaar (55e, Caio Chioccarelli), Jerven Devid, Samet Cetin. Wissels: Davy v.d. Meer en Jarie Koning. Geel: Calvin den Boer, Encho Margaritha en Samet Cetin.

Verslag: Leo van der Voort

Always Forward (zat) - OFC (zat) 10-0

Always Forward (zat) heeft zaterdag zijn grootste overwinning in het seizoen tot nu toe behaald. In de thuiswedstrijd tegen OFC stonden bij het eindsignaal van scheidsrechter Van Lagen de cijfers 10-0 op het scorebord.

Bij de heenwedstrijd in oktober in Oostzaan keek Forward na 20 minuten spelen tegen een  2-0 achterstand aan. Een herhaling daarvan was al na 44 seconden onmogelijk geworden, omdat Forward toen al een 1-0 voorsprong had genomen. Boyd Stevens werd in het OFC-strafschopgebied aangespeeld. Na de bal gecontroleerd te hebben wachtte hij even op de inlopende Stefan Schipper, die uit het breedtepassje de bal in de uiterste hoek van het doel schoof.
Forward hield vrijwel de gehele eerste helft de tegenstander onder druk. De Oostzaners konden slechts enkele malen een aanval opzetten en die leverden niet veel meer dan een paar corners op. Verder kon de Forward-defensie elke uitbraakpoging van OFC voetballend oplossen, voor zover die nog niet al op het middenveld waren gesmoord door de voortreffelijk spelende gebroeders Jouke en Jelle Huitema en Boyd Stevens. De aanvallen van Forward gingen veelal over rechts, waar Leon Machielse diverse malen op dieptepasses en steekballen kon doorbreken.
Na een klein kwartier spelen mocht Boyd Stevens van even buiten het OFC-strafschopgebied een vrije trap nemen. Zijn inzet ging voorlangs het doel. Twee minuten later bereikte Jimmy Bouwhuis op knappe wijze Leon Machielse, die een trekbal vanaf de achterlijn kon afleveren en Stefan Schipper was ter plekke om ineens binnen te knallen (2-0).
Jouke Huitema onderbrak met een goede verdedigende ingreep en ten koste van een corner de gevaarlijkste OFC-aanval van de eerste helft. Enkele minuten later leverde Boyd Stevens een voorzet af, waaruit Stefan Schipper met een kopbal zijn hattrick voltooide (3-0). Even later volgde een aanval die vrijwel een kopie was van die waaruit de tweede treffer ontstond. Weer brak Leon Machielse, na een verdediger te hebben gepasseerd, op rechts door en in dit geval was het Jouke Huitema die uit de trekbal kon scoren (4-0). Enkele minuten daarna dacht een OFC-verdediger een voorzet van Yannick Kuijpers voorbij de tweede paal achter te kunnen laten lopen, maar hij had zich verkeken op de achter hem staande Leon Machielse, die de bal op zijn beurt voor het doel bracht, waar Boyd Sevens de vijfde Forward-treffer kon laten aantekenen (5-0). Leon Machielse zag even later een knallend schot, na een mooie aanval via Matthijs Greenan en een 1-2-combinatie met Stefan Schipper, knap verwerkt worden door de OFC-keeper.
Kort voor de rust probeerde Jelle Huitema door het centrum een 1–2-combinatie met Stefan Schipper op te zetten. Die leek te mislukken, maar de bal bleef ‘hangen’ op de rand van het strafschopgebied en daardoor kreeg Stefan Schipper de gelegenheid de ruststand, met een schot dat via de binnenkant van de paal doel trof, op 6-0 te brengen.

In de tweede helft kwamen Perry Vlasman, Joey Papamelodias en Mirko Boukens in het veld voor Matthijs Greenan, Jelle Huitema en Stefan Schipper. Vanuit het oogpunt van de bezoekers was de eerste fase van het tweede bedrijf de beste periode van de wedstrijd. Veel vaker dan voor de rust verschenen zij op de Forward-speelhelft, maar tot grote kansen kwamen zij nauwelijks, al moest Dani Peper in de 54e minuut zijn eerste redding van betekenis verrichten, een parade op een schot, waarna Nick de Wit de inzet uit de rebound blokkeerde.
Ook in de tweede helft liepen vele Forward-aanvallen over rechts, waar vooral Perry Vlasman vele malen kon opstomen om een voorzet af te leveren. Uit een daarvan, in de 57e minuut, werd de bal weggewerkt, maar de aanval ging door en die werd besloten met een schot van Mirko Boukens, waarbij de bal tegen de lat belandde. Dit werd de inleiding tot een waar beleg van de OFC-veste, waarbij de doelman moest ingrijpen bij een voorzet en een schot van Leon Machielse. Toen Leon Machielse met een steekbal Mirko Boukens bereikte, werd die met een overtreding gestuit en Leon Machielse zelf bracht uit de toegekende strafschop met een daverende, hoog tegen het net slaande knal de stand op 7-0.
Nadat Dani Peper een tweede redding had verricht, volgde een Forward-aanval over rechts. De voorzet werd weer afgeleverd door Perry Vlasman en Mirko Boukens kopte raak via de binnenkant van de paal (8-0). De OFC-doelman moest in de 69e minuut voor de negende maal vissen toen de voor Boyd Stevens in het veld gekomen Jan-Jaap Schaper zijn doelpunt meepikte door de bal uit een voorzet van Leon Machielse tegen het net te koppen (9-0).
De aanval waaruit de tiende treffer van Forward voortkwam begon met een steekbal van Joey Papamelodias op Perry Vlasman. De voorzet ging aan Leon Machielse voorbij, maar de inlopende Yannick Kuijpers vuurde fraai raak met een schot dat – weer – via de binnenkant van de tweede paal in het net belandde (10-0).

Always Forward (zat) - OFC (zat) 10-0 (6-0).  1, Schipper 1-0; 16, Schipper 2-0; 26, Schipper 3-0; 34, Jouke Huitema 4-0; 38, Stevens 5-0; 43, Schipper 6-0; 62, Machielse (strafschop) 7-0; 64, Boukens 8-0; 69, Schaper 9-0; 82, Kuijpers 10-0.
Always Forward: Dani Peper, Matthijs Greenan (46, Perry Vlasman), Nick de Wit, Jimmy Bouwhuis, Yannick Kuijpers, Boyd Stevens (65, Jan-Jaap Schaper), Jelle Huitema (46, Joey Papamelodias), Jouke Huitema, Milco Leijen, Stefan Schipper (46, Mirko Bouwens) en Leon Machielse.

Verslag: Hans Smit

Hoogeveen - Hollandia 1-1
Strandvogels - Always Forward 0-0
Westfriezen - Kleine Sluis 6-2
DWB - HSV Sport 3-1
FC Medemblik - Spirit’30 1-1
RKAVV - Zouaven 0-1