Ontmoet, groet en luister naar Ewa Maria Wagner bij Stumpel in Hoorn tijdens Boekenweek 2023

09-03-2023

HOORNGIDS HOORN | Tijdens de boekenweek op zondag 19 maart is de schrijfster en alt-violiste Ewa Maria Wagner te gast bij boekhandel Stumpel  in Hoorn. Vanaf 14.00 uur is zij aanwezig om haar boek ’Hotel Goldberg’ te signeren. Ze zal ook een duet spelen met een alt-violiste: de Goldberg-variaties van Bach hebben een belangrijke rol in de roman. Het boekenweekgeschenk ’De eerlijke vinder’ van Lize Spit krijgt u cadeau bij aanschaf van 15 euro aan boeken.

Ewa Maria Wagner (Silezië, 1964) kwam in 1991 naar Nederland. Met een cum-laude diploma van het conservatorium in Katowice op zak en vier jaar ervaring als orkestmusicus in het Poolse Radio en Televisie Orkest, werd ze altvioliste bij het Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum. Wagner heeft in NRC een veelgelezen rubriek: Wagner over muziek.

Hotel Goldberg
Het leven van pianiste Marie kantelt als ze hoort dat ze de enige erfgename is van een overleden tante uit Silezië. Ze reist vanuit Amsterdam naar Pless, een stad in Silezië waar haar familie vandaan komt maar waar ze slechts één keer als kind is geweest. Tijdens haar verblijf blijkt dat haar niet alleen een klein vermogen toekomt, haar tante bezat ook een hotel dat nu gerund moet worden. Gaandeweg ontdekt ze een duistere kant van haar familiegeschiedenis en van het verdeelde Silezië.  Hoe moet Marie zich verhouden tot het verleden en het geld dat haar plotseling toekomt? Wat als het bloedgeld is, is zij dan ook schuldig? 

Een ontmoeting met Ewa Maria Wagner is mogelijk op zondag 19 maart bij boekhandel Stumpel, Grote Noord 81-83 in Hoorn. De toegang is gratis.

Ewa Maria Wagner - Hotel Goldberg Ewa Maria Wagner - Hotel Goldberg