Extra budget voor luchtbehandelingsinstallatie Theater Het Pakhuis

Raadsvergadering 14 maart

HOORNGIDS HOORN | Theater Het Pakhuis is toe aan een nieuwe luchtbehandelingsinstallatie. Door de ouderdom en de constructie van het pand bleken eerdere pogingen om dat voor elkaar te krijgen niet haalbaar. Om die reden is de aanpak van het probleem nog niet uitgevoerd. Het beschikbare bedrag om de verbetering aan te brengen bleek onvoldoende. Bovenop het aanvankelijke budget van € 40.000,- dat in 2017 ter beschikking kwam, werd in 2021 een extra bedrag van € 114.000,- uitgetrokken. Ook met dit budget kon nog geen passende luchtbehandelingsinstallatie worden geplaatst. Om het toch nog voor elkaar te krijgen wordt de raad nu gevraagd nog eens € 89.500,- uit te trekken.

Niet elke fractie staat te juichen bij dit voorstel. De DRP vraagt zelfs in een motie om het theater in een ander pand onder te brengen. Er wordt met name door het CDA opgemerkt dat er gedurende lange tijd erg weinig is gedaan om het te regelen.

Wethouder Arthur Helling raadt deze motie af. Er is gekeken naar alternatieve ruimtes, maar waar eventueel mogelijkheden bestaan wordt daar door andere organisaties al teveel gebruik van gemaakt. De gemeente heeft als eigenaar van de ruimte de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat daarin gewerkt kan worden.

De motie van DRP wordt niet aangenomen. De hoop van een meerderheid van de fracties is, dat er direct wordt begonnen met het plaatsen van de installatie.

Wethouder Arthur Helling over luchtbehandelingsinstallatie Theater het Pakhuis Wethouder Arthur Helling over luchtbehandelingsinstallatie Theater het Pakhuis