Resultaten voetbal 18 en 19 maart

Hollandia laat twee punten liggen in Westerbork

HOORNGIDS REGIO | Hollandia liet toe dat VKW, de club uit Westerbork, een punt pakte. Als je de eerste helft bekeek was Hollandia oppermachtig tegen de rodelantaarndrager. In de 28e minuut was het de plaag van de VKW-verdediging die een afgeslagen bal snoeihard achter VKW-doelman Martijn Mulder schoot. VKW kwam op enkele speldenprikjes na niet in het spel voor. Hollandia kreeg ondanks de gecreëerde kansen de bal niet in het VKW-doel. Daarmee werd de rust bereikt.

De tweede helft werd ingegaan met een omzetting. Bart Spil werd een linie naar achter geschoven. Hollandia bleef gevaarlijk voor het VKW-doel maar slaagde er niet in om de score uit te breiden. Door het uitblijven van een goal werd het spel slordig en werden er fouten gemaakt. Een van die fouten werd in 55e minuut gemaakt door de overigens uitstekend spelende Omar Nait Aicha. De toegekende strafschop werd feilloos door de nummer 10 Anjo Willems achter Dirk Bakker geschoten.
VKW putte door deze gelijkmaker enige moed, maar was echter niet bij machte om Hollandia in gevaar te brengen. Het enige gevaar van VWK was voor de toeschouwers om de ballen te ontwijken die keihard over de zijlijnen werden geschoten.
Hollandia had deze zondagmiddag de kans om zich veilig te spelen, maar moest twee punten laten liggen in Westerbork.
Volgende week ontvangt Hollandia Purmersteijn in het Julianapark. Deze wedstrijd, bestempeld als een Noord-Hollandse derby, begint om 14.00 uur.
Hollandia: Dirk Bakker, Romeo Fecunda, Enes Kar (58e Dennis Jansen), Sem Biezen,  Stezo Knott, Daniël Meijers (78e Dirk de Jong), Michael Lanting, Omar Nait Aich, Bart Spil en Mouad Ben Chekh (87e Denzel Inyamah).
Verslag: Peter van Lobberegt
=================================================================================

VVW - Always Forward 1-1

Always Forward is zondag met het in Wervershoof tegen runner-up VVW behaalde 1-1 gelijke spel voor de zevende maal in het lopende seizoen ongeslagen gebleven in een wedstrijd waarin voor beide ploegen rechtstreeks de koppositie op de ranglijst de inzet was. Deze zeven wedstrijden leverden twee gelijke spelen op (uit tegen VVS ’46 en zondag bij VVW) en vijf overwinningen (uit tegen DWOW en Spartanen; thuis tegen VVW, Schagen United en VVS ’46). In het duel tussen de twee ploegen in de derde klasse A met de tot nu toe meest scorende aanvalslinies en (veruit) minst gepasseerde verdedigingen gaven de beide defensies weinig weg en aan het einde van de rit bleek het verschil op de ranglijst intact gebleven.

Egidio Oude Groen en Jeroen waren gedwongen om in het team dat afgelopen zondag tegen VVS ’46 aan de aftrap stond enkele wijzigingen aan te brengen. De tegen VVS ’46 uitgevallen Gilles deed wel mee aan de warming-up voor de wedstrijd, maar daarbij bleek helaas dat hij nog niet voldoende van zijn blessure hersteld was om te kunnen spelen. Bij de vorige week eveneens met een blessure uitgevallen Clyde was op voorhand al duidelijk dat hij niet tegen VVW kon aantreden. Voor Remco gold dat ook, omdat hij wegens de rode kaart die hij tegen VVS ’46 had opgelopen geschorst was. De duur van die schorsing, drie wedstrijden, lijkt in het licht van de ernst van de overtreding die tot de rode kaart aanleiding gaf wel heel lang en er wordt beroep tegen dat vonnis aangetekend.
Lucas Laan verving Clyde op de linkervleugel van de verdediging en Patrick Tap nam de positie van Gilles in het centrum ervan over. Mick v.d. Gulik vulde de opengevallen plek van Remco op het middenveld. Jeffrey de Moel, tenslotte, was beschikbaar en hij opereerde als meest aanvallend ingestelde middenvelder, de rol die vorige week door Joeri werd vervuld.

Ondanks de concurrentie van Ajax - Feyenoord hadden heel wat toeschouwers de weg naar het veld van VVW gevonden. Onder hen bevond zich ook een fikse groep Forward-supporters, die in de dug-out van de thuisploeg de oude bekenden Yotti Papamelodias en Luuk Weel konden herkennen.
In de eerste fase na het beginsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Wienholds, die van Forward-zijde geassisteerd werd door Kees Aben, was de bal vaker op de speelhelft van VVW dan op die van de geheel in het wit spelende bezoekers te vinden, maar kansen deden zich bij geen van beide doelen voor. Mogelijkheden waren er voor Joost Ruttenberg, toen hij uit een counter op een vrije trap voor de thuisploeg kort na elkaar tweemaal op rechts werd bereikt door Tom de Weerd, maar in beide gevallen werd hij gestuit door de VVW-verdediging. Aan de andere kant van het veld moest Tristan Detmers attent zijn met het onderscheppen van een diepe pass.

In de 12e minuut nam VVW de leiding. Uit een corner van rechts werd een bij de rand van het strafschopgebied staande speler bereikt, die de bal in eerste instantie miste, maar die dankzij een fortuinlijk uitpakkende kluts in gunstiger positie opnieuw voor zijn voeten kreeg. Het schot ging door het druk bevolkte doelgebied en belandde via enkele benen tegen het net (1-0). Vijf minuten later deden ook de volgende gevaarlijke momenten zich voor bij het Forward-doel, toen Tristan Detmers eerst bij een voorzet en daarna bij een corner hoog opspringend de bal moest zien te verwerken. Het gevaar was geweken toen de bal uit de rebound van de corner royaal over en naast het Forward-doel verdween.
In de 20e minuut trok Forward de stand weer gelijk. Met een lange diagonale pass, van bij de linker zijlijn verstuurd, deponeerde Nick Bot de bal achter de verdedigingslinie van VVW.  De toestormende Tom de Weerd was eerder bij bal dan de doelman en hij schoot direct hoog en hard binnen (1-1). Enkele minuten later probeerde Cemil Zaal met een soortgelijke pass Tom de Weerd te bereiken, maar in dit geval kon een VVW-verdediger de bal bij de tweede paal op tijd wegwerken. Een daaropvolgende aanval van de thuisploeg leverde twee voorzetten op, waarvan de laatste in de handen van Tristan Detmers belandde. Zijn collega aan de overkant stopte een schot van Joost Ruttenberg, nadat die de bal aan een tegenstander had ontfutseld.
Na een halfuur spelen trok VVW geleidelijk het initiatief naar zich toe. Een spits van de thuisploeg had bij het aannemen van een voorzet iets te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen, waardoor de Forward-verdediging kon ingrijpen en de uit de rebound van een door Cemil Zaal weggekopte vrije trap verdween de bal tamelijk ver over en naast Tristan Detmers doel. Forwards aanvallende acties in deze fase van de wedstrijd betroffen een opportunistische boogbal van Daimy Mac Donald, die over het doel ging, en een vrije trap van Mick v.d. Gulik die de bal in de handen van de VVW-doelman terecht zag komen. Een schot van Joost Ruttenberg, in stelling gebracht via een combinatie met Mick v.d. Gulik en Nick Bot, werd geblokt. In de slotfase van de eerste helft ontsnapte Forward tweemaal aan een nieuwe achterstand toen achtereenvolgens een kopbal uit een vrije trap en een schot van rechts rakelings voor Tristan Detmers doel langs gingen.

Nadat een direct vanaf de aftrap van de tweede helft opgezette aanval van de thuisploeg was geëindigd met een niet al te gevaarlijk schot dat naast het Forward-doel verdween, kreeg Forward enkele mogelijkheden. Joost Ruttenberg bereikte Daimy Mac Donald, die na ontvangst van de bal helaas te ver naar rechts moest uitwijken om in gunstige schietpositie te komen. Joost Ruttenberg zelf knalde de bal uit een voorzet van Lucas Laan van voorbij de tweede paal tegen het zijnet en de VVW-doelman pareerde knap een van zo’n 25 meter van het doel genomen vrije trap van Tom de Weerd. Mick v.d. Gulik richtte uit de rebound op een vrije trap van Jeffrey de Moel de bal iets te hoog. Even later veroverde Mick v.d. Gulik de bal op de VVW-speelhelft. Hij bereikte Daimy Mac Donald, die na een actie zijn schot via een verdediger naast zag gaan.
In de volgende fase kwam de thuisploeg tot een offensief, dat weliswaar niet veel opleverde, maar waar Forward enige tijd moeilijk onderuit kwam. De eerste noemenswaardige uitbraak betrof een solo van Tom de Weerd die pas door de vierde tegenstander kon worden gestuit. Jurgen Adamus kwam in het veld voor Daimy Mac Donald. Toen het offensief van VVW geluwd was moest hun doelman ingrijpen bij een vrije trap van Mick v.d. Gulik (voor Joost Ruttenberg gevaarlijk kon worden) en een schot van Nick Bot uit een voorzet van Terence Alberg. Aan de andere kant van het veld deed Patrick Tap met een kopbal nuttig werk bij een gevaarlijk ogende VVW-aanval.
In de 78e minuut mocht Cemil Zaal op 25 meter van het doel van de thuisploeg een vrije trap nemen. De doelman pareerde knap het lage schot, maar loste de bal, die vervolgens door zijn verdediging werd weggewerkt. Even later maakte Mick v.d. Gulik plaats voor Danilo v.d. Woude. De VVW-doelman greep goed in bij een voorzet van Joost Ruttenberg die na een actie Tom de Weerd trachtte te bereiken.
De slotfase van de wedstrijd, die zich vooral op de speelhelft van Forward afspeelde, werd gekenmerkt door veel heen-en-weer-getrap en uitballen. De ploegen leken te hopen op een goed vallende bal, maar wilden geen grote risico’s op een tegentreffer lopen. Er was nog wel een goede verdedigende ingreep van Lucas Laan nodig en Danilo v.d. Woude probeerde tot tweemaal toe met een dieptepass door het centrum een medespits in stelling te brengen, maar in beide gevallen bleef de VVW-defensie overeind.
Dankzij het gelijke spel dat Forward tegen VVW boekte, behoudt de ploeg de twee punten voorsprong op de Wervershovers, die nu precies een half seizoen ongeslagen zijn gebleven. Beide ploegen liepen zelfs nog een punt uit op de nummer drie, VVS ’46, dat enkele kilometers verderop verrassend met 4-2 verloor bij Strandvogels dat, hoewel de ploeg zich nog steeds in de staartgroep van de ranglijst bevindt, in de laatste 11 speelrondes slechts één nederlaag leed, op 12 februari bij Flevo. De ploeg uit Middenmeer won thuis met 2-1 van Spartanen en steeg naar de derde plaats met zes punten achterstand op Forward. VVS ’46 volgt nu op zeven punten en Schagen United (1-4 zege bij Grasshoppers) en Spartanen op acht.
In de gevarenzone van de ranglijst konden, behalve Strandvogels, ook RKEDO (thuis 5-0 tegen Geel-Zwart ’30) en KGB (0-2 bij SC Dynamo) drie punten op hun conto bijschrijven.

Always Forward - VVS ’46 1-1 (1-1).  12, 1-0; 20, De Weerd 1-1.
Always Forward: Tristan Detmers, Terence Alberg, Patrick Tap, Cemil Zaal, Lucas Laan, Nick Bot, Mick v.d. Gulik (80, Danilo v.d. Woude), Jeffrey de Moel, Joost Ruttenberg, Daimy Mac Donald (65, Jurgen Adamus) en Tom de Weerd.

Verslag: Hans Smit
SEW berust in degradatie
Jeroen Slaager: “Daar kunnen we weer leuke winnende wedstrijden spelen”

KFC, zoals mensen in Koog aan de Zaan vaak zeggen: De Grote Koogse, kwam naar Nibbixwoud voor de volle winst. De negende plaats in de 2e klasse A komt heel dicht bij. Met 9 wedstrijden te gaan zijn er nog 27 punten te verdienen. “Nee wij hebben ons er al bij neergelegd”, zei Jeroen Slaager.

KFC ging voortvarend van start en kreeg veel kansen. Billy Tavares had een droomkans maar schoot op de lat en tegen spelers van SEW. En ondanks de vele kansen van KFC stond daar ook Sjoerd Bakker. Na 10 minuten kwam SEW uit de verdediging en zocht de aanval. Mede gesteund door aanvoerder Jeffrey Keizer. Maar Mitch Rekveld, de man die de doelpunten moet maken, miste de richting. Ook werd hij onterecht weggevlagd voor buitenspel. De hoekschopverhouding 6 voor KFC en 3 voor SEW gaf duidelijk de verhouding weer. De rust leek de stand van 0-0 op het scorebord te houden. Jammer voor SEW dat Stan Tol de bal terugspeelde en Sjoerd Bakker de bal in de voeten van oud prof Michiel Hemmen speelde, 0-1 ruststand.

Na rust hetzelfde beeld. Een lichte overwicht van KFC en een verdedigend SEW, dat echter dicht bij de 1-1 kwam. Maar de juiste richting ontbrak. Het inbrengen van Nasir Al Hassan in de tweede helft bracht wat creativiteit in het team van Jeroen Slaager. Jammer was het dat Jeroen Vlaar terecht vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Mutlu Seyhan daar geen buitenspel in zag. Sietse Haring (KFC) benutte dit buitenkansje: 0-2. De kopjes gingen hangen bij SEW, al kwamen zij wel dicht bij het doel van Alex de Vries die veelal goed ingreep. De 0-3, opnieuw Michiel Hemmen, en de 0-4 door een goede aanval over rechts en voorgelepeld door Michiel Hemmen op Ballouti waren voor de statistieken. Zo worden de wedstrijden voor SEW eigenlijk oefenpotjes tot het einde van het seizoen. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het ook niet altijd meezit voor SEW. Jeffrey Keizer beaamde dit na afloop. SEW bleef voetballen, maar enig gevaar konden zij niet stichten in de verdediging van KFC. Het was trouwens een rotmiddag voor alle West-Friese ploegen in de deze klassen. Westfriezen hield een punt over tegen Saenden, ook Spirit’30 en FC Medemblik en SV Enkhuizen verloren hun duels. SEW en Spirit’30 staan in de gevarenzone tot directe degradatie. SV Enkhuizen wacht de nacompetitie.
Verslag en foto: Bert Putters

Always Forward (zat) - ZVC ’22 12-1

Always Forward (zat) heeft zaterdag opnieuw een monsterzege behaald. In de thuiswedstrijd tegen ZVC ’22 stonden bij het na precies 90 minuten klinkende laatste fluitsignaal van scheidsrechter Buffing de cijfers 12-1 op het scorebord. Spelers en staf van Always Forward (zat) moesten het deze dag, en naar te vrezen valt nog lange tijd, stellen zonder de inbreng van trainer/coach Rob van der Werff, die met zeer ernstige gezondheidsproblemen in het ziekenhuis is opgenomen. Moge hij voorspoedig en volledig herstellen.

Dani Peper verdedigde tegen de Zaanse opponent weer het doel. Voor hem vormden Perry Vlasman, Nick de Wit, Jimmy Bouwhuis en Yannick Kuijpers de verdedigingslinie. Ten opzichte van de beginopstelling tegen OFC nam Perry Vlasman de plaats van Matthijs in. De middenveldbezetting was met Jouke Huitema, Jelle Huitema en Boyd Stevens ongewijzigd en in de aanvalslijn keerde Kevin van Gasteren, die zijn schorsing van een wedstrijd had uitgezeten, terug op de rechtervleugel, waar de deze dag afwezige Milco begon tegen de ploeg uit Oostzaan.
ZVC ’22 was allerminst naar Hoorn gekomen om zich vlak voor het eigen doel in te graven. De hekkensluiters van de ranglijst maakten er een open wedstrijd van en zeker in de eerste helft verschenen zij diverse malen met heel wat spelers op de Forward-speelhelft en Dani Peper moest enkele malen met goede ingrepen onheil voorkomen. Hun meest dreigende aanvallen vonden plaats direct na een aftrap en uit een daarvan, volgend op de derde treffer van Always Forward, scoorden zij hun tegentreffer toen een trekbal van rechts door een inlopende speler werd binnengeschoten. De meeste tegenstoten van de Zaandammers liepen echter vast op de Forweard-defensie, die meestal gemakkelijk kon ingrijpen bij onnauwkeurige passes.

Net als tegen OFC scoorde Always Forward in de eerste helft zes treffers en ook de timing van die doelpunten kwam in hoge mate overeen met die van de goals tegen de Oostzaners. Viel de openingstreffer tegen OFC in de eerste minuut, deze keer hoefde de Forward-aanhang slechts een minuut langer te wachten. Perry Vlasman bediende Kevin van Gasteren met een knappe dieptepass op rechts en uit de voorzet-op-maat kon Leon Machielse de bal van dichtbij binnen werken (1-0).
In de vijfde en tiende minuut gingen goede kansen voor resp. Kevin van Gasteren en Stefan Schipper, beide keren uit een combinatie met Leon Machielse, verloren wegens buitenspel. Tussen deze momenten in kopte Stefan Schipper uit een voorzet van de op rechts doorgebroken Perry Vlasman hoog opspringend de bal net naast en over de kruising van paal en lat. Ook een kopbal van Nick de Wit, uit een corner van rechts waarbij hij de bal iets te dun raakte, verdween langs de verkeerde kant van de paal.
Nadat Jelle Huitema met een goede verdedigende ingreep had voorkomen dat een ZVC-aanvaller in schietpositie kon komen, bereikte Boyd Stevens op fraaie wijze Leon Machielse, die zijn kopbal gepareerd zag worden door de ZVC-doelman, waarna hij de bal met een bicycle-kick net langs de kruising schoot. Even later bracht Leon Machielse de stand alsnog op 2-0 toen hij op 20 meter van het Zaanse doel een vrije trap, toegekend wegens een overtreding tegen Jouke Huitema, direct binnen schoot (2-0). In de 25e minuut zette Kevin van Gasteren met een steekbal op rechts Perry Vlasman aan het werk. Uit zijn voorzet kopte Stefan Schipper bij de tweede paal in, maar de bal ketste af op een verdediger. In de volgende minuut gingen Perry Vlasman en Stefan Schipper op herhaling en deze keer trof Stefan Schippers kopbal wel doel (3-0). Deze treffer werd gevolgd door het hierboven beschreven tegendoelpunt van de bezoekers.
Stefan Schipper zag een treffer uit een voorzet van Boyd Stevens, na een fraaie actie, wegens buitenspel  afgekeurd en even later een voorzet van Kevin van Gasteren achter zich langs gaan. Die aanval ging door en eindigde met een pass naar de op rechts vrijstaande Leon Machielse die uit scherpe hoek laag binnen knalde (4-1).
Boyd Stevens nam de volgende Forward-treffer voor zijn rekening. Op de ZVC-helft pikte hij de bal op en zag de keeper van de bezoekers te ver voor zijn doel staan. Met een bekeken schot bracht hij de stand op 5-1.
Nadat een gevaarlijke ZVC-aanval was besloten met een schot tegen het zijnet kwam Kevin van Gasteren vlak voor het rustsignaal door op rechts. Zijn voorzet werd door de ZVC-doelman half weggewerkt, maar de bal belandde bij Jouke Huitema die het net wist te vinden (6-1).

Na de pauze kwamen Mirko Bouwens en Joey Papamelodias in het veld voor Jouke Huitema en Nick de Wit. Bij de tegenpartij wisselden de doelman en een veldspeler van positie. Ook deze nieuwe keeper zou zich zesmaal gepasseerd zien worden. De eerste keer gebeurde dat in de 50e minuut. De ZVC-verdediging werkte de bal uit een voorzet van rechts weg, maar Joey Papamelodias ving het leer op en knalde vanaf de rand van het strafschopgebied in de uiterste hoek hard binnen (7-1). Mirko Bouwens schoot de bal uit een voorzet van Perry Vlasman tegen de ZVC-doelman aan en Leon Machielse richtte, toen hij weer een directe vrije trap mocht nemen, deze keer op 25 meter van het doel, iets te hoog.
Bij een spelhervatting in de verdediging van de bezoekers nam een speler iets te veel risico. Hij verspeelde de bal aan Kevin van Gasteren, die zijn actie voltooide met het laten aantekenen van de achtste Forward-treffer (8-1). Even later, nadat Mirko Bouwens de bal uit een voorzet van hem net naast had gekopt, kon Kevin van Gasteren voor de tweede maal scoren. Deze keer uit een penalty die werd toegekend wegens vloeren van Boyd Stevens binnen het strafschopgebied (9-1). Kevin van Gasterens poging om een glaszuivere hattrick te scoren mislukte vervolgens omdat zijn krullende inzet, uit een pass van Leon Machielse, om het ZVC-doel heen ging. Uit weer een voorzet van Leon Machielse knalde Boyd Stevens hard in. Een op de doellijn staande ZVC-speler voorkwam met zijn hoofd een doelpunt, maar ging daarbij knock-down. De tiende treffer bleek hierbij slechts even uitgesteld, want uit het vervolg van de aanval kon Leon Machielse bij de tweede paal gemakkelijk voor de vierde maal scoren (10-1).
Kevin van Gasteren maakte plaats voor Jan-Jaap Schaper, die een krullende voorzet van Boyd Stevens net aan zich voorbij zag gaan en zich even later, toen hij een goede kans kreeg uit een met een kopbal gegeven pass van Stefan Schipper, helaas in buitenspelpositie bevond. Stefan Schipper zelf trof het net even later wel. Zijn tweede treffer scoorde hij weer met een kopbal, deze keer uit een corner van Leon Machielse. Matthijs Greenan kwam een kwartier voor het einde van de wedstrijd binnen de lijnen voor Jelle Huitema.
Perry Vlasman besloot een indrukwekkende solo door het centrum met een schot dat langs het doel verdween en doelpogingen van Joey Papamelodias (knal iets te hoog) en Stefan Schipper (krul om het doel) leverden evenmin een treffer op. Aan de andere kant van het veld deed Jimmy Bouwhuis nuttig werk met het blokken van een schot van een ZVC-aanvaller. In de slotminuten van de wedstrijd trok Jimmy Bouwhuis enkele malen naar voren. Uit een door hem opgezette aanval door het centrum bereikte hij op rechts Boyd Stevens. Die leverde een voorzet af waaruit Leon Machielse, na een overstapje van Jimmy Bouwhuis, het dozijn treffers kon volmaken. Met zijn volgende aanvallende actie combineerde Jimmy Bouwhuis met Matthijs Greenan, wiens voorzet op wonderbaarlijke wijze géén doelpunt opleverde.
Het beste nieuws bij de uitslagen van de overige wedstrijden die zaterdag in de derde klasse A werden afgewerkt, kwam uit Wormerveer waar Fortuna, dat na Always Forward het geringste aantal verliespunten had, de thuiswedstrijd tegen DEM met 1-4 verloor. SDOB, dat in het vorige weekend de in de 17e speelronde op het programma staande thuiswedstrijd tegen De Volewijckers vooruitspeelde en met 4-1 won, klom zaterdag naar de tweede plaats op de ranglijst dankzij een 1-2 overwinning in Den Helder tegen HCSC.
De ploeg uit Broek in Waterland heeft tien punten minder dan Always Forward (16  44) en een wedstrijd meer gespeeld (17  34). De nummers drie, DEM (16 33), en vijf, Reiger Boys (15  29) staan er relatief nog iets beter voor dan SDOB met resp. negen en tien verliespunten meer dan Always Forward. Nummer vier, Fortuna Wormerveer (16  32), zag zijn achterstand op Always Forward toenemen tot 12 punten.
Always Forward (zat) - ZVC ’22 12-1 (6-1).  2, Machielse 1-0; 18, Machielse 2-0; 25, Schipper 3-0; 27, 3-1; 37, Machielse 4-1; 42, Stevens 5-1; 45, Jouke Huitema 6-1; 50, Papamelodias 7-1; 55, Van Gasteren 8-1; 60, Van Gasteren (strafschop) 9-1; 68, Machielse 10-1; 74, Schipper 11-1; 86, Machielse 12-1.
Always Forward: Dani Peper, Perry Vlasman, Nick de Wit (46, Joey Papamelodias), Jimmy Bouwhuis, Yannick Kuijpers, Boyd Stevens, Jelle Huitema (75, Matthijs Greenan), Jouke Huitema (46, Mirko Bouwens), Kevin van Gasteren (70, Jan-Jaap Schaper), Stefan Schipper en Leon Machielse.

Always Forward VR1
Always Forward VR1 heeft zondag in de uitwedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst, ADO ’20, een 5- 2 nederlaag geleden. Door dit resultaat nam de ploeg uit Heemskerk de tweede plaats weer over van Forward.

Omdat Forward feitelijk strijdt voor een plaats in de eindrangschikking die recht geeft op het spelen van nacompetitievoetbal voor promotie naar de hoofdklasse en dat vrijwel zeker de posities twee, drie en vier gaat betreffen, is vooral de marge van Forward t.o.v. de vijfde plaats van belang. Die slonk helaas tot zes punten, omdat die nummer vijf, Hoogland, een 4-0 thuisoverwinning boekte tegen Schijf. Met die zege achterhaalde Hoogland de nummer vier in de stand, het Arnhemse VDZ, dat een verrassende nederlaag (5-1) leed bij laagvlieger Buitenveldert 2.
Always Forward 2
Het in het lopende seizoen in de eerste klasse debuterende Always Forward 2 begon de competitie met twee nederlagen, maar is sindsdien ongeslagen gebleven. Zondag won de ploeg, voorafgaand aan de wedstrijd van de beide eerste teams, de uitwedstrijd tegen VVW 2 met 1-3.

Uit de 14 (van de 20) tot nu toe gespeelde wedstrijden behaalden de mannen van Jeroen Stam 30 punten, twee minder dan de beide koplopers, Meervogels ’31 en KFC (waartegen de ploeg merkwaardigerwijs zijn twee grootste overwinningen behaalde), maar ook met een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg ligt dus goed in de race om het kampioenschap en hetzelfde geldt voor de strijd om de tweede periodetitel.
VKW - Hollandia 1-1
Westfriezen - Saenden 1-1
De Valken - HSV Sport 2-3
DWOW - Hauwert’65 3-0
Flevo - Spartanen 2-1
FC Den Helder - Spirit’30 1-1
Strandvogels - VVS’46 4-2
Kwiek’78 - Berkhout 1-0