Even Stilte, Internationale fotografie- en filmexpositie bij Expoost

Expositieperiode: 11 maart - 16 april

HOORNGIDS HOORN | Een internationale groep studenten en docenten van de Berlijnse Weißensee kunstacademie presenteert bij Expoost de internationale fotografie- en filmexpositie Even Stilte, als onderdeel van de ‘Europese Maand van de Fotografie’ (EMOP). Ze vullen de eeuwenoude Ceciliakapel met verrassende fotografie- en media-installaties.

De titel van de expositie ‘Even Stilte’ verwijst naar de uitnodiging om je in verschillende hoeken van de ruimte terug te trekken en mee te laten voeren op een visuele reis. Van magische projecties op het plafond, een visuele documentatie van het leven van schapen rondom Berlijn, tot een diepblauwe wereld van keramische objecten. De werken lopen uiteen van analoge handgemaakte foto’s tot hedendaagse digitale technieken.

Een aantal lokale Hoornse kunstenaars, waaronder Anna Swagerman en Amrita Karunaratne, is bij het initiatief betrokken. Swagerman studeerde af aan de genoemde academie en zag de Europese Maand van de Fotografie, die gelijktijdig in Berlijn plaatsvindt, als een mooie kans om een stukje van deze stad naar Hoorn te brengen.

De exposanten zijn: Benjamin Althammer, Mila Asmira Mazo Cano, Mathilda Augart & Carlos Martin, Volo Bevza, Anja Dornieden & Juan David González Monroy, Anna Eigner, Lara Jordan, Elena Mir Fakhraei, Amrita Karunaratne, Tibor Köhne, Christopher Krause, Marié Nobematsu-Le Gassic, Dirk Peuker, Clara Pistner, Belen Resnikowski, Andreas Rost, Leevke Succow, Anna Swagerman, Izabela Teleszynska, Leon Titze.

Pop-up museum Expoost
Nieuwsteeg 42
Hoorn

https://www.expoost.nl (https://www.expoost.nl)

Expositieperiode: 11 maart - 16 april

Openingstijden: wo-zo 1300-1700 uur

Elena Mir Fakhrae Elena Mir Fakhrae