Resultaten voetbal 25 en 26 maart

Hollandia en Purmersteijn in evenwicht

HOORNGIDS REGIO | De Noord-Hollandse derby Hollandia - Purmersteijn begon met een steun in de rug van de selectie naar de familie Spil toe. De spelers hadden een T-shirt aan met de tekst ’Sterkte Siem!’. Bij Siem Spil, nauw betrokken bij de Hollandia-selectie, werd een ernstige ziekte geconstateerd.

Hollandia begon sterk aan het duel en creëerde zich diverse kansen voor het doel van Purmersteijn. Nick van Santen, een bekende in het Julianapark, hield met enkele reddingen zijn doel schoon. In de 30e minuut werd hij echter bijna verschalkt door Daniël Meijers die met de uiterste punt van zijn rechterschoen de bal in het lege doel probeerde te schieten, de bal ging echter over het doel van Purmersteijn. Enkele minuten later schoot een speler van Purmersteijn de bal rakelings langs het doel van Hollandia. Met een brilstand werd de rust bereikt.

De tweede helft was een kopie van de eerste 45 minuten: twee hardwerkende ploegen waarbij Hollandia soms het randje opzocht getuige de drie gele kaarten. In de slotfase van de wedstrijd werd het spannend. Beide ploegen streden voor de volle buit, maar de Noord-Hollandse derby kende na 90 minuten geen winnaar. Het publiek was echter de grote winnaar na het aanschouwen van een prima wedstrijd.
Hollandia speelt zaterdagavond 1 april om 19.00 uur tegen Alphense Boys in het Sportpark De Bijlen in Alphen aan de Rijn.
Hollandia: Dirk Bakker, Denzel Inyamah, Joep Rive, Sem Biezen (69e Michael Lanting), Luke Abelskamp (58e Indy Lee), Stezo Knott (79e Dirk de Jong), Dennis Jansen, Romeo Fecunda, Daniël Meijers, Omar Nait Aicha (79e Milan Vissie) en Bart Spil.
Verslag en foto: Peter van Lobberegt
 =================================================================================
Always Forward speelt 0-0 tegen nummer 10 op de ranglijst RKEDO.
Kampioenskandidaat VVW verliest van VVS’46 1-0

Zonder architect Joost Ruttenberg (vakantie) en matchwinner tegen VVS’46 Mick van der Gulik (werk) had Always Forward het niet makkelijk. Dit ten voordele van tegenstander RKEDO. De elf van trainer/coach Frank Knijn kijken omhoog en kunnen plaats 10 overdoen aan Strandvogels en SC Dynamo. Ondanks de winst van Strandvogels op VVS’46 vorige week 4-2, verloor het team van Martin Glim nu met 4-0 van Schagen United. SC Dynamo stond tegen rodelantaarndrager KGB wel op achterstand maar peurde er toch een gelijk spel uit dit duel: 2-2.

Opvallend was het dat er drie broers op het veld stonden. Twee bij RKEDO en één bij Always Forward. De 24-jarige Dave de Moel en de tweeling Kevin en Jeffrey de Moel. Kevin vorig seizoen nog spelend bij Always Forward. Normaal niet uit elkaar te houden, maar omdat Jeffrey een weekje Grand Canaria had genoten zag hij er iets bruiner uit.
Zoals eerder opgemerkt: de angel was eruit in de voorhoede van de ploeg uit Hoorn door het ontbreken van Joost Ruttenberg. De allereerste kans was voor Thijs Rus. Balverlies van Jeffrey de Moel op het middenveld, maar Rus verzuimde een opgelegde kans voor RKEDO te verzilveren. De bal op maat van Tommy de Weerd op invaller Danilo van der Woude had meer verdiend voor Always Forward. Ook de geschoten bal van invaller Jurgen Adamus ging voorlangs. Geen speler van Always Forward kon de bal raken. Ook Thijs Rus kreeg nog een kans, maar Forwardgoalie Tristan Detmers stond paraat. Rust 0-0.

Na rust een hoekschop voor RKEDO die meer had kunnen opleveren. Beide ploegen speelden op scherp en het sportieve duel, goed geleid door Robin Petitjean uit Amstelveen, leverde wel aan beide kanten geel op. Vooral Patrick Tap mocht van geluk spreken dat hij geen rood kreeg maar geel bij het neerhalen van een doorgebroken speler van RKEDO. Toch steeg er gejuich op bij de Always Forwardsupporters. Tommy de Weerd, goed vrijgespeeld, schoot raak. Buitenspel oordeelde de scheidsrechter. Always Forward bleef drukken en kreeg verschillende kansen. Maar aan de andere kant kreeg RKEDO uit goede counters ook kansen op een overwinning. De mooiste kans was er voor Patrick Tap, maar ook zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding in de 5 meter op doelman Nick Bos, met zijn 33 jaar de oudste speler op het veld. Hij stond zijn mannetje in het doel van de ploeg uit De Goorn.
Na afloop blije gezichten bij vooral RKEDO, dat een plaatsje stijgt op de ranglijst. “Zo dit zijn wel 4 punten”, zei Kevin de Moel na afloop. Jeffrey de Moel vond dat Forward 2 punten liet liggen. Op de vraag of beide broers ooit nog samen zouden spelen zeiden zij volmondig “Nee”. “Ik ga mij misschien volledig richten op het zaalvoetbal”, aldus Jeffrey. “En ik blijf voetballen bij RKEDO en zaalvoetbal ligt mij niet zo”, besloot Kevin. Broer Dave had het niet zo om voor de microfoon iets te zeggen. Toch een kleine lach op het gezicht van Forward-trainer Egidio Oude Groen, daar VVW had verloren van VVS’46: 1-0. Waarmee Forward 3 punten los staat van VVW, dat een slechter doelgemiddelde heeft van 50-16 tegen 49-10 voor Always Forward. Zowel in de top is het spannend alsook in de middenmoot door de verzwaarde degradatie. Hauwert ’65, KGB en Geel-Zwart ’30 staan stevig onderaan en kijken naar de vierde klasse.
Verslag en foto: Bert Putters

DEM - Always Forward (zat) 0-4

Tegen de virtuele runner-up van de ranglijst, het Beverwijker DEM, dat voor de wedstrijd weliswaar de derde plaats bezette maar twee verliespunten minder had dan het er net boven staande SDOB, heeft Always Forward zaterdag een forse zege behaald (0-4). Het scoreverloop – ruststand 0-3 – was identiek aan die van de wedstrijd waarin het Franse nationale team Oranje vrijdag op een nederlaag trakteerde en zelfs de wijze waarop de doelpunten tot stand kwamen toonde toevallig een behoorlijke mate van gelijkenis.

Het spel werd merkbaar beïnvloed door de stevige westenwind die dwars over het veld stond, met name op de stroken langs de tribune. Vooral in de eerste helft belandde de bal aan de lijzijde opvallend vaak buiten de zijlijn, waar Forwards assistent-scheidsrechter Roland Dol meer dan voldoende werk had. Enkele minuten na de aftrap zorgde een regenbui voor omstandigheden die meer aan herfst dan aan lente deden denken.

Vanuit DEM-oogpunt gezien was het eerste halfuur het beste gedeelte van de wedstrijd. De bal was weliswaar vaker op de Beverwijker speelhelft te vinden dan op die van Forward, maar de ploeg, die in november Forward op een 1-1 gelijkspel had weten te houden, wist voor enkele gevaarlijke momenten bij het Forward-doel te zorgen. Na een klein kwartier spelen moest doelman Dani Peper een knappe redding verrichten toen een DEM-spits kon doorbreken na Forward-balverlies in de opbouw. Kort daarna was er een uitstekende ingreep van Yannick Kuijpers nodig, waarbij hij door het onderscheppen van de eindpass van een DEM-counter over links voorkwam dat een spits in scoringspositie kwam.
Aan de andere kant van het veld bleef de Beverwijker defensie lange tijd goed gesloten, zij het soms met moeite. Met name een snelle centrale verdediger greep enkele malen goed in bij dreigende doorbraken van Perry Vlasman, Stefan Schipper en Leon Machielse.
Dani Peper was attent bij een dieptepass die hij onderschepte voor een Beverwijker spits gevaarlijk kon worden en ook bij een door de wind afremmende terugspeelbal. In de volgende minuut werd een terugspeelbal in de DEM-defensie de ploeg fataal. De betrokken verdediger had Kevin van Gasteren volledig over het hoofd gezien en die kreeg de bal pardoes in de voeten geschoven. Hij maakte gretig gebruik van de kans om zijn ploeg aan de leiding te brengen (0-1).
Enkele minuten later moest Nick de Wit een opstuitende bal wegwerken uit de Forward-defensie. Hij zag Stefan Schipper diep op de DEM-helft en speculeerde erop dat zijn paraboolvormige pass onder invloed van de wind de Beverwijker verdediging in de problemen zou brengen. Dat bleek inderdaad het geval: een verdediger greep mis en de doorgelopen Stefan Schipper kopte de opstuitende bal fraai over de uitlopende DEM-doelman hoog tegen het net (0-2). Vijf minuten na deze treffer besliste Kevin van Gasteren de wedstrijd met Forwards derde treffer. Hij veroverde de bal diep op de DEM-speelhelft en speelde Stefan Schipper aan. Die leek een pass richting de op rechts opkomende Perry Vlasman te gaan geven, maar retourneerde de bal verrassend naar Kevin van Gasteren die met een soort sliding-schot van buiten het strafschopgebied de 0-3 liet aantekenen.
Na dit doelpunt speelde de strijd zich vrijwel voortdurend op de DEM-speelhelft af, waarbij Forward de bal vooral rondspeelde. De enige mogelijkheid die zich voor de rust nog voordeed betrof een vrije trap van Leon Machielse, op zo’n 35 meter van het doel, die door de Beverwijker doelman werd gepareerd.

In de tweede helft was het leeuwendeel van het balbezit weer voor de bezoekers en ook in  deze fase ging de bal lange tijd rond in de ploeg, waarbij Dani Peper veelvuldig werd betrokken met terugspeelballen. De Forward-doelman kwam nadrukkelijker in beeld toen hij de bal onderschepte bij een DEM-combinatie in zijn strafschopgebied. Kort daarvoor was de ploeg het dichtst bij een tegentreffer toen de bal uit een vrije trap de bovenkant van de lat schampte.
Milco Leijen kwam in het veld voor Boyd Stevens, die net als zijn medemiddenvelders, de gebroeders Jouke en Jelle Huitema, kon terugzien op een uitstekende wedstrijd. Enkele minuten na zijn entree rondde Milco Leijen een mooie combinatie met Leon af met een schot dat de DEM-doelman knap tot corner verwerkte.
Halverwege het tweede bedrijf kwam de eindstand op het scorebord. Stefan Schipper verlengde met een doorkopbal een uittrap van Dani Peper en Kevin van Gasteren kreeg vervolgens de bal mee uit een kluts, waarna hij met een breedtepass Leon Machielse een goede kans bood en die maakte het karwei doeltreffend af (0-4). Leon Machielse kreeg een paar minuten later, nadat Dani Peper een afstandsschot had gestopt, na een combinatie tussen Nick de Wit en Kevin van Gasteren nog een kans, maar zijn uit scherpe hoek geschoten inzet trof deze keer, mede wegens tegenwerking van de wind, geen doel. Bij zijn volgende doelpoging, een schot uit de draai, vloog de bal royaal over.
Na de dubbele wissel van Matthijs Greenan en Mirko Boukens voor Kevin van Gasteren en Perry Vlasman mocht Leon Machielse weer aanleggen voor een vrije trap van grote afstand. Ook ditmaal pareerde de DEM-doelman de streep, waarna zijn defensie voor opruiming zorgde. Dat gebeurde eveneens bij de eindpass van een mooie combinatie tussen Matthijs Greenan en Leon Machielse. Een vrije trap van Leon Machielse, genomen van rechts, bleef bij de tweede paal net buiten bereik van Nick de Wit, die even later in zijn eigen strafschopgebied met het hoofd een inzet van een DEM-spits uit het doel hield, al stond achter hem ook doelman Dani Peper nog in de baan van de bal.
In de slotfase van de wedstrijd maakte Jouke Huitema plaats voor Jan-Jaap Schaper. Die zorgde na een doorbraak op een dieptepass bijna nog voor een assist, maar de breedtepass op Leon Machielse was net niet diep genoeg, waardoor die de bal moest aannemen en zich in schietpositie manoeuvreren. Zijn schot werd vervolgens gepareerd door de doelman van de thuisploeg.

DEM - Always Forward (zat) 0-4 (0-3).  29, Van Gasteren 0-1; 31, Schipper 0-2; 36, Van Gasteren 0-3; 70, Machielse 0-4.
Always Forward: Dani Peper, Perry Vlasman (75, Matthijs Greenan), Nick de Wit, Jimmy Bouwhuis, Yannick Kuijpers, Boyd Stevens (53, Milco Leijen), Jelle Huitema, Jouke Huitema (84, Jan-Jaap Schaper), Kevin van Gasteren  (75, Mirko Boukens), Stefan Schipper en Leon Machielse.
Verslag: Hans Smit

Fortuinlijk Zwaluwen’30 pakt punt tegen ongeslagen koploper AFC (1-1)

Na de Districtsbekerwinst (na penalty’s) op Reiger Boys van afgelopen dinsdagavond stond thuis de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper AFC op het programma. Tot nu toe won AFC 12 van de 15 wedstrijden en speelde er 3 gelijk.

Voor AFC is het jammer dat i.v.m. de nieuwe regels van de KNVB dit zaterdagteam (net zoals de Kon. HFC) niet mag promoveren naar de 1e klasse. AFC-zondag speelt landelijk en dit is bepalend voor het lot van AFC-zaterdag van oud-Zwaluwen’30-trainer Mo Zaoudi.

Zwaluwen’30 begon duidelijk defensief aan deze wedstrijd. Een versterkt middenveld en achterhoede moest AFC de toegang tot de zestien verhinderen. Zij scoren erg gemakkelijk en Zwaluwen’30 was dus gewaarschuwd. Met slechts Jerven Devid en Diovaris Balentina afwisselend in de spits kwam Zwaluwen’30 weinig aan aanvallen toe. AFC bepaalde het spel en Zwaluwen’30 onderbrak zoveel mogelijk. Sommige momenten waren voor mensen met een zwak hart bepaald niet geruststellend; in de 5e minuut een verre, te zachte terugspeelbal van Bilal el Guennouni. Met een uiterste krachtsinspanning wist Encho Margaritha redding te brengen. De eerste kans voor Zwaluwen’30 was in de 9e minuut. Jerven Devid mocht alleen doorgaan op de keeper van AFC. Deze redde de situatie door zich voor de bal te gooien en deze  weg te werken. In de 12e minuut een diepe bal op de rechterspits van AFC. Calvin den Boer wist uiteindelijk met behulp van de Zwaluwen’30-verdediging het probleem op te lossen.
In de 20e minuut kwam Zwaluwen’30 uiterst gelukkig op een voorsprong; een verre vrije trap van Leon Schipper werd in de zestien met het hoofd verlengd door AFC-verdediger Michael Sonneborn. Hard en hoog vliegt de bal over zijn eigen keeper in het doel. Stand 1-0. De eerdere actie met de terugspeelbal van Bilal werd gevolgd door eenzelfde actie van Leon Schipper in de 31e minuut. Doelman Tobias Droomers van Zwaluwen’30 wist, door snel uit te komen, met moeite redding te brengen. Bilal el Guennouni wist in de 34e minuut nog net een teen achter de bal te krijgen toen deze in het lege Zwaluwen’30-doel dreigde te verdwijnen. In de 39e minuut nog een curieuze redding door Tobias Droomers. Een verre voorzet van rechts werd door de wind meegenomen en dreigde hoog (maar wel onder de lat) in het doel te verdwijnen. Met een uiterste krachtsinspanning wist Droomers de bal nog over de lat te werken.

Na de rust eerst een onveranderd Zwaluwen’30. Ook het spelbeeld veranderde niet veel. AFC mocht de bal hebben en Zwaluwen’30 probeerde met snelle uitvallen de verdediging van AFC uit elkaar te spelen. Droomers redde in de 46e minuut opnieuw door snel uit te komen en het probleem op te lossen op de rand zestien. In de 55e minuut werd de licht geblesseerde Diovaris Balentina vervangen door Jim Nelen. In de 64e minuut kwam AFC via Milan Eliasar op een verdiende 1-1. De aanvaller mocht ongehinderd richting keeper Droomers gaan zonder dat hem dit echt moeilijk werd gemaakt. Van dichtbij plaatste hij de bal onder Droomers in het Zwaluwen’30-doel.
In de 68e minuut kwam Caio Chioccarelli voor Davy v.d. Meer. Leon Schipper kreeg in de 77e minuut een schietkans. Jammer genoeg kapte hij de bal nog eens en was daarmee deze kans verloren. In de 78e minuut kreeg AFC nog 3 kansen op een doelpunt; 3x werd de bal ingeschoten en ook 3x (met moeite) weggewerkt uit het strafschopgebied van Zwaluwen’30. Droomers wist ook in dezelfde minuut een AFC-bal, via de paal, in zijn bezit te krijgen. Jorg Ooievaar werd nog vervangen door Fabian Juan. Zwaluwen’30 wist in de laatste 10 minuten, plus (lange) blessuretijd, AFC van zich af toe houden zodat de einduitslag 1-1 werd.
Na afloop werd er niet verbaasd opgekeken dat Tobias Droomers tot Man of the Match werd gekroond en de bloemen van Jolanda’s Bloembinderij in ontvangst mocht nemen. Volgende week speelt Zwaluwen’30 de uitwedstrijd tegen EVC in Edam. Maandag 27 maart is de KNVB-loting voor de wedstrijden van de Districtsbeker West 1. Hierbij is Zwaluwen’30 doorgedrongen tot de laatste 8.

Opstelling: Tobias Droomers, Bilal el Guennouni, Adi Moric, Davy v.d. Meer (68e, Caio Chioccarelli), Calvin den Boer, Encho Margaritha, Diovaris Balentina (55e, Jim Nelen), Leon Schipper, Jorg Ooievaar (78e, Fabian Juan), Jerven Devid, Samet Cetin. Verdere wissels: Gregory Scheltens, Jarie Koning, Zakariya el Hayani en Milon den Boer. Geel: Davy v.d. Meer.
Verslag: Leo van der Voort

Hollandia - Purmersteijn 0-0
Always Forward - RKEDO 0-0
FC Medemblik - Westfriezen 0-0
HSV Sport - SSV 5-0
Hauwert’65 - Flevo 1-8
VVS’46 - VVW 1-0